Ali Sürmeli kimdir, nereli? İşte Ali Sürmeli’nin son sağlık durumu

Güncelleme Tarihi:

Ali Sürmeli kimdir, nereli İşte Ali Sürmeli’nin son sağlık durumu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2020 12:12

Ali Sürmeli’nin sağlık durumu ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Kurtlar Vadisi Pusu, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Deli Yürek gibi dizilerle hafızalara kazınan usta oyuncu Ali Sürmeli, kusma ve hıçkırık şikayetiyle hastaneye gittikten sonra yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması nedeniyle ameliyat olmuştu. Tiyatro sanatçısı Ali Sürmeli yoğun bakımdan çıktı. Peki Ali Sürmeli kimdir, nereli?

Haberin Devamı

Ali Sürmeli ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Tüksek tansiyona bağlı beyin kanaması nedeniyle ameliyat edilen usta sanatçı Ali Sürmeli yoğun bakımdan çıktı. Ünlü ismin doktoru, ‘Genel durumu iyi olan hastamızı yoğun bakımdan çıkartarak, servise aldık.’ dedi. İşte 7 Nisan 1959 tarihinde Bingöl'ün Solhan ilçesinde dünyaya gelen Ali Sürmeli ile ilgili bilgiler

ALİ SÜRMELİ’NİN SAĞLIK DURUMU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Kusma ve hıçkırık şikayetiyle hastaneye gittikten sonra yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması nedeniyle ameliyat edilen tiyatro sanatçısı Ali Sürmeli yoğun bakımdan çıktı.

Acıbadem Kadıköy Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ferda Çağavi, yaptığı yazılı açıklamada, sanatçının durumuna ilişkin bilgiler verdi.

Çağavi, Sürmeli'nin 27 Eylül'de hastanenin acil servisine başvurduğunu belirterek, "Yaptığımız tetkiklerde beynin sağ ön tarafında yüksek tansiyona bağlı kanama tespit edildi ve aynı gün ameliyata alındı. Ameliyatının ardından yoğun bakımda tedavisi devam eden sanatçımızın ameliyat sonrasında oluşan kafa kemiği defektini 2 Ekim Cuma günü gerçekleştirdiğimiz operasyonla giderdik. Genel durumu iyi olan hastamızı yoğun bakımdan çıkartarak, servise aldık. Ali Sürmeli’nin bundan sonraki tedavisi serviste devam edecek. Kendisine acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ALİ SÜRMELİ KİMDİR?

7 Nisan 1959 tarihinde Bingöl'ün Solhan ilçesinde dünyaya geldi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Devlet Konservatuvarı "Tiyatro" bölümünden mezun oldu. Sokak Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde görev yaptı.

Sinema filmleri ve dizilerde oynadı. İlk başrolü 1995 yılında oynadığı ve yönetmenliğini Tülay Eratalay'ın yaptığı Düş, Gerçek, Bir de Sinema adlı filmdir. Deli Yürek dizisiyle televizyonda tanındı. Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde can verdiği "Zaza Dayı" karakteriyle hafızalara kazınmıştır. Son olarak Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde "Doğan Baba" karakteriyle rol almaya başlamıştır.

Ali Sürmeli kimdir, nereli İşte Ali Sürmeli’nin son sağlık durumu

Haberin Devamı

Usta oyuncu, 2000 yılında 37. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü de almıştı.

ROL ALDIĞI BAZI DİZİLER

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (2020) Kimsesiz Doğan

Çukur (2019) Zarif/Cansız (Konuk Oyuncu)

Çarpışma (2019) Zarif/Cansız

Beyaz Karanfil (2014) Burhan Korkmaz

Kurtlar Vadisi Pusu (2009-2012) Şeref Zazaoğlu

Baba Ocağı (2008-2009) Seyfi Efe

Kuzey Rüzgarı (2007) Arıza

Senin Uğruna (2007)

Aşka Sürgün (2006) Adalı

Yağmurdan Sonra (2006) Vendor Nuri Karuzo

Kin ve Gül (2005)

Şeytan Ayrıntıda Gizlidir (2004)

Büyük Buluşma (2004)

Kasabanın İncisi (2003)

Hürrem Sultan (2003) Kanuni Sultan Süleyman

Deli Yürek (1999-2001) Turgay Atacan

Kurtuluş (1996)

BAKMADAN GEÇME!