MasterChef Mehmet Yalçınkaya babasına sevgisini böyle dile getirmişti

Güncelleme Tarihi:

MasterChef Mehmet Yalçınkaya babasına sevgisini böyle dile getirmişti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2020 16:16

MasterChef programından tanınan Mehmet Yalçınkaya'nın babası hayatını kaybetti. Mehmet Yalçınkaya, babasının cenazesi için çelenk gönderilmesi yerine Mehmetçik Vakfı’na bağışta bulunulmasını rica etti. Mehmet Yalçınkaya, kısa bir süre önce Babalar Günü’nde duygusal bir mesaj paylaşarak babasına olan sevgisini dile getirmişti.

Haberin Devamı

'MasterChef Türkiye 2020' programında jüri üyesi olan Mehmet Yalçınkaya'nın babası, hayata gözlerini yumdu. Ünlü şef bir süredir Bolu’da tedavi gören babası Seyfettin Yalçınkaya’nın vefat haberini sosyal medya hesabından duyurdu. MasterChef Türkiye yarışma programının ünlü şefi geçtiğimiz haftalarda
sosyal medya hesabından babası ile çekildi fotoğrafı yayınlayarak duygularını dile getirmişti. Yalçınkaya, fotoğrafın altına şu notu düşmüştü: 

"Öz güvenli ve dik poz vermenizin nedeni yanınızdaki çınardır. Kendinizi yalnız hissettiğinizde telefonda arayacağınız bir kişinin telefon numarası vardır onu ararsınız Babanız.. İyi ki varsın muhtar Allah başımızdan eksik etmesin"

Haberin Devamı

MEHMET YALÇINKAYA KİMDİR?

Mehmet Yalçınkaya 1974 yılında aşçılar diyarı Bolu’nun Yenigüney köyünde dünyaya geldi. Henüz 14 yaşındayken amcasının yanında aşçılığa başladı. 2004 yılında İstanbul Yemek Akademisi’nde eğitim aldı. Türk mutfağı ile ilgili çeşitli fuar, festival ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazandı.Fransa, İtalya, Katar, Almanya ve Yunanistan gibi dünyanın farklı yerlerinde ve farklı kültürlerde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü yaptı. Mehmet Yalçınkaya, kariyerinde sayısız başarılara imza attı. Türkiye’yi defalarca yurtdışında temsil eden ünlü şef, dünya çapında pek çok organizasyonda da mutfağımızın temsilcisi oldu.

Mehmet Yalçınkaya, üç sezondan bu yana MasterChef’te jüri üyeliği yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!