“Kanser sürecinde gülümsemeyi bırakmadım”

Güncelleme Tarihi:

“Kanser sürecinde gülümsemeyi bırakmadım”
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 12:30

İstanbul cemiyet hayatının ünlü simalarından Siren Ertan , evinin kapılarını MAG Haziran sayısı için açtı. Birbirinden samimi açıklamalarda bulunan Siren Ertan, kendi imzasını taşıyan kıyafetleri ile objektif karşısına geçti.

Haberin Devamı

Kendi kurduğu kişiye özel tasarımların yer aldığı markası ve atölyesi ile 13 yılı geride bırakan Siren Ertan, kendisi ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı. 

 Kadın neden güzel giyinmek ister?

Çünkü yüzyıllardır öyle şartlandırılmışız. Kadın güzel olmalı, şık olmalı, yumuşak olmalı. Hoş bunlara da hiç karşı değilim. Bence de hepsi olmalı ama erkekler de olmalı. Sanırım erkeklerin takdir edilmesi, kendilerini değerli hissetmeleri için iş hayatları daha ön planda. Kadınlar da görüntüleri konusunda iyi olduklarında kendilerini daha iyi hissediyor.

“Kanser sürecinde gülümsemeyi bırakmadım”

Her açıdan dikkat çeken ve özenilen bir kadınsınız. Hakkıyla elde ettiğiniz bu yaşamda sizi zirveye çıkarken takip eden zorluklar oldu mu?
Sanırım hayata dair bu duruşum, belli bir stilim olması ve bunun uzun yıllardır istikrarla devam etmesi takip edilme nedenimdir. Hayatın her anını özenli yaşamaya ve yaşatmaya gayret ederim ben. Çalışmak, üretmek, kendimi geliştirmek, hayata pozitif anlamda bir şey katmak önceliğimdir. Ancak güzel ve zengin olunca her şey hallolurmuş, hayat toz pembeymiş, sanan insanlar da gerçekten var bu dünyada. Bir kadın için hayatın her dönemindeki kıskançlıklar çok hırpalayıcıdır.

Haberin Devamı

“Yokluğuna asla tahammülüm olmaz” diyeceğiniz o şey?

Annemin ısrarlı, evhamlı telefon aramaları ve kardeşlerim. Annem bunu okuyunca ağlayacak şimdi. O an, “Öf Anne!” desem de Allah başımdan
eksik etmesin!

Yüzünüzü en kolay ne güldürür?

Hiç gülmeyen bir fotoğrafımı gördünüz mü benim? Acılarla dolu bir kanser süreci geçirdiğimde de gülümsemeye çalıştım, canımın kanserden daha çok yandığı durumlarda da. Ama hayatın herkes için zor olduğunu düşünürüm ve onları bir de kendi dertlerimle sıkmak, üzmek istemem. Yeter ki, o gün bir işe yarayayım ya da etrafımda sözde değil, özde sevenler olsun. Ben gülecek ve güldürecek bir şeyler hep bulurum.

Hayat mottonuz?

“Kanser sürecinde gülümsemeyi bırakmadım”

Haberin Devamı

John Lennon’un “Hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir” sözü gibi bakıyorum hayata. Çok da takılmıyorum artık her şeye zaten. Tabii
“el” dediğimiz insanlara da... Bazen insanlar konuşur, ben ise kendi hayatıma bakar sükunetle yolumda yürürüm. Bize bahşedilen zaman en
değerli şeyimiz, kıymetini bilmek lazım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!