Cansu Kurtçu: Bu sektörde benden korkuyorlar

Güncelleme Tarihi:

Cansu Kurtçu: Bu sektörde benden korkuyorlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2015 15:49

Cansu Kurtçu, yıllardır müzik sektörünün içinde. Bir süre önce yeni bir dalda daha kariyer yapma kararı alan ve Aşkım Kapışmak’la liderlik seminerleri vermeye başlayan Kurtçu, yakında hem albüm hem de bir kitapla sevenlerinin karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

* Nasıl gidiyor hayat?

- Ona şarkı yap, buna şarkı yap derken yuvarlanıp gidiyoruz işte...

* Albüm bekliyorduk senden, single mı geliyor?

- Aslında iki albümlük şarkı hazır. Ya aralarından şarkı seçip single yapacağız ya da albüm olacak, henüz karar vermedim.

* Single’a karar verirsen, hangi şarkıyı seçeceksin?

- İki şarkı var. Biri “Varsa Allah’ın”... Pek bir oynak şarkı ama isteyen büyük isimler de var. Onlarla mı paylaşsam yoksa kendime mi saklayayım bilemiyorum. O şarkı olmazsa, “Kalbim Kefil” olur.

* Hep paylaşımcı mıydın?

- Evet. Şarkının hakkını kim verecekse o okusun diyorum. İlle de ben okuyacağım gibi egolara, hırslara gerek yok.

* Ayağına basarlarsa sesini çıkarırsın gibi geliyor ama...

- Çok bastılar zaten... Ama bir taraftan da benden korkuyorlar. Üretken olmanın getirdiği bir güç. Yarın öbür gün bu bir şarkı yapar, ne olur ne olmaz biz ayağımızı denk alalım diyorlardır. Konuşulmasa bile bana hangi amaçla yaklaşıldığının farkındayım. Çok iyi dostlarım da var, cin olmadan adam çarpmaya çalışanlar da...

* Fettah Can ile birbirinizi iyi bulmuşsunuz bu sektörde.

- Öyle. Daha önce ne ben sektörden biriyleydim ne de Fettah. Birbirimizi gördüğümüzde mıknatıs gibi bir etki oldu. Bazı insanlar çocuk doğurdukça eşiyle yakınlaşır, biz de şarkı yazdıkça birbirimize daha çok âşık oluyoruz sanki.

Haberin Devamı

Cansu Kurtçu: Bu sektörde benden korkuyorlar


ASLINDA CANSU CAN OLMAK İSTEMİYORDUM


* İlk zamanlarda “Fettah Can ve sevgilisi” deniyordu, artık senin adın da ön planda...

- Evet, öyle bir dönem oldu. Üzülüyordum da buna... Sonra az laf çok iş, ortalarda görüneceğime çalışayım dedim. Fettah’a şarkılar yazdım. 20 senelik bestecilik kariyeri olan bir adam benim şarkılarımla çıkmaya başladı. Geçen sene 18 sanatçıya toplamda 22 şarkı verdim. Kendimi işimle kanıtladım. Şimdi de tam tersi oldu, “Cansu Kurtçu’nun kocası Fettah Can” yazmışlar. İlk başta üzüldüğüm şey şimdi eğlence konusu...

* O değil de evlendikten sonra Cansu Can olman?

- Sus sus! Evlenince soyadımı değiştirmem diyordum ama zamanında talepte bulunmayı unuttum. Nüfusta Cansu Kurtçu Can diye geçiyor. Ama sahne adı olarak kullanmıyorum.

* Doğruyu söyle, soyadı yüzünden mi dört kez evlenme teklifi etmek zorunda kaldı sana?

- İlk günden beri ne yaparım diye düşünüyordum (gülüyor).

ŞARKIMI OKU DA KENDİNDEN NEFRET ET!

* Eşinle birbirinize yazdığınız şarkı var mı?


- Benim ona yazdığım “Yalanlar Cumhuriyeti” var. O dönem bir gıcıklığım vardı kendisine. Aslında kendi albümüme koyacaktım, ama Fettah “Çok hoşuma gitti, albüme aldım” deyince onda kaldı. “Nasıl olsa sana yazmıştım, oku da kendinden nefret et” deyip verdim şarkıyı (gülüyor).

* Müzik dünyasını kurtaramayız bu röportajda ama yine de konuşalım.

- Valla üstüne çok kafa yormamaya karar verdim. Uzun yıllar alır kurtulması çünkü. Geçenlerde Teoman ile karşılaştık, “Böyle müzik mi olur, böyle söz mü olur?” diye söyleniyordum. Teoman “Müzik bu kadar ciddiye alınacak bir şey değil ki” dedi.

* Şu liderlik seminerleri konusundan da söz eder misin biraz? Bu macera nasıl başladı?

- Aşkım Kapışmak bir gün bir eğitmenlik teklifiyle geldi bana. “Yahu arkadaş ben daha neyim ki ne öğreteceğim” deyince “Tecrüben, kalbin ve bilgin” dedi. O kadar çok inanmış dostum bana. Sonra onunla akademide çeşitli etkinliklere başladık. Geçenlerde ilk kampımızı yaptık beş günlük. “Liderlik ve Yetkinlik Kampı”... Ekimde de ikincisini düzenleyeceğiz. Bu macera inanılmaz verimli, hem benim hem de katılımcıların zihnini açan harika bir serüvene dönüştü. Ben eğitimin müzik terapi, ritim, nefes yönetimi ve sound terapi kısmındayım.

* Bir de kitap varmış üzerinde çalıştığın...


- Doğru... O kadar çok yazıyorum ki, hiç durmuyor elim ve beynim. Tabii bunların hepsini şarkı formuna çevirebilmem imkansız. Ben de şarkı yapamadıklarımdan bir kitap hazırlıyorum. Dörtlükler, şiirler... İçimden, aklımdan, yaşadıklarımdan, sırlarımdan kalanlar. Çok farklı bir çalışma oluyor. Daha özgürüm kitap yazarken. Umarım bu kitap da birilerine şifa, bazılarına bilgi, belki güç, belki yeni başlangıçlara sebebiyet verir.

Haberin Devamı

Cansu Kurtçu: Bu sektörde benden korkuyorlar

MAKEDONYA’DAN EUROVISION TEKLİFİ GELDİ

Cansu Kurtçu ve Fettah Can, geçtiğimiz hafta Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kanceska Milevska’nın özel davetiyle Makedonya’ya gitti. Kültür Bakanı’nın isteği üzerine Makedonya’da ortak projeler üzerine yapılan sohbetin ardından kısa bir açıklama yapan Kurtçu, şunları söyledi: “Ortak projeleri ve oradaki sanatçılara ne gibi katkılarımız olabilir konusunu konuştuk. Eurovision şarkısına sıcak bakar mıyız diye sordular, biz de şarkıyı hazırlama ve mutfağında olma konusunda yardım edebileceğimizi ama kendi starlarının sahneye çıkmasının daha doğru olduğunu söyledik. Bizim müzisyen olarak bir ayağımızın orada olmasını istiyorlar. Köklerimiz Makedonya’dan geliyor ve her türlü yardıma hazırız.”

BAKMADAN GEÇME!