Leman Sam 'Kurban Bayramı' tweet'inden beraat etti

Güncelleme Tarihi:

Leman Sam Kurban Bayramı tweetinden beraat etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2015 12:10

Leman Sam'ın, Kurban Bayramı'nda tartışmalara neden olan tweet'i nedeniyle hakkında, "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava karara bağlandı. Mahkeme, "suçun yasal unsurlarının oluşmadığı" gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Haberin Devamı

Ünlü sanatçı Leman Sam, twitter'da geçen yılki Kurban Bayramı'nda tartışmalara neden olan yazısı nedeniyle hakkında, "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

"SUÇUN YASAL UNSURLARI OLŞMADI"
İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Leman Sam katılmazken, kendisini avukatı temsil etti. Şikayetçi Turgay Balaban ise duruşmaya katılmadı. Eskişehir'de bulunan Balaban, duruşmaya dilekçe göndererek katılma talebinde bulundu. Mahkeme hakimi, "Sanığın eyleminden ne şekilde zarar gördüğü anlaşılamadığından şikayetçinin katılma talebinin reddine" karar verdi. Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi, "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçunun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Haberin Devamı

Leman Sam Kurban Bayramı tweetinden beraat etti
Annemin cümleleri sert gelebilir ama...

OLAYIN GEÇMİŞİ
Sam, geçen yıl Kurban Bayramı'nda, sosyal medya üzerinden, "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır" paylaşımında bulunmuş, tartışmalara neden olmuştu. Eskişehir Barosu'na kayıtlı Avukat Turgay Balaban da Leman Sam hakkında, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Mahkeme ise takipsizlik vermişti. Turgay Balaban'ın yaptığı itirazın ardından dosyayı tekrar inceleyen İstanbul 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği, 'kovuşturmaya yer yok' şeklindeki kararın kaldırılmasına hükmetti. Bu gelişme üzerine savcılık tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilerek kabul edildi. İddianamede 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak'la suçlanan Sam'ın altı aydan bir yıla kadar hapsi istenmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!