Arka Sokaklar ne zaman bitecek

Güncelleme Tarihi:

Arka Sokaklar ne zaman bitecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 01:21

Tam 9 sene önce hayatımıza giren “Arka Sokaklar” dizisi, bu sezon da yenilenen oyuncu kadrosu ve heyecanlı hikayeleriyle ekranda... Sezonun detaylarını dizinin demirbaşları Zafer Ergin, Şevket Çoruh ve Özgür Ozan’a sorduk; ekibe yeni katılan Müge Boz, Beril Kayar ve Can Nergis’le kemikleşmiş ekiple uyum sürecini konuştuk.

Haberin Devamı

Dokuzuncu sezonunuza başlıyorsunuz, “Arka Sokaklar”ın bu kadar uzun soluklu olmasını neye bağlıyorsunuz?
- Özgür Ozan: Biz sıkıldıkça kadın oyuncuları değiştiriyoruz sanırım (gülüyor). Şaka bir yana hâlâ heyecanlıyız, yeni gelen arkadaşlarımız daha da heyecanlıdır diye tahmin ediyorum. Bizi ayakta tutan bu heyecan... Artık yolu yarıladık ama, 18. sezonda diziyi bitiririz herhalde.
- Şevket Çoruh: Ben bu sezon için çok heyecanlıyım. Zafer abiyle yeni tanışmış gibiyim (gülüyor). Bunun en büyük nedeninin Türker İnanoğlu gibi bir yapımcı olduğunu düşünüyorum. Yaptığı işlerin üçte ikisi tutmuş bir yapımcı. Bir işin tutması için elbette senaryo, oyuncular falan önemli... Tabii “benim” bu işin içinde yer almam da en büyük neden bence (gülüyor).
- Zafer Ergin: Bence bu dizinin bu kadar tutmasının nedeni canlandırdığımız karakterlerin yaşamın içinden olması. Halkın içinden insanları canlandırdığımız için izleyiciler ister istemez bu durumu sevdi. Sekiz sene boyunca yayın günümüz de değişti, yayın saatimiz de... Buna rağmen izleyici bizi hiç bırakmadı.

Arka Sokaklar ne zaman bitecek


Artık aile gibi olmuşsunuzdur herhalde...
- Şevket Çoruh: Nasıl olmayalım, annemden çok Ozan’ı görüyorum (gülüyor). Hem işte hem de iş dışında diğer oyuncu arkadaşlarımızla sıklıkla görüşüyoruz.
- Özgür Ozan: Ben de çok heyecanlıyım, sanki bu diziye ilk defa başlamış gibiyim.

TÜRK HALKININ POLİSİYE DİZİLERE ZAAFI VAR
Türk izleyicisi polisiye dizileri nedense çok tutuyor...

- Zafer Ergin: Türk toplumunun polisiye dizilere zaafı var. Hele hele polisiyenin içinde sosyal sorunlar da yer alıyorsa, daha da çok hoşlarına gidiyor. Şanslıyız ki insanlar bizi çok samimi buldu ve izlemeye devam ettiler. Bunda da senaryo, oyuncu ve yapımcı üçlemesinin büyük payı var. Bu üç denklemi tutturursanız televizyonda başarıyı yakalayabiliyorsunuz.

Arka Sokaklar ne zaman bitecek


Bu süreç içinde eminim ki size birçok diziden teklif gelmiştir, ama siz bu ekipte kalmayı tercih ettiniz...
- Zafer Ergin: Böyle bir dizide oynarken başka bir diziye geçmenin pek anlamı yok açıkçası. Bu teklifler olsa olsa Şevket’e gelmiştir, o da yaz aylarında sinema filmi yaparak farklı projelerde kendini gösteriyor işte.
- Özgür Ozan: “Çocuklar Duymasın” yeniden yayınlanmaya başladığı sırada “Burada oynamak ister misin?” diye bir teklif geldi, başladığım işi bitirmeden o diziye geçmeyeceğimi söyledim. Bir işi yarım bırakmayı sevmem. Ama halkımız hem “Çocuklar duymasın” hem de “Arka sokaklar” dizisindeki rolümü öyle benimsedi ki, yolda beni görenler ikisini karıştırıp “Selami komiser” diyor!

HAYIR, AYNI DİZİDE OYNAMAKTAN SIKILMADIK!
Yolda sizi görenler en çok hangi yorumda bulunuyorlar?

- Şevket Çoruh: En çok “Senelerce aynı dizide oynamaktan sıkılmadınız mı?” sorusunu duyuyorum ve açıkçası bunu saçma buluyorum. Bir eczacıya gidip “Eczacılık yapmaktan sıkılmadınız mı, sürekli Aspirin sat, nereye kadar!” diyorlar mı, hayır!

Arka Sokaklar ne zaman bitecek


Ama oyuncular sürekli farklı roller peşinde koşarlar!
- Şevket Çoruh: Elbette başka rolleri oynamak önemlidir ama öte yandan bir konsepti bu kadar süre seyredilebilir kılmak da çok önemlidir. Hatta bana kalırsa daha önemlidir. Normalde bir süre sonra oynadığın karakter seyircinin gözünde tazeliğini kaybeder ya, bu durum bizim dizide yaşanmadı, rollerimiz hep taze kaldı.

Bunda her sezon yeni oyuncuların aranıza katılmasının da rolü var sanırım.
- Şevket Çoruh: Tabii... Her sezon yeni karakterler ve onların yeni hikayelerinin eklenmesi, diziyi canlı tuttu.

Arka Sokaklar ne zaman bitecek


GÖZÜKARA EKİBİN TAZE KANLARI
Gelelim dizinin yeni yüzlerine... Kemikleşmiş bir ekibe katılırken hiç tereddüt yaşamadınız mı?

- Beril Kayar: Hem de hiç... Zaten aksiyon dolu bir işte yer almayı çok istiyordum. İki erkek arasında kalmış kadın rolleri oynamaktan biraz sıkılmıştım. Bu yüzden aksiyon çok çekici geldi.
- Can Nergis: Birçok dizi teklifi arasından “Arka Sokaklar”ı tercih ettim, çünkü hem aksiyonu seviyorum hem de zaten tutmuş, sevilen bir işti. Teklif geldiğinde çok düşünmeden “Evet, bu dizide yer almalıyım” dedim.
- Müge Boz: Bir süredir dizi yapmıyordum. Yapacaksam ya komedi ya da aksiyon olsun istiyordum. Bu yüzden “Arka Sokaklar”ı tercih ettim.

Arka Sokaklar ne zaman bitecek


Daha önce rol gereği silah kullanmış mıydınız?
- Can Nergis: Daha önce bir sinema filmi gereği silah eğitimi almıştım ama son bir yıldır hiç dokunmamıştım.
- Beril Kayar: Benim daha önce hiç silah kullanmışlığım yoktu. Normal hayatta silaha ve şiddete karşıtıyım, bu yüzden silahı ilk kez elime aldığımda tedirgin oldum açıkçası.
- Müge Boz: Ben de daha önce başka bir dizi için silah eğitimi almıştım. Birkaç kez atış poligonuna gitmişliğim var yani... O yüzden çok yadırgamadım.

Arka Sokaklar ne zaman bitecek


Peki performans olarak aksiyon sahnelerine hazır mısınız, spor saatlerinizi arttırdınız mı?
- Can Nergis: Bu sezon için fazlasıyla hazırlıklıyım diyebilirim. Tayland’da aksiyon eğitimi almıştım. Dolayısıyla bu yönümü ortaya çıkaracağım için mutluyum.
- Müge Boz: Normalde yavaş tempoda koşarım. Bu dizi için kondisyonumu arttırdım, artık daha hızlı koşuyorum.
- Beril Kayar: Boks dersleri almaya başladım, bir de spor saatlerimi arttırdım. Aksiyonun yüksek olması beni her zaman dinç tutmuştur. Bu dizinin beni en çok çeken tarafı da buydu zaten. Bir de hayvani içgüdülerim yüksektir, maymunumsu hareketler yapmaya, atlamaya, zıplamaya hazırım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!