İşte Özgü Namal'ın Nefes’i

Güncelleme Tarihi:

İşte Özgü Namalın Nefes’i
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2015 01:17

Özgü Namal’ın cuma sabahı dünyaya gelen oğlu Nefes’in ilk fotoğrafı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ÖZGÜ Namal, annelik sevinci yaşıyor. Reklamcı Serdar Oral’la aşk yaşayan ünlü oyuncu, geçtiğimiz cuma sabahı bir erkek bebek dünyaya getirdi. 4 aydır “hipnotik doğum” yöntemine çalışan Namal, evinde doğum yaptı. Doğuma oyuncunun doktoru Gülnihal Bülbül ile evinde kalan ebe girdi. 3,5 kilo ağırlığında, 52 cm. boyunda dünyaya gelen bebeğe Nefes adı verildi. Özgü Namal ve bebeğinin sağlık durumu iyi.

İşte Özgü Namalın Nefes’i


Özgü Namal, ilk bebeğini ağrısız doğum yöntemi ‘hipnotik doğum’la dünyaya getirdi. Oyuncu, doğuma Psikolog Adil Maviş’le hazırlandı.

HİPNOZLA DOĞUM NEDİR?
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ayşe Duman hipnozla doğum için şunları söylüyor, “Hipnoz; öze dönüş, içsel bir yolculuk, farkındalığımızı arttırıp özgürleşmek olarak da tanımlandığında doğumdaki faydaları çok daha iyi anlaşılabilir. Zira doğumu ağrılı hale getiren, zorlaştıran hatta bazen imkânsızlaştıran nedenlerin başında, doğumun doğallığından uzaklaşıp tıbbi müdahale gerektiren süreç olarak değerlendirmek , anne adayının ağrı beklentisiyle korkup gerilmesi ve tüm bedeniyle birlikte doğum kanalı kaslarını kasması gelmektedir.” şeklinde konuştu.

Doğumun normal bir süreç olarak algılanması gerektiğini ifade eden Duman “Aslında doğum son derece normal, vücudun her hangi bir fonksiyonunun gerçekleşmesi gibi, zamanı geldiğinde rahim kaslarının kasılmasıyla bebeğin doğum kanalından ilerleyip doğmasından ibarettir. Negatif şartlanmaları yıkıp doğumu doğal seyri içinde bırakmak için hipnozu kullanıyoruz. Böylece kadın normal doğumda zaten vücudunda var olan programın işleyişine izin veriyor, doğum ağrısız, keyifli bir sürece dönüyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!