Hababam sınıfının 'Güdük Necmi'si Halit Akçatepe yaşamını yitirdi..

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 09:28

Türk sinemasının efsane oyuncularından Halit Akçatepe dün İstanbul'da hayata gözlerini yumdu. Bir çok filmde rol oynayan usta oyuncu bir süredir devam eden rahatsızlığı sonucu dün hayatını kaybetti. Halit Akçatepe 79 yaşında vefat etmesinin ardından, sosyal medyada da Akçatepe'ye veda mesajları yağıyor.

Haberin Devamı

Hababam Sınıfı'nın Güdük Necmisi Halit Akçatepe hayatını kaybetti. Türk sinemasının sevilen yapımlarında yer alan Halit Akçatepe 79 yaşında vefat etti. Yeşilçam'ın en değerli isimlerinden biri olan Halit Akçatepe'nin ölümü büyük üzüntü yarattı. Türk sinemasının efsane oyuncularından Halit Akçatepe 79 yaşında hayatını kaybetti. 

Atilla Dorsay, Halit Akçatepe'nin vefatının ardından şunları söyledi: "Türk sinemasına gelmiş geçmiş en güler yüzlü oyunculardandı. Ertem Eğilmez'in onu seçtiği koruduğu ve onu bugünkü şöhretine kavuşturduğu bilinir. Canım Kardeşim'de Tarık ile başrolü üstlendi ve onun karşısında hiç eğik durmadı. Tabii biz onu en çok Güdük Necmi karakteri ile hatırlıyoruz. Hiç silinmedi, kendisini hep gösterdi

"1-1.5 YILDIR KİMSEYİ KABUL ETMİYORDU"

Haberin Devamı

Çok sevilen bir oyuncuydu. İşte böyle bir insan... Düşününce bile insanın içinden ağlamak geliyor. Son 1-1,5 yıldır kimseyi kabul etmeden felçli bir şekilde yatıyordu. Gidemedik, ziyaret edemedik. Gidenlerin arkasından konuşuyoruz böyle.."

HABABAM SINIFI'NIN GÜDÜK NECMİSİ... HALİT AKÇATEPE...

1 Ocak 1938'de Üsküdar'da doğan Akçatepe, ilkokulu Refik Halit Karay Mektebi'nde okudu. Babası yine bir oyuncu olan Sıtkı Akçatepe idi.  Bir yönetmenin "Bize bir çocuk oyuncu lazım" deyince babası tülüatçı Sıtkı Bey oğlu Halit'i oynatmıştır. İlk olarak 5 yaşındayken 1943'te bir filmde rol aldı. Saint Benoit Fransız Lisesi'nden mezun oldu. 1959'da Anıtkabir'de 1,5 yıl askerlik görevini yaptı. 1972'te Tatlı Dillim filmiyle şöhreti yakaladı. 1963'te Yasak, Gündoğarken, Semaya Baktım Seni Gördüm filmlerini çekti.

1975'te Hababam Sınıfı adlı filmindeki Güdük Necmi tiplemesiyle çok sevildi. 'Süt Kardeşler'in Ramazan'ı Halit Akçatepe'nin babası Sıtkı Akçatepe ve annesi Leman Akçatepe de Türk Sineması'nda birçok yapımda rol almış oyunculardır. Özellikle babası Sıtkı Akçatepe, Hababam Sınıfı film serisinde oynadığı Paşa Nuri tiplemesiyle tanınmaktadır.

Babası Sıtkı Akçatepe annesi tarafından Osmanlı İmparatorluğu'nun Lale Devri Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın torunuydu.

Haberin Devamı

Türk sinemasının en değerli isimlerinden biri Akçatepe'nin ölümü büyük üzüntü yarattı. Sosyal medyada da Akçatepe'ye veda mesajları yağıyor.

Hababam sınıfının Güdük Necmisi Halit Akçatepe yaşamını yitirdi..

 

Hababam sınıfının Güdük Necmisi Halit Akçatepe yaşamını yitirdi..

 

Hababam sınıfının Güdük Necmisi Halit Akçatepe yaşamını yitirdi..

Hababam sınıfının Güdük Necmisi Halit Akçatepe yaşamını yitirdi..

BAKMADAN GEÇME!