İrfan Değirmenci ekrana döndü

Güncelleme Tarihi:

İrfan Değirmenci ekrana döndü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2016 16:37

Sabah haberlerinin tecrübeli ismi İrfan Değirmenci, yeni sezona bugün başlıyor. “İrfan Değirmenci ile Günaydın”, bugünden itibaren hafta içi her sabah saat 06.45’te Kanal D ekranında olacak.

Haberin Devamı

Yeni sezona başlıyorsunuz. Bu kez tatiliniz önceki yıllara göre daha kısa sürdü sanırım...

- Normalde bizde yeni sezon okullar açılınca açılır ama malum bu sezon haber alma ihtiyacı çok fazla. Benim de seyirciyle sohbet etmeye ihtiyacım var. O yüzden biraz erken başlıyoruz.

Bültenin saatinde bir değişiklik var mı?

- Program biraz daha uzun olacak bu sezon. Anlatacak ve konuşacak çok şey var çünkü. 06.45’te başlayacağız, 10.00’a kadar devam edeceğiz. Bir-iki ufak değişiklik daha olacak.

Sadece haber ağırlıklı mı olacak program, bununla ilgili değişiklikler olacak mı?

- Nihayetinde gazeteciyiz. Yıllardır birlikte çalıştığımız arkadaşlarımla görevimiz, olanı olduğu gibi anlatmak. Bu bir haber bülteni. Üstelik Türkiye’nin güvendiği bir haber bülteni. Bu güveni boşa çıkarmamaya çalışıyoruz. Ama bu demek değildir ki haber her şey demek. Hayatın her alanında paylaşımlar yapacağız. Hep beraber sıkıntılı günler yaşadık. Herkesin bir parça nefes almaya, iyi ve mutlu hissetmeye ihtiyacı var.

Haberin Devamı

SABAH HABERLERİNDE 10’UNCU YILIM

İrfan Değirmenci ekrana döndü

Uzun yıllardır sabah haberleriyle karşımıza çıkıyor, tüm Türkiye’ye ‘günaydın’ diyorsunuz. Sahi kaç yıl oldu?

- Kanal D’de 7’nci, sabah haberlerinde 10’uncu yılım. 10 yıldır günaydın diyorum Türkiye’ye. Seyirciyle birlikte büyüdüm ben. Sabah haberlerine başladığım zaman ilkokula giden çocuklar, şimdi üniversite sınavını kazandı.

Sabah kuşağındaki rakiplerinizle aranızdaki durum nedir?

- Bizim bir rekabet telaşımız yok. Zaten seyircimizle kurduğumuz bağ öyle bir şey ki, onlar seçerek, ayırt ederek izlemeyi biliyorlar.

Seyircilerinizden haber bülteninize dair öneriler geliyor mu?

- Tabii... Biz hep o önerilerle ilerledik zaten. Türkiye’de seyirciyi haber bültenine katan ilk bizdik. O zaman Twitter yoktu, SMS gönderiyorlardı bize ve istek şarkı yapar gibi seslerini duyurmaya çalışıyorlardı. Mecralar değişiyor, teknoloji değişiyor ama bizim bu anlayışımız değişmedi. Yolumuza yine seyircinin mesajlarıyla devam ediyoruz.

Haberin Devamı

BU İŞİN EN ZOR YANI SAATLERİ

Sabah haberi sunmanın en zor yanı çalışma saatleri sanırım...

- Kolay bir iş yapmıyoruz tabii. Çok güzel tarafları var ama dediğiniz gibi en zorlu tarafı saatlerle ilgili olanı. Gece boyunca çalışıyor, bir öykü yaratmaya çalışıyoruz. Gecenin haberlerini derliyoruz. Seyirci daha yüzünü kıyamadan biz bütün enerjimizle ekranda oluyoruz.

Kaçta başlıyor sizin için gün?

- Gece 01.30 gibi haber merkezinde ilk toplantıyı yapmış oluyoruz. Sonrasında yeni öyküler, ajansların geçtiği haberlerden derleyeceğimiz şeyler var mı onlara bakıyoruz. Sabaha karşı 05.00’te bir toplantı daha yapıyor, yayın akışını belirliyoruz. Ve ben sabah 06.45’te yayına çıkmış oluyorum.

Haberin Devamı

Peki ne zaman uyuyorsunuz?

- Program bitince o günün kısa bir değerlendirmesini yapıyoruz. Daha sonra enerjimiz de bitmiş oluyor tabii. Öğlen uyumuş oluyorum. Yazın çok zor oluyor öğlen uyumak ama kışın güzel uyuyorsunuz. Akşam ana haber bülteni saatinde de kalkmış oluyorum.

Bu çalışma saatlerinde özel hayatınıza nasıl vakit ayırabiliyorsunuz?

- Hafta sonları... Cuma sabahı program bittikten sonra cumartesi-pazar bana kalıyor. Ailemle zaman geçiyorum...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!