Erol Büyükburç son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Erol Büyükburç son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2015 07:55

Perşembe günü vefat eden Türk pop müziğinin usta ismi Erol Büyükburç, dün son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

GEÇİRDİĞİ kalp krizinin ardından Etiler’deki evinde ölü bulunan Erol Büyükburç (79), dün son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçı için ilk tören, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapıldı. Büyükburç’un Türk bayrağına sarılı tabutu, sahnede hazırlanan platforma konuldu. Saygı duruşunun ardından sanatçının seslendirdiği şarkılar eşliğinde Büyükburç ile ilgili slayt gösterisi sunuldu. Tören sırasında taziyeleri kızları Evren Büyükburç Erol ve Özlem Büyükburç Kaya kabul etti.

DÜŞMANI YOKTU

Törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan kızı Özlem Büyükburç Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Programı öncesi ölümü düşündürücü” sözlerini değerlendirdi. Kaya, “Böyle bir şey olabileceğini sanmıyorum. Çünkü kalbinde stent vardı. Doktorlar, kalp krizi teşhisini de koymuş. Düşmanı olan bir insan değildi” dedi. Sanatçının cenazesi, helallik alınması ve dua okunmasının ardından cenaze namazının kılınacağı Levent Camii’ne gönderildi. Büyükburç’un cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze namazına katılan isimler arasında Erol Evgin, Orhan Gencebay, Selçuk Ural, Çelik, Selami Şahin ve Hüner Coşkuner’de vardı.

Haberin Devamı

Cenazede tatsız olay

Erol Büyükburç’un cenaze namazında hellallik alındığı esnada iki kişi, “Ben hakkımı helal etmiyorum” diye bağırdı. Bunun üzerine imam ve namaza katılanlar tepki gösterdi. Tepkilerin artması üzerine, avlunun dışında kavga yaşandı.

CENAZEDE OLAY ÇIKTI- Fotogaleri

Erol Büyükburç son yolculuğuna uğurlandı


Yanyana saf tuttular

Cemal Reşit Rey Salonu’ndaki törene katılmayan Jeyan Büyükburç, Levent Camii’ndeki cenazeye geldi. Jeyan Büyükburç, babasının diğer eşlerinden olan kardeşleri Evren ve Özlem’le cenaze namazında yan yana saf tuttu.

Erol Büyükburç son yolculuğuna uğurlandı

Torunların vedası

Haberin Devamı

Erol Büyükburç’un Türk Bayrağına sarılı tabutunun başında torunları Lalehan Kaya ve Armağan vardı. İkili dedelerinin tabutuna dokunup fotoğrafını okşadı.

Erol Büyükburç son yolculuğuna uğurlandı

Selçuk Ural, “Erol abi, bir çok sanatçıya abilik yaptı. Son yıllarda o da bu işin vefasızlığını yaşadı. O sektörün ilk duayeniydi. Nur içinde yatsın” dedi.

Erol Büyükburç son yolculuğuna uğurlandı

Sanatçının Alman asıllı eski eşi Ute User ise “ 12 yılımız birlikte geçti çok üzgünüm. Hayat dolu bir insandı” dedi.

Erol Büyükburç son yolculuğuna uğurlandı

Pop müziğinin kurucusudur

Orhan Gencebay,”Erol Büyükburç, pop müziğin kurucusudur, ülkemize yurtdışından ödülü ilk kez o getirmiştir, yeri doldurulamaz bir sanatçıdır” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!