Faruk Salman merak edilenleri Cengiz Semercioğlu'na anlattı

Güncelleme Tarihi:

Faruk Salman merak edilenleri Cengiz Semercioğluna anlattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 14:39

Deniz Seki’nin cezaevine girmeden önce 2013 yılında nişanlandığı Faruk Salman’ın ne kadar vefalı olduğunu, Deniz’i asla yalnız bırakmadığını duyuyordum da ben böyle aşık bir erkek, 25 yıla dayanan böyle bir aşk hikayesi görmedim...

Haberin Devamı

 Bugüne kadar basına hiç konuşmayan işadamı Faruk Salman’la konuşmak için aylarca peşinde koştum ve sonunda ikna ettim. Karşıma ilk evliliğinden iki yetişkin çocuğu olan, boşanmanın ardından ilk gençlik aşkı Deniz’ine 25 yıl sonra yeniden kavuşan müthiş bir aşığın hikayesi çıktı... Deniz’e olan aşkını anlatırken gözyaşı döken, acaba Deniz’e bir şey oldu mu diye gece kalkıp cezaevi kapısına kontrole giden bir aşık... Okuyun, siz de böyle bir aşk, böyle bir aşık yok diyeceksiniz...

◊ Deniz senin çocukluk aşkın değil mi? Bugüne kadar çıkan tüm haberlerde böyle yazdı ama tanışma hikayenizi hiç bilmiyoruz. Anlatır mısın?
- Deniz’i ilk gördüğümde askerden yeni gelmiştim. Hatta bir hafta olmuştu. Bir şey almak için markete gitmiştim ve markette göz göze geldik. Daha sonra ben marketten çıkamadım. Gözlerine vurulmuştum. Hatta arabamın plakası bu yüzden ‘GOZ’dür. Sonra ortak arkadaşlarımızı buldum. Deniz o sırada öğrenciydi.

◊ Nerede oluyor bu ilk karşılaşma?
- Kumburgaz’da yazlıkta.

◊ Sonra flört ettiniz mi?
- 1,5 seneye yakın flört ettik. Hatta ayrılmadan bir hafta önce “Seni istemeye geleceğiz” dedim. Sonra aramıza nifak soktular ve ayrıldık.

◊ Kim terk etti?
- Ben terk ettim. O zaman 22 yaşındaydım. Deniz’den 5 yaş büyüğüm. Terk edip gittikten sonra içimde bir ukde kalmıştı. Bana harçlıklarıyla biriktirip aldığı, ortasında “DF” yazan bir anahtar vermişti. 25 yıl boyunca, evliliğim süresince bile özel kasamda sakladım onu. 25 yıl sonra da yeni gibi karşısına çıkarttım, çok şaşırdı. Benim için çok değerliydi. Unutamadım. Sonra evlendim. İki çocuğum oldu. Biri 26, diğeri 24 yaşında. Cezaevine girmeden Deniz’le beraberken kızımı evlendirdim. Şu anda 2,5 yaşında torunum var.

Haberin Devamı

Faruk Salman merak edilenleri Cengiz Semercioğluna anlattı


25 YIL SONRA KARŞISINA SAKİNLEŞTİRİCİ ALIP ÇIKTIM

◊ Peki, yıllar sonra nasıl karşılaştınız?
- Eşimden ayrılalı 2,5-3 sene olmuştu. Bir gün bahçede oturuyordum. Canım çok sıkılmıştı. Yıldızları seyrediyordum. O sırada Deniz’in sesi geldi.
Sağımdaki ve solumdaki villalara baktım ama kimse yoktu. İçeriye girdiğimde televizyonda Deniz’in bir röportajını gördüm.
Uzun süre televizyonda izledim ve 25 sene önceki hatıralarımız gözümün önüne geldi. Unutamamıştım.
Televizyonda izledikten sonra bir suçluluk hissettim. Dışarıya çıktım, yıldızlara baktım, “Size söz veriyorum, eğer bir daha evlenirsem eşim Deniz olacak” dedim.
Deniz’in buna ne tepki vereceğini tabii bilmiyorum. Yanımda çalışan kişiden Deniz’in iletişim bilgilerini bulmasını istedim. “Ne yapıp edip beni Deniz’le görüştüreceksin” dedim.

◊ Hemen bulabildin mi?
- Deniz’in asistanı Betül’ü bulmuş. Bir mail attım. “Sana geçmişte yaptıklarımdan dolayı bir vicdan hesabım var, görüşmek istiyorum” yazdım. Betül Hanım beni tanımadığı için Deniz’e bunu söyleyince Deniz şoke olmuş. Sonra aradı. İnanılmaz heyecanlıydım. 3 ay boyunca telefonla görüştük.
25 sene öncesinden de hesap olduğu için ilk başta bana biraz çektirmek istedi. “Seninle görüşmek istiyorum” dedim. “Tamam” dedi. Erkenden çıktım. Şişli’de bir terzim var. Eyüp Abi. İçeri girer girmez “Eyüp Abi, bana eczaneden bir sakinleştirici alır mısın” dedim. “Niye” diye sordu. “Deniz’le buluşacağım” dedim. İlacı içince biraz sakinleşmiş gibi oldum ama yine de çok heyecanlıydım. Buluşmadan 1 saat önce Deniz aradı.

◊ Eyvah, iptal telefonu mu?
- “Neredesin” dedi. 25 yıl öncesinden Deniz de tanıyor, “Eyüp Abi’nin yanındayım, ilaç aldım, sakinleşmeye çalışıyorum” dedim. Deniz, “Ben de sakinleştirici aldım, yoldayım” dedi. Bebek Otel’e yaklaştım ama önümde bir Mercedes minibüs durdu ve bana yol vermedi. Kornaya bastım, bekledim. Araç biraz ilerledi ve Bebek Otel’in önünde durdu. Bir baktım Deniz o arabadan indi. O anda bakışlar, elektrikler, çok heyecanlıydı.
Film gibi... Ne kadar ilginçmiş hikayeniz...

25 yılda duygular değişmemiş mi?
- İnanın bıraktığım duygularla gördüm Deniz’i. Hiçbir şey değişmemişti. Demek ki ne kadar çok sevmişim.

◊ Neler oldu yıllar sonraki o buluşmada?
- Aramızdaki elektriğe voltaj yetmedi. Uzun süre oturup konuştuk. O buluşmadan sonra 6 ay daha çektirdi bana... Görüşelim dediğimde, “İşim var, konserim var, uygun değilim” gibi şeyler söyledi. Ama hep mesajlaşıyorduk. Sonra birbirimizi daha iyi tanımaya başladık.

İÇERİDE AMA HER ŞEYİ ÖĞRENİYOR

◊ Bıraktığında ünlü değildi, yıllar sonra bir şöhretle karşılaştın. Şarkıcı Deniz Seki şaşırtmadı mı seni?
- Deniz’de kapris ya da şımarıklık gibi davranışları hiç görmedim. İnanın ekmeğini bile paylaşır. Ben onun yüreğini çok sevdim.

◊ Erişemediğin ya da kavuşamadığın bir aşkın tutkusu mu bu?
- Değil. Bende bir vicdan hesabı vardı. 25 sene sonra karşıma çıkardı Allah. İyi ki çıkarmış. 25 yılın ardından kavuştuktan sonra her geçen gün daha çok sevdim onu, daha çok bağlandım.

◊ Bütün kadınların hayalindeki erkek tipi bu... Sen dışarıda, o içeride, Deniz kıskanmıyor mu seni? Kadınlar böyle bir erkeğe ilgi gösterir diye...
- İkiz yeğenlerim var. Alara ve Dilara. Bana sosyal medyada bir hesap açtılar. Bir baktım her gün çok sayıda arkadaşlık talepleri geliyor. Sonra ziyarete gittiğimde Deniz “Utanmıyor musun!” dedi. “Niye?” dedim. “Çok takipçin varmış, Facebook’u neden açtın?” dedi. Sonra bütün hesapları kapattım.
Deniz içeride ama her şeyi öğreniyor. Ben dışarıya bile çıkmıyorum, evim-işyerim-çocuklar üçgeninde geçiyor hayatım...,

Haberin Devamı

İYİ VE KÖTÜ GÜN DOSTLARINI ANLADI

◊ İlişkilerde genelde kadınlar bekler ama sen Deniz’i hiç bırakmadın ve bekledin. Bu nasıl bir aşk da sana bekleme gücü veriyor?
- Onsuz yemek yerken bile lokmalar boğazımda düğümleniyor. Ne ben onsuz ne de o bensiz yemek yerdi. Yanında çok huzur buluyordum. Onunla her şey bambaşka oluyordu.

◊ Deniz’in cezaevi süreci senin açından nasıl geçiyor? Her hafta gidiyor musun görmeye?
- Her hafta kapalı görüşe gidiyorum. Bazı geceler daralıyorum evde, sanki ona bir şey olmuş gibi geliyor bana ve kalkıp cezaevine gidiyorum. Deniz iyi mi diye kapıdaki askerlerden bilgi almaya çalışıyorum. Hastaneye çıkan ambulans var mı diye soruyorum. Sonra bir gün Deniz de duymuş gece benim kapıya geldiğimi ve çok duygulanmış. Bayramlarda ve özel günlerde sadece birinci derece yakınları ziyaret edebiliyor. Ben gidemiyorum. Açık görüş ayda bir kere oluyor, o zaman yan yana gelebiliyoruz.

◊ 2013 yılında nişanlandınız. Sonrasında neden evlenmediniz?
- Ben evlenme teklif ettim ama Deniz kaçırdı fırsatı. Deniz’le ilişkimiz başlayınca çocuklarımla aramızda bazı sorunlar oldu. Bana biraz sitem ettiler. Bu da beni çok üzüyordu. Çocuklarıma çok düşkünümdür. Çocuklarımın annesi için de elimden geleni yapıyorum. Denizim o kadar güzel bir insan ki beni zorla çocuklarıma gönderiyordu. Aramız düzelsin diye. Hapisteyken evlenme teklif ettim. Ama o istemedi. Hatta çevresi de baskı yaptı çünkü kimse göremeyecekti. Düğün yapamayacaktık. O yüzden reddedildim.

◊ Görüş gününde neler konuşuyorsunuz?
- Deniz’in yeni bir sayfa açması gerektiğini, yeni bir hayatımız olacağını konuşuyoruz.

◊ Sitem ettiği insanlar var mı?
- Var. İyi ve kötü gün dostlarının kimler olduğunu anladı. Yanında olması gereken insanlar yanında olmadı. Ben de tanımış oldum.

◊ Deniz senin için şarkı yaptığını söylemişti bana. İçeride kaç şarkı yaptı?
- Benim için 3 tane şarkı yaptı. Hatta birinin adını seninle paylaşayım. Şarkının adı “İyi ki Varsın”. Bunun dışında da iki albüm çıkaracak kadar şarkı yaptı. Biliyor musun “Yük” şarkısının nakarat bölümünü 6 yıl boyunca tamamlayamamış. Ben hayatına girdikten sonra şarkının nakaratı tamamlandı.

Haberin Devamı

Faruk Salman merak edilenleri Cengiz Semercioğluna anlattı


ADALETE OLAN GÜVENİM SARSILDI

◊ Adalete olan inancın sarsıldı mı?
- Sarsıldı. Deniz bunu hak etmedi. Boşu boşuna yattı. Deniz’e çok haksızlık yapıldığını tüm kamuoyu biliyor. Onu tutuklayan hakimler FETÖ’den şu anda içeride.

◊ Görüş sırasında Deniz keyifsizken onun moralini nasıl yükseltiyorsun? Var mı taktiklerin?
- Zaten birbirimizi gördüğümüz zaman moralimiz yükseliyor. Sevgi olunca her şeyi tamamlıyor.

◊ Hiç kavga etmez misiniz?
- Ederiz ama ben genelde attan alıyorum.

◊ Çocukların ilişkine nasıl bakıyor?
- Kabullendiler.

◊ Bir insanın sevgilisiyle istediği zaman konuşamaması, dokunamaması çok zor. Nasıl alıştın bu duruma?
- (Gözyaşlarıyla anlatıyor) İlk zamanlar çok zordu. Her yerde onu arıyordum. Nereye baksam onu görüyordum. Sanki nefesim gibiydi.
Zamanla alışmaya başladım. Bu Deniz’e Allah’ın sınavı. Her şey Deniz için çok daha güzel olacak.

◊ Deniz’in ailesiyle aran nasıl, görüşüyor musunuz?
- Tabii ki. Annesine gidip geliyorum. Kardeşleriyle de görüşüyoruz.

 

Haberin Devamı

YEĞENİMLE FOTOĞRAFIMIZI  GÖRÜP İHANET YAZDILAR

◊ Basında seni hiç göremiyoruz. Neden?
- 2,5 senedir işim, evim, Denizim ve çocuklarım dışında bir hayatım yok. Deniz olmadan bir şey yapmak içimden gelmiyor. Vize almak için pasaportum lazım oldu. Bulamadım. Deniz’deydi pasaport. Avukatına verdiğini düşündüm. Avukata sordum “Bizde yok” dediler. Meğer Deniz bir yere gitmeyeyim diye almış. Ama zaten gitmezdim bir yere. İçim rahat etmez. Onunla yemeyi sevdiğimiz yemekleri bile yiyemiyorum. Basında hakkımda yalan yanlış çok fazla haber çıktı. Çocuklarımın annesi için kanser oldu dediler, yeğenimle fotoğrafımızı çekip aşk yaşıyor dediler. O yüzden mesafeli ve kırgınım.

Haberin Devamı

6 AY BOYUNCA NASIL KAÇTILAR?

YAKALANMAYALIM DİYE ÇOCUKLARIMI BİLE GÖRMEK İSTEMEDİM

◊ 6 ay boyunca nasıl kaçtınız? Neler yaşadınız?
- Deniz bilmediğim bir numaradan beni aradı ve ilaçlarına ihtiyacı olduğunu söyledi. Ben de ilk o zaman yerini öğrendim. İlaçlarını götürüyordum. Zaman zaman ekmek, yiyecek götürüyordum. Seven insanın gözü kör oluyor. Benim tatmadığım bir duyguydu. Her şeyi göze almıştım. Firari olduğumuz dönemde Deniz’e zarar verir diye çocuklarımı bile görmemeyi düşünüyordum ama Deniz bunu asla kabul etmedi. “Çocuklarını göreceksin” dedi. Hatta bu yüzden yakalandı...
Ziyaretine gittiğim bir gün çocuklarımın annesi ameliyat olmuştu ve bana “Çocuklarının yanında olmalısın, o çocuklarının annesi” dedi.
Hastaneye gidip geldim ve yakalandık. Polis, Deniz’in etrafındaki herkesi çembere almıştı. Deniz istese yurtdışına kaçabilirdi. Her imkanı vardı.
Ama gitmedi. Ben ona “Git, ben de arkandan geleceğim” dedim. Yine de gitmedi çünkü suçsuz olduğuna inanıyordu.

Faruk Salman merak edilenleri Cengiz Semercioğluna anlattı

HAPİSTEN ÇIKTIĞI GÜN NE YAPMAK İSTİYOR?

◊ Ne zaman tahliye olacak?
- 5 Haziran’da. Üç açık görüş kaldı.

◊ Tahliye olmasına dört ay kalmışken heyecan arttı mı?
- Artmaz mı. Giderek artıyor. Özlem de artıyor. Onu koklamak, omzunda yatmak istiyorum. Deniz benim ruh ikizim. Birbirimizi tamamlıyoruz.

◊ Hapisten çıktığında ilk ne yapmak istiyor?
- Deniz’in yaşadıkları kolay değil. Allah kimseyi dört duvara mahkum etmesin. Çıkınca onun istediği yerde 15 gün tatil yapacağız.

◊ Düğün planı var mı?
- Çıkar çıkmaz evlenmeyi istiyorum... Merak etme düğün tarihini ilk sen öğreneceksin.

SEVGiLiLER GÜNÜ  BENiM iÇiN ZOR GEÇTi

◊ Geçtiğimiz salı Sevgililer Günü’ydü... Senin için ne ifade ediyor?
- Birlikte olmaya başladığımız zamandan bu yana üçüncü Sevgililer Günü’müz. Dördüncüsünde inşallah beraber olacağız. Beraberken bizim için her gün Sevgililer Günü’ydü. Bu sene benim için zor geçti. Evdeydim. Zaten Deniz yanımda olmayınca böyle bir günün anlamı da yok. Ama her zaman kalplerimiz bir.

◊ Hediye aldın mı?
- Hediyeyi söyleyemeyeyim bizde saklı kalsın. Geçen hafta verdim kendisine. Çok beğendi. Deniz özel günlere çok değer verir. O yüzden mutlaka hediye alırım. Geçen gün ziyarete gittiğimde üzerimde siyah takım elbise, beyaz gömlek ve siyah kravat vardı. “Hatırladın mı bunu” dedim. “İlk yemeğe çıktığımız günün kıyafeti” dedi. Hiçbir şeyi unutmuyor. “Sevgililer Günü’nde akşam kimseyle yemeğe gitme, gideceksen tek başına git” dedi.

◊ Deniz’e buradan bir Sevgililer Günü mesajın var mı?
- Denizimi çok seviyorum. Allah onu başımdan eksik etmesin. Bir ömür boyu aynı yastıkta beraber yaşlanalım. Allah önce benim canımı alsın. O kadar seviyorum ki o olmadan yapamam.

◊ Sürpriz yapmayı sever misin?
- Severim. Deniz de sürprizleri çok sever.

DENİZ, KÖPEĞİ HAYDUT’A İÇERİDEN YEMEK YOLLUYOR

◊ Deniz, köpeği Haydut’a çok düşkündü. Bu süreçte onu hiç göremedi değil mi?
- Maalesef görme şansı yok.

◊ Görüşmelerinizi Haydut’a anlatıyor musun? Köpekler terk edildiklerini hissederler. Haydut da öyle hissediyor olabilir...
- Deniz’in yokluğunu hissettirmemeye çalışıyorum. Deniz’in kıyafetlerini veriyorum parçalamıyor. Normalde köpekler parçalar ama Haydut kokluyor. İçim gidiyor. Açık görüşe gittiğimde Deniz bir şeyler veriyor. Kendi imkanlarıyla içeride pasta, börek yapıyorlar. Açık görüşte bize onları ikram ediyor. Mesela un yasak ama irmikten açma börek yapıyor. Onları yanımıza veriyor. Eve geldiğimde “Haydut, bunu annen yolladı” diyorum, nasıl yiyor anlatamam.

◊ Haydut kaç yaşında?
- 4,5 yaşında.

Faruk Salman merak edilenleri Cengiz Semercioğluna anlattı

ÖLEN KUŞLARIMIZ BİLE YAN YANA YATIYOR

◊ Deniz içeride yalnız kalmasın diye ona bir muhabbet kuşu aldım. Deniz’e arkadaş olur diye düşündüm.“Faruk, yalnız kalmasın bir tane daha alır mısın” dedi.

◊ Bir tanesinin adını Alican diğerini de Melek koyduk. Çocuklarımız olursa koyacağımız isimlerdi bunlar...Alican ölmüş ve Deniz çok üzülmüş. Bana da söylemedi.

◊ Kapalı görüşte bir baktım camın arkasından ağlıyor. “Ne oldu” dedim. “Alican öldü” dedi. Biri öldü sandım. Sonra kuşun öldüğünü anladım.
Kıyamamış, onu dışarıya gömmem için buzdolabında saklamış. Bana şeffaf bir kutu içinde verdiler.
Aldım evimin bahçesine gömdüm, etrafına küçük çakıl taşları koyup mezar yaptım ona. Aradan 2-3 ay geçti. Bu sefer de Melek öldü.
İkisi de birbirini çok seviyordu ve Melek, Alican olmadan çok fazla yaşamadı.

◊ Melek’i bahçeye Alican’ın yanına gömdüm. Şimdi yan yana yatıyorlar, Deniz’in çıkmasını bekliyorlar...

BAKMADAN GEÇME!