50. yıllarını İstanbul’da kutladılar

Güncelleme Tarihi:

50. yıllarını İstanbul’da kutladılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 14:20

Dünyanın en ünlü rock gruplarından Scorpions, 50’nci yılını kutladığı dünya turnesinin İstanbul ayağında unutulmaz bir performansa imza attı. Beşinci kez geldikleri İstanbul’da yaklaşık 10 binden fazla müzikseverin izlediği Maçka Küçükçiftlik Park’taki konserde Scorpions’tan önce Şebnem Ferah ve TNK de sahne alarak bu özel geceyi bir rock şölenine çevirdi.

Haberin Devamı

Müzikseverleri Türkçe olarak “selamlar nasılsınız” diyerek karşılayan Alman rock grubu Scorpions şarkılarını söylerken bir ara ekranda Türk bayrağı görüntüleri yer aldı. Sadece rock tarihinin gelmiş geçmiş en büyük topluluklarından biri değil, müzik tarihinin en önemli markalarından da biri olan Scorpions sahnede müzikal tarihlerini özetlerken “Still Loving You”, “Wind of Change”, “Rock You Like a Hurricane”, “Send Me an Angel”, “No One Like You”, “Always Somewhere”, “The Zoo” gibi hit şarkılarını seslendirdi.

50. yıllarını İstanbul’da kutladılar



Konserin en güzel yanı ise 50 yıllık kariyerlerine rağmen grup elemanlarının seri hareketleri, detone olmayan sesleri ve canlı çalınmasına rağmen net duyulan enstürmanlardı.
Dinleyici yaş ortalamasının yüksek olduğuna aldanılmasın, genç dinleyicilerin de hep bir ağızdan eşlik etmesi, grubun “müziği bırakmamıza izin vermediler” demesinin kanıtı niteliğindeydi.

Haberin Devamı

Scorpions’un vokalisti, birçok şarkısının yazarı ve bestecisi Klaus Meine, “Yeniden İstanbul’da sahne almaktan dolayı mutluyuz” dedi.
Konserde, Şebnem Ferah da “Sil Baştan”, “Birileri Var”, “Ya Hep Ya Hiç”, “Mayın Tarlası”, “Bu Aşk Fazla Sana” gibi eserleriyle dinleyicilerin karşısına çıktı.
Rock tarihinin gelmiş geçmiş en büyük topluluklarından biri olarak değerlendirilen Scorpions, 1965’te gitarist Rudolf Schenker tarafından Almanya’nın Hannover şehrinde kuruldu.
Grup, “tüm zamanların en çok satanları” listesinde bulunuyor.

50. yıllarını İstanbul’da kutladılar

 
Almanya'da kuruldu

Rock tarihinin gelmiş geçmiş en büyük topluluklarından biri olarak değerlendirilen Scorpions, 1965’te gitarist Rudolf Schenker tarafından Almanya’nın
Hannover şehrinde kuruldu. Grup, “tüm zamanların en çok satanları” listesinde bulunuyor.

Geceden notlar

- Seçkin Piriler arkadaşlarıyla konseri izlemeye gelenler arasındaydı.
- Teoman, Şebnem Ferah konserinin sonuna yetişti. Scorpions’u kuliste Ferah ile dinledi.

Haberin Devamı

50. yıllarını İstanbul’da kutladılar


- Konser öncesi büyük güvenlik önlemleri alındı. Biletix’in yaptığı açıklamaya göre etkinlik alanına 30 cm’den büyük çanta alınmadı.
- Konser alanı Pokemon Go oynayan kişilerin de ilgisini çekti. Konserler sırasında Pokemon toplayan hatrı sayılır derecede insan vardı.
- 5. kez gelen grubu izlemeye 10 binden fazla insan gelmesi seyircileri de şaşırttı.


Yat Ağaoğlu’ndan

50. yıllarını İstanbul’da kutladılar

Ünlü rock grubu Scorpions, önceki gün öğlen özel jetleri ile Sabiha Gökçen’e indi. Grup son anda Boğaz turu yapmak isteyince ünlü işadamı Ali Ağaoğlu yatını grup için tahsis etti. “Aga-3” adlı yatla gezen grup, İstanbul’daki ulaşımlarında da deniz yolunu tercih etti.

 

 

BAKMADAN GEÇME!