Mahseninize kimseyi sokmayın

Güncelleme Tarihi:

Mahseninize kimseyi sokmayın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 09:57

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’ne katılan sanatçılar, oyunculuk ve yaratıcılık drama derslerinde, gençlerle ve çocuklarla buluştu. Dizi oyuncusu Erkan Avcı gençlere, tiyatro oyuncusu Nurten İnan da çocuklara oyunculuk ve drama dersi verdi.

Haberin Devamı

TÜRK Kültür Merkezi’ndeki oyunculuk atölyesine katılan gençlerden statülerini iyileştirmek için çaba göstermelerini isteyen Erkan Avcı, şu tavsiyede bulundu: “Bedeninizi ve ruhunuzu dinleyin. Hepimizin birer mahzeni var. Gösterdiğimiz ise oyuncu dükkanı. Zayıflığımız, korkularımız, kimse görsün, bilsin istemediklerimiz. Karşı cins bilse beni beğenmez dediklerimiz. Günlük hayatta, ne kadar güzel konuşuyorum, çok iyi dinlerim gibi kendimi farklı gösteriyorum. Mahzenimize girip bazılarını çıkarmak durumunda kalırız. Mahzenimizi zaman zaman yenilememiz gerekir. Oraya kimseyi sokmayın. Oraya birilerini alırsanız kendinizi ispiyonlamış olursunuz. Oyuncular ise bilinçaltından yararlanmak durumundadır. Bağlantı yolunu güçlendirmek gerekir.”

ÇOCUKLARA İZLETTİRMEYİN

Haberin Devamı

Gallus Tiyatrosu’nda çocuklarla yaratıcılık drama konusunda atölye çalışması yapan tiyatrocu Nurten İnan, minik yeteneklere diyafram, grup olma, gözlemleme ve düşünce geliştirme konusunda ders verdi. Çocukların yeteneklerini kendilerinin keşfetmeleri yönünde oyunlar oynadı. İnan, “Ailelere tavsiyem daha fazla tiyatroya gitmeleri. Sanat iyileştirir, sanat birleştirir” dedi.


FESTİVAL PROGRAMI

BUGÜN
Saat 18.00: Zafer Algöz’ün oyunculuk atölyesi.
Saat 20.00: Rüsselsheim Tiyatrosu’nda Yurdaer Okur, Mehmet Tekatlı, Deniz Hamzaoğlu, Olgun Toker, Deniz Demir’in rol aldıkları ‘Yastık Adam’ oyunu sahnelenecek.

YARIN
Saat 15.00: Rüsselsheim Tiyatrosu’nda Nur Onur ile etkili iletişim atölye çalışması yapılacak.
Saat 20.00: Müzikal oyun ‘Bu Da Geçer Ya Hu’ sahnelenecek.

BAKMADAN GEÇME!