Mağara insanı gibi yaşa

Güncelleme Tarihi:

Mağara insanı gibi yaşa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2009 17:11

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. İsmail Çelik açıkladı:

Haberin Devamı

Kansere karşı en ideal yöntem, mağara insanı gibi doğal yaşamak

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. İsmail Çelik, Antalya Belek’teki sempozyumda kanserden korunmanın yollarını açıkladı.

Prof. Dr. İsmail Çelik şunları söyledi: Kanserden korunmak için sigaradan, alkolden, şişmanlıktan uzak durmak şart. Tüm kanserlerin yarısının nedeni tütün. Pasif içicilik de kanser sebebi. Hacettepe Üniversitesi’ndeki ‘Sigara Bırakma Ünitesi’nde yüzde 60 başarı sağlandı. Alkol de kanseri tetikliyor. Alkol sigarayla birlikte alındığında kanserojen etki artıyor. Şişmanlık da kansere ortam hazırlıyor.

Kanserden korunmak için en ideal yöntem, mağara insanı gibi doğal yaşamak. Mağara insanı sigara içmezdi, alkol kullanmazdı. Doğada ne bulursa onu yerdi. Vitamin takviyesi gibi kandırmacalara maruz kalmazdı. Yiyeceğini bulmak için saatlerce koşarak egzersiz yapardı. Güneşten korunmada modern insana göre daha dikkatliydi.

Haberin Devamı

Güvenli cinsel yaşam konusunda daha şanslıydı. Kanserle savaşmak için günde en az 5 porsiyon taze sebze ve meyve yiyin. Az yağlı, lif değeri yüksek besinleri tercih edin. Kırmızı et haftada sadece bir kez yenilmeli. Sürekli hareket edilmeli. Bu önerilere bir kelime eklemek ya da çıkarmak doğru değil.

Cevizin, fındığın, fıstığın, zeytinyağının, domatesin, brokolinin, lahananın, yeşil çayın, ölümsüzlük mantarı denilen ‘lucidum’un kanseri önlediği iddiaları sadece efsane. Kahvenin, yapay tatlandırıcının, genetiği değiştirilmiş gıdaların, hazır gıdalardaki katkı maddelerinin uygun miktarlarda olduğu sürece kansere yol açtığı iddiası gerçek değil.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!