Efecan Şenolsun-Elit İşcan davasında yeni gelişme

Güncelleme Tarihi:

Efecan Şenolsun-Elit İşcan davasında yeni gelişme
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2021 16:57

Aynı dizideki rol arkadaşı Elit İşcan’a karşı cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan oyuncu Efecan Şenolsun’un davasında savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada tutuksuz sanık Şenolsun’un "Cinsel saldırı" suçundan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenirken "Alenen hakaret" suçundan beraati talep edildi.

Haberin Devamı

Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Haydar Efecan Şenolsun ve avukatları katıldı. Duruşmada müşteki Elit İşcan ile avukatı da yer aldı.

 AYNI DİZİDE ÇALIŞIYORLARDI

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, müşteki Elit İşcan ile sanık Efecan Şenolsun’un 7 Haziran 2018 tarihinde ’Yaşamayanlar’ isimli dizide aynı sette beraber çalıştıklarını belirtti. Müşteki İşcan’ın olay günü karavanda beklediği sırada aralarında tartışma yaşandığı belirtilen mütalaada, Elit İşcan’ın dışarı çıktığı, sanığın da peşinden giderek müştekiye cinsel tacizde bulunduğu ve hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldığını söyledi.

 1 SUÇTAN BERAATİ İSTENDİ

Müştekinin hakaret iddiasına ilişkin herhangi bir delil elde edilmediğini belirtilen mütalaada, kovuşturma aşamasında dinlenen tanıkların da bu iddiayı doğrulamadığı vurgulandı. Mütalaada sanık Efecan Şenolsun’un bu sebeplerle Alenen hakaret" suçundan beraat etmesi istendi.

Haberin Devamı

 TANIK CİNSEL SALDIRIYI DOĞRULADI

Sanığın, müştekiye cinsel tacizde bulunmasıyla ilgili mütalaasını açıklayan savcı, kovuşturma aşamasında dinlenen bir tanığın bu iddiayı doğruladığını kaydederek sanığın üzerine atılı cinsel saldırı suçunu işlediğini belirtti.

Mütalaada İddianamede her ne kadar eylemin insanların toplu olarak bir arada yaşama zorunluluğunun bulunduğu ortamın sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle gerçekleştirildiği iddia edilmişse de ortamın bir dizi seti olduğu ve bu ortamın sanığa ayrıca bir kolaylık sağlamadığı" ifadeleri kullanıldı. Sanığın cinsel saldırı suçunu işlediğinin sabit olduğunu değerlendiren savcı, sanık Şenolsun’un Cinsel saldırı" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

 SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Müşteki Elit İşçan mütalaaya karşı Aleyhe hususları kabul etmiyorum. Hakaret yönünden de ceza verilmesini talep ediyorum, şikayetçiyim" dedi.

Sanık Şenolsun ise "Suçlamaları kabul etmiyorum, mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talep ediyorum" diye konuştu.

Ara kararını açıklayan mahkeme, mütalaaya karşı tarafların savunma hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

 DURUŞMANIN ARDINDAN GÖZYAŞLARI

Duruşmanın ardından müşteki Elit İşçan’ın avukatına sarıldığı ve gözyaşlarını tutamadığı görüldü. İşcan’a destek için gelen kadınlar, alkışlar eşliğinde adliyeden ayrıldı.

Haberin Devamı

DAVA SONUÇLANMADI
Haydar Efecan Şenolsun ise mahkemenin ardından bir açıklama yaptı:
“İki buçuk yıldır devam eden davanın bugünkü duruşmasında şikayet üzerine bu davayı açan savcılık makamı mütalaasını vermiştir. Nihai kararı 11 Şubat 2021 tarihindeki duruşmada hakim verecektir. Yasalara göre yargılama prosedürü devam ediyor. Müşteki tarafından başından beri medya kanalıyla yanıltılmaya çalışılan kamuoyu şimdi de sanki dava sonuçlanmış, mahkeme hüküm vermiş gibi yönlendirilerek kamuoyu tekrar etki altına alınmaya çalışılıyor. Tek taraflı ve çarpıtılmaya çalışılan bilgilere itibar edilmemesini, özellikle rica ediyorum. Mahkemenin vereceği kararın adil ve gerçekleri ortaya çıkaracak nitelikte olacağına inancım tamdır.”

 İDDİANAMEDEN

Haberin Devamı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Elit İşcan ile şüpheli Efecan Şenolsun’un aynı dizide rol aldıkları, 7 Haziran 2018 tarihinde set ekibi ile oturan Elit İşcan’ın yanına giden Şenolsun’un, ona hakaret ettiği, bir sahnenin çekimini bekleyen Elit İşcan’ın yanına giden şüphelinin, İçcan’ın beline sarılarak onu öpmeye çalıştığı iddia ediliyor.

Bir başka sahnenin çekimini bekleyen şikayetçi Elit İşcan’ın yanına giden Şenolsun’un, bir anda İşcan’ın arkasından sarıldığı, uzaklaşmasını önlediği savunulan iddianamede, Efecan Şenolsun için, "Cinsel saldırı" ve "Alenen hakaret" suçlarından 7 yıl 9 ay 15 günden 17 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!