Magazin basınının usta ismi Vehbi Dinçcan vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Magazin basınının usta ismi Vehbi Dinçcan vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 16:01

MAGAZİN basınının usta isimlerinden, ünlü gazeteci Vehbi Dinçcan vefat etti.

Haberin Devamı

Dinçcan’ın, dün damar tıkanıklığı nedeniyle girdiği anjiyo sırasında hastanede kalbine yenik düştüğü öğrenildi. Vehbi Dinçcan, anjiyo olmadan bir gün önce, saat 16.48’de sosyal medyada son mesajını paylaşmış, şunları yazmıştı:

"Artık yaş kemale erdi derler ya. Biz de kemale erdik. Çok zor ve hızlı yaşamanın bir takım sıkıntıları, 60’tan sonra önümüze çıkıveriyor. Bugün bir göğüs ağrısı ile uyanınca gerekli tahliller yapıldı. Yarın sabah anjiyo için hastanede olacağım. Herkese yürek dolusu sevgi, selam... Siz sağlıklı kalın..."

Magazin basınının usta ismi Vehbi Dinçcan vefat etti

VEHBİ DİNÇCAN KİMDİR?

Mesleğe 43 yıl önce Türk Haberler Ajansı'nda (THA) foto muhabiri olarak başlayan Vehbi Dinçcan, daha sonra Tercüman Gazetesi'ne geçerek uzun yıllar spor servisinde foto muhabiri olarak çalıştı. SES ve Alem dergilerinde de görev yapan, magazin basınının duayen isimlerinden Dinçcan, başta TRT olmak üzere pek çok TV kanalında yayınlanan magazin programına imza attı. Sarı Basın Kartı sahibi ve Güneş Gazetesi Köşe yazarı Dinçcan, Turgut Özal'ın Başbakanlığı döneminde Semra Özal'ın kurucusu olduğu Türk Kadınını Güçlendirme Vakfı'nın basın danışmanlığı görevinde de bulunmuştu. Magazin Gazetecileri Derneği Genel Sekreterliği görevini de üstlenen usta gazeteci, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülü, Türk Basın Birliği Hizmet Ödülü ve Magazin Gazetecileri Derneği Yaşam Boyu Meslek Onur Ödülü sahibiydi. Dinçcan'ın ayrıca, Okumuş Adam Yayıncılıktan çıkan "Erkek Papatya Bir Döneme Tanıklık" adlı kitabı bulunuyordu.

Haberin Devamı

Vehbi Dinçcan’ın cenazesi, Cumartesi günü Şakirin Camii’nde öğleyin kılınacak namazdan sonra Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

ÜNLÜLER NE DEDİ?

Vehbi Dinçcan'ın ölüm haberini alan ünlü isimler sosyal medya hesaplarında başsağlığı mesajları yayınladılar.

Derya Baykal
Eski dost Vehbi Dinçcan.. Allah rahmet eylesin.. Mekanı cennet olsun, çok üzüldüm..

T.C Ebru Destan İnan
Canım gazeteci abim Vehbi Dinçcan mekanın cennet olsun. TRT'de uzun zaman çalıştık, hep yanımda oldun seni unutmayacağım... Nur içinde yat...

Haberin Devamı

Ebru Gündeş
Mekanın cennet olsun Vehbi Abi. Nur içinde yat...

Hande Yener
Sevgili Vehbi abi, nurlar içinde yat... Samimiyetini ve babacanlığını hiç unutmayacağım...

Mustafa Sandal
Son mesajın ağlattı hepimizi. Allah rahmet eylesin Vehbi Dinçcan Abi. Tüm magazin gazetecilerinin başı sağolsun :(

Özlem Yıldız
Gazeteci büyüğüm, abim Vehbi Dinçcan... Ne çok anı, sohbet... Seni çok özleyeceğiz... Nurlarda yat...

Safiye Soyman
Güzel kaleminden iyi de yazdın, eleştiri de yazdın ama biz hep seni çok sevdik. Seni unutmayacağız Vehbi Dinçan. Mekanın cennet olsun, ailesine sabır versin :(

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!