Adriana Lima kimdir, kaç yaşında?

Güncelleme Tarihi:

Adriana Lima kimdir, kaç yaşında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2018 09:30

Metin Hara ile yaşadığı aşkla Türkiye gündeminden düşmek bilmeyen dünyaca ünlü model Adriana Lima son kez Victoria’s Secret defilesine çıktı. 18 yıldır Victoria’s Secret defilelerinde boy gösteren Adrina Lima, şovu izlemeye gelenlerin tezahüratları ve alkışları karşısında gözyaşlarını tutamadı. Gündemdeki haberler ardında süper modelin hayatına ilişkin bilgiler de yeniden gündeme geldi. Peki, Adriana Lima kimdir, kaç yaşında?

Haberin Devamı

Brezilyalı manken Adriana Lima, 12 Haziran 1981 tarihinde düşük gelirli ve dindar bir ailede dünyaya geldi. Victoria’s Secret’ın “en uzun süre çalışan modeli” olan Adriana Lima, firma için ilk kez 1999 yılında podyuma çıkmıştı.

merikan yerlisi, Afrika, Brezilya ve İsviçre kökenli Lima, 15 yaşındayken Ford Supermodel of Brazil Model Search yarışmasında 1. seçildi.
1996'da yapılan Ford Supermodel of the World Contest'de ise 2. oldu.Kısa bir süre sonra Ford Modellik Ajansı sayesinde New York'a taşınan Lima, Elite Model Management ile anlaştı. 1997-1998 yılları arasında daha kariyerinin başlarındayken Vogue ve Marie Claire gibi dergilerin moda çekimlerinde yer aldı.

Heidi Klum ve Gisele Bündchen'le birlikte melek kanatları taktırarak sergiledikleri iç çamaşırı defilesinin ardından, 2003'deki Victoria's Secret defilesinin de açılış mankeni oldu.2001'de Adriana Lima 8:47 dakkalık BMW kısa filminde Mickey Rourke, Clive Owen ve Forest Whitaker'la birlikte oynadı.

2005'de sınırlı sayıda üretilen Pirelli takviminde yer alan Lima, aynı yıl AskMen.com'un 'Top 99 Women' listesinde 1. sırada yer alırken, 2006'da 4. oldu. Yine 2006'da Forbes.com'un 'En Çok Kazanan Ünlüler' (Highest Paid Celebrities) listesinde 97. sırada ve En Güçlü 100 İnsan (100 Most Powerful People) listesinde 99. sırada yer aldı.Geçmişte birçok ünlüyle birliktelikler yaşayan Lima, bir dönem Lenny Krawitz'le nişanlı kaldı fakat bu ilişki, 2003'de sona erdi.

Haberin Devamı

Portekizce, İspanyolca ve İngilizce konuşabilen Lima şuanda DNA Models Ajansıyla çalışıyor ve Meksika'da bir barı var.2009 yılında İstanbul'a gelip Acun Ilıcalı'nın hazırlayıp sunduğu Var Mısın Yok Musun adlı programa katıldı. Adriana Lima, 2014 yılında beş yıl evli kaldığı Sırp basketbolcu Marko Jaric’ten boşandı. Çiftin Valentina ve Sienna adında iki kızı var.  Adriana Lima, 2017’nin yaz aylarından bu yana yazar Metin Hara ile beraberlik yaşıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!