Aykırılık iyidir

Güncelleme Tarihi:

Aykırılık iyidir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2018 16:16

Yazıyor, oynuyor, resim yapıyor, şarkı söylüyor, durmuyor, durmak istemiyor... “En mutlu olduğum saatler çalıştığım saatler” diyen, şimdilerde bir yandan yeni senaryoları değerlendirip bir yandan albümü üzerinde çalışan Gonca Vuslateri, Quality of Magazine’e konuştu.

Haberin Devamı

Ekranların en sevilen yüzlerinden birisiniz. Başarınızı neye bağlıyorsunuz?

- Tüm zamanımı birden fazla şey yapmakla geçiriyorum. Çalıştığım saatler en mutlu olduğum saatlerimdir. Gazeteye yazıyorum, senaryo çalışıyorum, albüm için ufak ufak çalışmalar başladı, radyo programım devam ediyor, tiyatro yapıyorum, kitap yazıyorum, resim yapıyorum. Bitmek bilmeyen bir enerji hissediyorum. Sanırım enerjiyi doğru yere yönlendirmek karşılığını buluyor. Sevdiğim işi yapıyorum çünkü.

Halen Kelebek’te yazıyorsunuz. Geçtiğimiz yıllarda bir şiir kitabı da çıkarmıştınız. Yazarlık sizin için ne ifade ediyor?

- Yazı yazmak benim için bir öğrenim yolculuğu. Yazarken araştırabiliyorum, yanılabiliyorum, sakinleşebiliyorum, bilmediğim birçok yazarı okuyorum ve hayatımı, etrafımı sessizleştirebiliyorum. Kitap okumak ve yazı yazmak hayatımı anlamlandırıyor. Mesleğimi zenginleştiriyor.

Haberin Devamı

DEĞİŞİK İŞLERE GİRİŞTİM, SEYİRCİMİ UTANDIRMAYACAĞIM

Kendinizi oyunculuk yaparak mı yoksa yazarak mı daha iyi ifade ediyorsunuz?

- Kendim dışında bütün hikayeleri oyunculukla, kendimi de yalnızca konuşarak ve yazarak ifade ediyorum sanırım.

Bilmediğimiz daha başka ne gibi yetenekleriniz var?

- Yetenek diyemiyorum ki bunlara... Kendimi ifade ediş biçimim. Fazla kalıcı olmadığım dünyamı anlamlandırma yolculuğum. Bunlar sanatla ifade edilirse ve topluma faydalı olursa içinde yaşadığım toplum da mutlu olur. Öyle görünüyor ki artık bir insanı mutlu edebilmek bir yetenek. Çocukları daha mutlu edecek güzel projeler geçiyor kafamdan. İlerleyen zamanda hayata geçireceğim birkaç hayalim var. Yetenekler faydaya dönüşünce güzelleşiyor.

Farklı karakterlere bürünebilen, bukalemun gibi bir oyuncusunuz. Rolünüzü canlandırırken kendinizden neler katıyorsunuz? Oyunculuk sizin için ne anlam ifade ediyor?

- Oyunculuk 8 yaşından beri içinde olduğum bir meslek. Artık her şeyiyle benim akrabam olmuş bir meslek bu. İçinde yol almayı, seyirciyi şaşırtmayı, yarattığım hikayeleri detaylandırmayı seviyorum. Kendimizden bir şey katmadığımız meslek de yoktur aslında. Çamaşır makinesi bile insan zekası olmasa, her 3 ayda bir yeni modeli kendi kendine çıkaramazdı. Her işin bir matematiği var. Ben de kendiminkinde aynı yolculuğu yapıyorum.

Haberin Devamı

Yeni dönemde sizi hangi yapımda ve rolde izleyeceğiz? Bizi yine şaşırtacak mısınız?

- Değişik ve sürpriz işlere giriştim. Masanın üstü adeta proje bahçesi gibi çünkü güzel bir şey yapmak istiyorum. Detay vermeyeceğim ama seyircimi de utandırmayacağım inşallah.

Aykırılık iyidir

 SOSYAL MEDYA SOSYAL MESAJ VERiNCE KIYMETLi

 ◊ Sosyal medyayı aktif kullanan ünlülerdensiniz. Bunun kariyeriniz üzerinde bir fayda ya da zararı olduğunu düşünüyor musunuz?

- Sosyal medya, sosyal mesaj verdiği zaman kıymetli ve hızlı bir araç. Siyahla beyazın net göründüğü global algı düzeyinde, birbirimizi anlamak ve haberdar olmak için iyi bir araç. Ama başkalarının hayatıyla ilgili sınır ihlali gerçekleştirmek için kullanıldığında hoşgörüden ve öz saygıdan bahsedemeyiz. Sosyal medya iyi niyetli bir araç olmalı.

Haberin Devamı

Kendinize has bir stiliniz var. Çoğu insan sizi ünlü Fransız karakteri Amelie’ye benzetiyor...

- Benzetilmekle ilgili hiçbir sorunum yok. Mutlu oluyorum. Amelie güzelmiş. Bende liste daha uzun. Hiç rahatsız olmuyorum.

Kendinizi aykırı buluyor musunuz? Siz stilinizi nasıl tanımlıyorsunuz?

- Kendimi kendime has buluyorum. 20’li yaşlarda herkes aykırıdır. Bizler gencecik yaşta toplum önüne çıkıp, kendimizi en iyi şekilde ifade etmeye çalışan eşsiz enerjide çocuklardık. Aykırılık iyidir her zaman. Makul olmanın kimseye faydası yok, eğer zorla makul oluyorsan... Sanılmasın ki hayat rölantide gitmez. Rölantide de gider. Kendine has olan her şey güzeldir. Ancak o şekilde güzeldir zaten.

Haberin Devamı

EVLİLİK DÜŞÜNMÜYORUM

 ◊ Kariyerinizde yakaladığınız başarıyla özel hayatınızı kıyasladığınızda ortaya nasıl bir tablo çıkıyor?

- Özel hayatım, benim kalbimi, düşüncelerimi, hayal kırıklığımı, hatalarımı, coşkularımı, iyiliklerimi, doğrularımı, yanlışlarımı ele alır. Mesleğim ise işimi düzgün yapmayı, para kazanmayı, örnek olmayı...

İkisi birbirini sevip kabul ederse insan tablosu şenlenir, anlamlanır.

Yeni bir evliliğe uzak mısınız?

- Evlilik düşünmüyorum. Hayatımda da biri yok.

 BAZEN KIZSAM DA BU ÜLKEYİ SEVİYORUM

Kadına şiddet ve taciz vakalarındaki artışı nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Şiddeti rasyonalize eden her türlü eyleme karşıyım. Kadına şiddet ve tacizle ilgili yapılan yasa çalışmasını yakından takip ediyorum. Bu süreci çocukların ve hayvanların hakları takip ediyor. Ve elbette oyuncuların telif hakkı problemi var. Daha da çokça konu var. Her bir konuyla alakalı güncellenen süreci izliyorum elbette. Türkiye’de bu anlamda önümüzdeki zamanla ilgili umudum var. Bu ülkeyi seviyorum. Bu aşk gibidir. Bazen kızsam da karşı dursam da yaşadığım topraklar benim sevdiğimdir.

Haberin Devamı

Aykırılık iyidir

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!