350 haftalık efsane

Güncelleme Tarihi:

350 haftalık efsane
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 01:10

“Arka Sokaklar”, bu akşam 350’nci bölümüyle ekranda olacak. Bu başarısıyla Türk televizyon tarihine geçen efsane dizinin oyuncuları Zafer Ergin, Özgür Ozan, Müge Boz, Can Nergiz, Alp Korkmaz ve Beril Kayar, sorularımızı yanıtladı: “Neler hissediyorsunuz, neler düşünüyorsunuz? Dizinin bu büyük başarısının sırrı sizce ne? Bunca yılda dizi ekibiyle ortak birçok anı biriktirmişsinizdir; birini bizlerle paylaşır mısınız?”

Haberin Devamı

ZAFER ERGİN
1- Bir dizinin 350 bölüm çekilmesi, Türk televizyonlarında ender rastlanan bir başarıdır. 9 seneyi hemen hemen aynı yüksek reytinglerle, hep aynı seviyede götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
2- Dizinin jeneriğinde de dediğim gibi “Bu bir ekip işi”. Güçlü senaryo ekibi, yapımcı, yönetmen, teknik ekip ve oyuncu arkadaşlarımızla el ele vererek yakaladığımız bir başarıdır bu.
3- Çok fazla anımız var tabii ama birini seçmek diğerlerine haksızlık olur. Her günümüz büyük bir aksiyon içinde geçiyor ve bizler de bundan fazlasıyla keyif alıyoruz.

ÖZGÜR OZAN
2006 yılında başladı “Arka Sokaklar”. O sene doğan çocuklar şimdi 9 yaşındalar! Çocukken bizi izlemeye başlayanlar şimdi 18 yaşında ve çoğu hâlâ diziyi seyrediyor. Geleceğe yatırım yapmışız yani... Sonuç ortada; her yıl “Bu sezon biter artık” diye düşünülen “Arka Sokaklar”ın 350’nci bölümü yayınlanıyor. O kadar farklı şeylere tanık olduk ki bunca yılda... Evlenenler, ayrılanlar, dizide tanışıp evlenenler, çocukları olanlar, hatta askere gidip gelenler bile var ekip içinde. İki de papa gördü bu dizi! Benim oğlum bile 9 yaşına girdi. İnşaat sahnelerini çektiğimiz yerlerde şimdi plazalar var. 350 bölüm... Dile kolay... Ama hâlâ her yıl aynı heyecanla, sanki ilk bölümü çekiyormuşuz gibi başlıyoruz işe... Böyle efsane bir projenin başrollerinden birini oynamak onurlandırıyor beni. Yazılan senaryoyu üst üste koysalar boyumuzu aşar... Emeği geçen herkesin eline sağlık...

Haberin Devamı

CAN NERGİS
1- Sektörde birçok dizi ikinci sezonu göremeden ekrana veda ediyor. 350 bölüm takip edilmiş ve beğenilmiş bir yapımda yer almak gerçekten gurur verici. Dizide emeği geçen bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum.
2- Öncelikle temposu çok yüksek bir dizi. Tecrübeli ve iyi oyuncuları kadrosunda buluşturması, diziyi izlenebilir ve keyifli hale getiriyor. Ama bence en önemli etken; senaryonun ve hikâyenin günümüzde yaşanan konulardan esinlenerek oluşturulması. Bu güncellik insanlarda bitmeyen bir ilgi oluşmasını sağlıyor.
3- Bir çatışma sahnesi çekiyorduk. Arkadaşlardan biri el bombasını tam kafama attı. Canım yandı ama sahneyi bozmamak için belli etmedim. Sahne yüksek hızla çekiliyordu. Tekrar izlediğimizde kafama düşme anını çok net görebildik.

Haberin Devamı

ALP KORKMAZ
1- İlk bölümünden beri bu projenin içindeyim. Sadece kısa bir süre ayrı kaldım, onun da sebebi askere gidip gelmemdi. 350 bölüm aynı projede yer almak her oyuncuya nasip olmaz diye düşünüyorum. Büyük bir şans ve mutluluk benim için...
2- “Arka Sokaklar’ın başarısının sebebi şudur” diye tek bir cümle kurmak yanlış olur. Çünkü bunun birçok sebebi var. Her şeyden önemlisi A’dan Z’ye tüm ekibin aile gibi olması sanırım.
3- Eğlenceli olduğu kadar tehlikeli bir iş yapıyoruz. Mesela çoğumuzun kesin bir yerleri yanmıştır. Birbirimizi birçok kez vurmuşuzdur. Hatta operasyon sahnelerinde birbirimizin kulağının dibinde ateş etmemizden dolayı bazılarımızda belli ölçüde işitme kaybı oluştu. Patlama sahnelerinde kaçarken birbirimize takılıp düşmeler mi desem, zincirleme insan kazalarımı desem... Bunlar gibi bir sürü olayla her gün karşılaşıyoruz ve gerçekten çok eğleniyoruz.

Haberin Devamı

MÜGE BOZ
1- Ekibe yeni katıldığım için 350’nci bölümün çekilmesi, 9 yıldır bu işe emek vermiş diğer emektarlar kadar etkilemedi tabii bizi... Ama bu kadar uzun süren, bu kadar köklü bir iş olması ve bu ekibin içinde benim de yer almam mutluluk verici.
2- Dizide işlenen hikayeler, hayatta gerçekten olan, yaşayan hikayeler... Çekilen mekanlar gerçek. Dolayısıyla bir nevi belgesel tadında... Ama gördüğüm kadarıyla başarının asıl sebebi, oyuncu ve kamera arkası ekibin birbiriyle büyük bir uyum içinde çalışıyor olması... 9 yıldır aynı işte çalışmanın getirdiği bir dostluk ve bağlılık söz konusu... Sahneler de gerçek gibi çekiliyor. Genelde tek seferde çekilip bitiriliyor, tekrar şansı yok. Aynı hayattaki gibi. Ama bu soruya cevap vermesi gerekenler, benden ziyade yönetmenimiz, yapımcılarımız, senaristimiz ve bu işe 9 yıldır emek vermiş usta oyuncularımızdır.
3- Daha önce de dediğim gibi çok bir anım yok henüz, ama çekim için gittiğimiz evlerden birinde ev sahibi Cemil Amca’nın hayat hikayelerini dinlemek, eşinin demlediği çayı içip bahçedeki meyvelerden yemek en yakın zamanda yaşadığım mutluluklardan biri benim için.

Haberin Devamı

BERİL KAYAR
1- 9’uncu sezonunda seyirci tarafından hâlâ bu denli sahiplenilen ve hâlâ yüksek izlenme oranına sahip olan bir diziye; böylesi insancıl, güzel ruhlu bir ekibe dahil olmaktan ötürü kendimi çok şanslı sayıyorum.
2- Erler Film’in doğru senarist, yönetmen ve oyuncuları bir araya getirmiş olması, bu ekibin 9 yıl, 350 bölümdür git gide güçlenen bir enerjiyle birbirleriyle paslaşması ve birbirine alan yaratması; memleket meselelerine objektif yaklaşımı ve her bölüm yeni hikayelerin olması gibi pek çok etken var başarısında...
3- Kemik ekibin çok ilginç ve eğlenceli hikayeleri var. Onlarınkinin yanında benimkiler cılız kalır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!