Mahmut Hekimoğlu’na sessiz veda

Güncelleme Tarihi:

Mahmut Hekimoğlu’na sessiz veda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2016 14:56

Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Yeşilçam’ın sevilen oyuncularından Mahmut Hekimoğlu (61), son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye katılımın az olması dikkat çekerken, oyuncu Serpil Çakmaklı da vefasızlığa sitem etti. Mahmut Hekimoğlu, vasiyeti üzerine Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde annesinin mezarının yanında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 2 yıl önce prostat kanseri teşhisi konulan, birkaç gün önce fenalaşarak yoğun bakıma alınan ancak tüm tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Hekimoğlu için Teşvikiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene usta oyuncunun başta ailesi ve yakınları olmak üzere sanatçı dostları katıldı. Cami avlusunda taziyeleri kızı Gizem Hekimoğlu, eski eşi Selma Sözel kızkardeşi Betül Topkara kabul etti. Hekimoğlu’nun uzun tedavi süreci dahil son günlerinde de sürekli yanında olan yakın dostu Nuri Alço’da ailenin törende ailenin yanında hazır bulundu. Törene, birlikte aynı filmlerde oynadığı rol arkadaşlarından Serpil Çakmaklı, Gökhan Güney, Serdar Gökhan ile Coşkun Gögen, şarkıcı Tarık Mengüç, oyuncu Yalçın Dümer gibi isimler ile sanatçı Yeşilçam’dan bazı oyuncu dostları katıldı.

Haberin Devamı

Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile siyatet ve sanat dünyasından bazı isimlerin çelenk gönderdiği görüldü.

Cenaze namazına katılım ise bayram tatili nedeniyle az olması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Ayrıldığı eşi Selma Sözel ve kızı Gizem’i Güven Kıraç teselli etti. Mahmut Hekimoğlu’nun 10 yıldır birlikte olduğu Bilge Sinan’da cenazedeydi.  Gökhan Güney, ‘Çok değerli bir dosttu. Allah mekanını cennet eylesin.’ Dedi. Nuri Alço, Serdar Gökhan, Özlem Savaş, Coşkun Göğen gibi Yeşilçam oyuncukları meslektaşlarını dualarla uğurladı.

Mahmut Hekimoğlu’na sessiz veda
Törende taziyeleri, Mahmut Hekimoğlu'nun kızı Gizem Hekimoğlu (solda) ve eski eşi Selma Sözel (sağda) kabul etti.(AA)

'VEFA DENİLEN BİR ŞEY VAR'

Ünlü sanatçı Serpil Çakmaklı, “Çok iyi bir insandı, dediğim gibi ölüm kapımızı çalacak ama o günde de belki bu gelemeyen arkadaşlarımızın cenazesi böyle boş kalabilir. Bu çok acı bir şeydir, bayram bile olsa, insanlar tatilde de olsa uçak diye bir şey var. Dünden duyuru yapıldı, gelebilirlerdi. Kendisi çok eski ve yakın arkadaşımdı. Hani gönül her dakika görüşmek değil, hepimizin yaşam kaygısı var, insanlar sık sık görüşmeyebilir ama vefa denilen bir şey var. Şu gün bizlerin imtihanıdır. Onun için insanların bunu düşünüp biraz daha duyarlı olmaları gerekir. Sonuçta uzun zamandır hastanedeydi. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Haberin Devamı

Mahmut Hekimoğlu’na sessiz veda

GÖKHAN GÜNEY: CAMİADAN İNSANLAR İSTANBUL DIŞINDA

Gökhan Güney de cenaye katılımın az olmasının bayram tatilinden dolayı olabileceğini ifade ederek, "Bizim camiadan insanlar İstanbul dışında. Bu yüzden kalabalık değil. Yoksa Mahmut çok sevilen bir insandır" diye konuştu.

VASİYET ETMİŞ

İstanbul Şişli Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Mahmut Hekimoğlu’nun cenazesi Sakarya’ya gönderildi. Ölmeden önce Hendek İlçesi Kalayık Mahallesi’nde 2 yıl önce toprağa verdiği annesinin mezarının yanına gömülmek istediğini vasiyet eden Mahmut Hekimoğlu’nun cenazesi, annesinin evine son kez getirildi. Ünlü oyuncunun cenazesini, anne evinde akrabaları ve sanat camiasının tanınmış isimleri karşıladı. Hekimoğlu’nun cenazesi evde alınan helalliğin ardından anne Nezaket Hekimoğlu’nun mezarının bulunduğu Kalayık Mezarlığı’na getirildi. Ünlü oyuncunun cenazesi defnedilmeden önce bir kez daha cenaze namazı kılındı.

Haberin Devamı

Mahmut Hekimoğlu’na sessiz veda

KARDEŞİ DEFİN SIRASINDA YETİŞTİ

Hekimoğlu’nu son yolculuğunda, ayrıldığı eşi Selma Güzel, kızı Gizem Hekimoğlu ve yakınları yalnız bırakmadı. Oyuncular Nuri Alço, Serdar Gökhan, Teoman Ayık, Tuğrul Meteer, Bülent Polat, Murat Ormiyak, Erol Taşçı ve Muarrem Erdemir de cenaze namazına katılarak acılı aileye taziyelerini iletti. Mahmut Hekimoğlu’nun Almanya’da yaşayan kardeşi Bülent Hekimoğlu ise cenazeye defin sırasında yetişti.

Mahmut Hekimoğlu’na sessiz veda

NURİ ALÇO VE SERDAR GÖKHAN GÖZYAŞLARI DÖKTÜ

Mahmut Hekimoğlu’nun yakın arkadaşları olan oyuncular Nuri Alço ve Serdar Gökhan, defin işlemi sırasında kazılan mezarın yanına oturarak dakikalarca gözyaşı döktü. İkili, yakın dostlarının cenazesinin başından toprağa verilene kadar bir an olsun ayrılmadı.

Haberin Devamı

Mahmut Hekimoğlu’na sessiz veda

Eski eşler Yalçın Dümer ve Serpil Çakmaklı’da cenazede ayaküstü görüşüp sohbet ettiler.

Mahmut Hekimoğlu’na sessiz veda

 

BAKMADAN GEÇME!