Aslan ailesi beyazperdede

Güncelleme Tarihi:

Aslan ailesi beyazperdede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2018 15:45

Cartoon Network’ün tek yerli animasyon dizisi “Kral Şakir”, film oldu. Bir aslan ailesinin modern şehir ortamında geçen komik, eğlenceli ve maceralarla dolu hayatını konu alan “Kral Şakir Oyun Zamanı” geçen cuma vizyona girdi. Projenin yaratıcısı Varol Yaşaroğlu, “Ailece izlenecek bir yapıma imza attık” diyor.

Haberin Devamı

◊ “Kral Şakir” bir çizgi dizi olarak başladı. Peki o diziyi film yapma fikri nereden çıktı?

- 16 Mayıs 2016’da yayına başladı ve kısa sürede markalaştı. Kanalın en çok izlenen dizisi haline geldi. Hatta yakın zamanda Orta Doğu bölgesine yayın yapan Cartoon Network kanallarında gösterilecek. Farklı lehçelerde de çevirileri hazırlanıyor. Böylece bir Türk markası daha dünyaya açılmış olacak.

◊ Neden sinema?

- Çünkü sinemayı çok seviyoruz ve “Kral Şakir”in bir sinema filminin de olmasını istedik. Çizgi serinin ardından kitabı, dergisi çıktı. Yakında oyuncaklarının da çıkması için hazırlıklar devam ediyor. 360 derece yaymak istiyoruz, sinema da bu alanlardan biri. Hatta bilgisayar oyunu bile çıkacak.

◊ Film için seslendirme ekibi değişti mi?

- Hayır, ama eklenen sürpriz isimler oldu. Fil Necati’nin sesinin değişmesine imkân yok. O kadar sevildi ki istesek de değiştiremezdik.

Haberin Devamı

Aslan ailesi beyazperdede

Fotoğraflar: Levent KULU

YENİ KARAKTER CİBİLİK’İ EZGİ MOLA SESLENDİRDİ

◊ Sürpriz isimler kimler?

- Sürpriz seslerden biri Ezgi Mola. Cibilik diye bir karakteri seslendirdi. 

◊ Filmde ne göreceğiz?

- Filmde, kahramanlarımız bütün dünya çocuklarının oynadığı mobil oyunlardaki etapları geçip dünyayı kurtarmaya çalışıyor. Dizi versiyonunda olmayan, Minecraft’vari piksel piksel bir karakter ekledik. Ezgi’nin bu karaktere yani Cibilik’e sesiyle hayat vermesi çok güzel oldu.

◊ Bu film sadece çocuklar için mi hazırlandı yoksa tüm aile üyelerine hitap eder mi?

- “Fırıldak Ailesi”nde daha yetişkinlere yönelik bir yapımdı. “Kral Şakir”de ise ne argo ne şiddet var. Çünkü hedef kitle 6-15 yaş olarak hedeflendi. Dizi versiyonunda da buna dikkat ettik. Öte yandan en büyük sevincimiz, filmi çocuklarıyla birlikte izleyen ebeveynlerin de sevdiklerini söylemesi. Genelde “Çocuk sinemaya girsin de biz alışveriş yapalım” derler ama bu kez öyle değil. Anne babalar da çocuklarıyla sinemaya girecek ve Fil Necati’ye çok gülecekler eminim ki.

Haberin Devamı

İÇİMDEKİ ÇOCUĞU YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUM

◊ Bir animasyonda görmek istediklerinizi, kendi filminiz ne kadar karşılıyor?

- Çocuk ruhlu olduğumdan, genelde içimdeki çocuğu yaşatmaya çalıştığımdan filmi şimdiye kadar 4-5 kez izledim. Sürekli gülüyorum mesela. Animasyonlarda aradığım şu; içimdeki yaşama sevincini tetiklemeli. “Kral Şakir”in dizisinin de böyle bir özelliği var. Bu filmde de sürekli bir aksiyon söz konusu. Aynı zamanda bol espri de var.

◊ Üzerinde çalıştığınız yeni projeler var mı?

- Tamamen “Kral Şakir”e odaklanmış durumdayız. Bir yıl boyunca bu filmle ilgilendik. Hedeflediğimiz zamanda da bitirdik. Sonuçtan memnunuz. Ama hâlâ “Fırıldak Ailesi”ne başlayamadık diye kızanlar var, bunu gönderdikleri mail’lerle açık açık ifade ediyorlar. Bu arada “Trafik Hayattır” kapsamında sosyal medyada minik animasyonlar yayınlamaya başladık. Trafik levhalarındaki karakterlerden esinlenildi. Bu proje de önemli, devam ediyoruz bir yandan.

Haberin Devamı

BU KEZ HEDEFİ BÜYÜK TUTTUK

Gişe hedefiniz nasıl?

- Hedefin küçük olunca küçük düşünüyorsun. Bu kez büyük düşünüp ona göre hareket etmek istedik. Olursa olur, olmazsa da üzülmeyiz. Sinema bambaşka bir mecra ve kimse net bir şey söyleyemiyor. Umarım hedeflerimize ulaşabiliriz çünkü animasyon sektörünün önünü açacak, yatırımcıların daha çok destek vereceği işler olacak.

Aslan ailesi beyazperdede

SORUN YATIRIMCI BULAMAMAK

Rick&Morty gibi yetişkin kategorisinde bir çizgi film neden çıkmıyor bizden?

- Geçen bir üniversiteye gittim, orada da bu soru soruldu. “Neden yetişkinlere yönelik çizgi filmlere ilgi az?” dediler. Ama yanılıyorsunuz, aksine ilgi çok fazla. Ben de hayranıyım o çizgi serinin ama düşünün ki “Fırıldak Ailesi” gibi tutmuş bir işe yatırımcı bile bulamıyoruz, “Rick&Morty” gibi bir işe hiç yatırımcı bulamayız (gülüyor).

Haberin Devamı

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!