Antalya’da festival tartışması

Güncelleme Tarihi:

Antalya’da festival tartışması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2015 13:14

Antalya'da yarın başlaması planlanan ve Levent Üzümcü ile Genco Erkal’ın da katılacağı Antalya Tiyatro Festivali için Antalya Kültür Merkezi’nin tahsis edilmemesi nedeniyle başlayan tartışma büyüyor.

Haberin Devamı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, salonun organizasyona katılacak olan muhalif sanatçılar nedeniyle tahsis edilmediğini öne sürerken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise iddiaları yalanladı.

İLAÇLAMA BAHANE

Panda Organizasyon yöneticisi Kaan Sebkektay, 7-15 Aralık tarihleri arasında tiyatro festivali düzenlediklerini, bu amaçla Büyükşehir Belediyesi’nden de Antalya Kültür Merkezi’nin tahsis edilmesini istediklerini bildirdi. Sebkektay, salon yönetiminden “İlaçlama yapılacak, festival yapamazsınız” yanıtı aldıklarını kaydetti. Bunun üzerine, “İlaçlamadan sonra kullanalım” önerisi götürdüklerini, ancak buna da sıcak bakılmadığını öne süren Sebkektay, şunları söyledi:

“Rezervemiz bir yıl önce onaylandı. Hatta bizi arayıp ‘Film festivali olacak biraz erteleyin’ dediler ve bu tarihleri kendileri verdiler; sonra da rezervimizi iptal ettiler, bizim imzalayıp gönderdiğimiz sözleşmemizi da onaylamadılar. ‘Tarihi erteleyelim’ dedik kabul etmediler. Festivale Levent Üzümcü, Genco Erkal ve Rutkay Aziz gibi muhalif sanatçılar da katılacak. Bu süreçte bazı yerel gazeteler ve sivil toplum örgütleri ile sendikalar, ‘Kentimizde Gezicileri istemiyoruz’ diye kampanya yürüttüler. Festivalin bu nedenle iptal edildiğini düşünüyoruz. 3 bin 500 bilet satmıştık, kimse iadeye gelmedi aksine destek aldık. Bahçede oynayın sandalyemizi alır izleriz diyenler oldu. Muratpaşa Belediyesi destek oldu, salonlarını bize açtı. Festival her şeye rağmen yapılacak.”

Haberin Devamı

Antalya’da festival tartışması

FESTİVAL YAPILACAK

Bu gelişme üzerine devreye, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal girdi. Uysal, tüm biletleri satılan tiyatro oyunları için Muratpaşa Belediyesi Cep Sahne, Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu ve diğer salonların kapısını festivale açtı. Kentin çeşitli noktalarına servis araçları konuldu. Başkan Uysal, “Biraz korku toplumu olduk. İdareler de korkuyorlar. İnsanlar siyasi fikirlerin sanata yansımasından sanatın eleştirel yaklaşmasından bu eleştirilerin kendileri için sıkıntı yaratmasından çekinmiş olabilirler” dedi.

Haberin Devamı

İDDİALAR DOĞRU DEĞİL

Antalya Büyük Şehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise iddiaları reddederek, “Film festivali bittikten bir gün sonra için tiyatro festivali yapılmak istendi. Ancak dekorların sökülmesi bile bir haftayı bulur. İlaçlama iddiaları da yalan. Yetkisiz kişiler bir şey söylediyse bilemem ama buna itibar edilmemeli. Zaten ortada bir sözleşme de yok. Geçen yıl bu festivali yapmıştık. Bu yıl niye yapmayalım? Genco Erkal da daha önce jüri üyesi seçtiğim bir sanatçıdır” dedi.

HERKES DAVETLİ

Sanatçı Levent Üzümcü de “Biz yine de oyunumuzu Antalya’da oynayacağız. Antalyalılardan oyunumuzda bizi yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Her partiden her görüşten insanı oyunumuza davet ediyoruz. Çünkü bizim oyunumuz herkes için” dedi. 

Haberin Devamı

Festivalde Bir Delinin Hatıra Defteri. Adalet Sizsiniz, İstibdat Kumpanyası, Basit Bir Ev Kazası, Fosforlu Müzikali sahnelenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!