Mafyadan bana da teklif geldi

Güncelleme Tarihi:

Mafyadan bana da teklif geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2008 00:00

Ünlü manken Şenay Akay, Hafta Sonu dergisine ilginç açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Şenay Akay fotoğrafları için tıklayın...

Yeni projelerinin yanı sıra özel hayatına dair soruları da yanıtlayan ve şu sıralar bir erkek arkadaşının olmadığını belirten manken, Tuğba Özay'ın başına gelenleri ise şu sözlerle değerlendirdi: "Tuğba için üzüldüm, ama her şey kadında biter. Bana da mafyadan birileri çıkma teklif etti, kibarca reddettim."

- Mankenlikten sonra yapımcılığa soyundunuz, neden?
Yapımcılık demek çok doğru değil. Benim ajansım daha çok imaj danışmanlığı yapacak. Televizyon kanallarına, mankenlik ajanslarına danışmanlık yapan, projeler üreten bir şirket kurduk. Daha çok yeniyiz. İnşallah büyüyeceğiz. Pelin Karamehmet ve Tolga Üstüner ile birlikte kurduk şirketi.

- Bir dizi projeniz var sanıyorum. Senaryo size mi ait?
Hikaye ve senaryo Pelin’e ait.

- Hangi kanal için?
Henüz kanal belli değil. Görüşmeler devam ediyor. Sinema filmi projemiz de var ama şimdi ağırlığı diziye veriyoruz.

- Hülya Avşar ile çalıştığınızı duydum...
İmaj danışmanlığı bölümümüzde Hülya Avşar ile çalışıyoruz. Kendileri bizi görmüş, düşünmüşler, bizi aradılar. İmaj çalışmalarında kendisi ile birlikte çalıştığımız için bu dizi projesini de Hülya Hanım’a götürdük, çok beğendi. “Sonuna kadar yanınızdayım” dedi. Dergisi için fotoğraflar çekiyoruz, röportajlar yapıyoruz. İhtiyacı olduğunda birlikte çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Mafyadan bana da teklif geldi
- Onu oyuncu olarak nasıl buluyorsunuz?
Hülya Hanım, oyuncu olarak süper, elbette çok beğeniyorum.

- Siz de bu dizide oyunculuk yapacaksınız. Oyunculuk dersi alıyor musunuz? Hedefleriniz arasında Hülya Avşar gibi başarılı bir oyuncu olmak var mı?
Tabii ki Hülya Avşar gibi büyük bir oyuncu olmak isterim. Bu konuda çalışmalarım var. Ben hiçbir işe, o işin altyapısını öğrenmeden girmem. Yıllardır podyuma çıktığım halde hâlâ heyecanlanırım. Her şeyin en iyisini yapmak isterim.

- Hülya Avşar dizide eski bir genelev çalışanını mı canlandırıyor, hikayenizi anlatır mısınız?
O hikayeyi biz çekmiyoruz, o başka bir yapım şirketinin sinema projesi... Bizimkisi dizi ve bir başka dramı ekrana taşıyacağız.

- Dizide siz nasıl bir rolde olacaksınız?
Sert ve kendinden emin, çok başarılı bir iş kadınını oynuyorum.

- Bu projede erkek oyuncu olarak kimlerin adı geçiyor?
Yönetmenimizin konuştuğu isimler var. Henüz netleşmedi ama Kenan Kalav, Tolga Üstünel, Kıvanç Kasabalı gibi isimler konuşuluyor.

- Oyunculukla birlikte mankenliği de sürdürecek misiniz?
Tabii ki gittiği yere kadar bu mesleği yapacağım. Mankenliği çok seviyorum, çok isteyerek yapıyorum. Kolay kolay bırakmam.

- Sinemada meşhur Türkan Soray kanunları vardı. Öpüşmez, sevişmez... Sizin oyunculukta yasaklarınız olacak mı?
Nasıl ki bir modacı “Bu elbiseyi giyeceksin” dediğinde itiraz etmiyorsam, oyunculukta da etmem. Tabii burada senaryo önemli. Senaryo için gerekli bulmuşsam ben de gereğini yaparım. Önceden senaryoyu okuyup, sonra “Hayır, öpüşmem” olmaz. Böyle yapanlar var. Ben bunlardan olmayacağım. Bir oyuncu senaryoyu kabullendikten sonra kural olmaz.

- Hangi oyuncuları beğeniyorsunuz?
Nurgül Yeşilçay, Haluk Bilginer, Hülya Avşar, Binnur Kaya ve Özcan Deniz’i çok beğeniyorum. "Asmalı Konak" hayranıydım.

/images/100/0x0/55ea72e8f018fbb8f880a7dd

- Altın Portakal’ı geçen yıl Özgül Namal’a verdiler. Sizce bu ödül onun hakkı mıydı?
Bence Altın Portakal bu sene Nurgül Yeşilçay’ın hakkıydı, ama vermediler.

- Özcan Deniz’i beğendiğinizi söylediniz. Onunla başrolde oynamak ister misiniz?
Evet, çok isterim. İnşallah olur.

- Manken ve modellerden kimleri beğeniyorsunuz?
Sema Şimşek, Ebru Ürün, Çağla Şıkel, Deniz Akkaya ve Ebru Şallı’yı çok beğenirim.

- “Türkiye’de mankenler elbiseyi değil, kendilerini tanıtıyorlar” deniyor, gerçekten öyle mi?
Dünyada bu böyle. Mankenler kendilerini tanıtıyorlar. Bakın, Türkiye’ye geçenlerde yabancı bir top model getirdiler, Eva Herzigova geldi. Niye bir yerli manken kullanılmadı?

Haberin Devamı

- Neden bizim mankenlerimiz yurtdışına açılamıyor?
Güzide Duran gitti. Ben de gittim, Paris Moda Haftası’na katıldım. Naomi Campbell ile aynı podyuma çıktım, çok heyecanlandım. Bizim de çok başarılı mankenlerimiz oldu.

- Bir evlilik yaşadınız ve ayrıldınız. Evliliğiniz sırasında halanız Müşerref Akay sizin için bir şeyler söyledi, aranız açıldı. Şimdi nasılsınız?
Müşerref Akay benim halam, benim büyüğüm. Bana kızmıştı, ama şimdi aramız iyi. Benim için doğruyu da yanlışı da bilir, göstermek ister.

- Boşanmanın ardından "Otomobil Osman" olarak anılan işadamı Osman Güney ile birlikte oldunuz. İlişki bittikten sonra, o sizin hakkınızda bazı açıklamalar yaptı. Ve bu ilişki yüzünden hayata küstüğünüz ileri sürüldü...
Ben hiç kimse için hayata küsmem. Neler söylediğini bilmiyorum, ama ne derlerse desinler kimse için hayata küsmem.

- Şu ara hayatınızda birisi var mı?
Sevgilim yok, şu ara hayatımda sadece işim var. Kendimi işlerime verdim, uzun süre de böyle olacak.

- Meslektaşınız Tuğba Özay’ın başı yaşadığı aşk yüzünden belaya girdi, cezaevine düştü. Onunla bu dönemde hiç görüştünüz mü?
Tabii ki... Onun için üzüldüm, kendisini aradım ve “Geçmiş olsun” dedim. Her şey kadında biter. Bana da mafyadan birileri çıkma teklif etti, ama kibarca reddettim. Hiç aldırmadan işlerime devam ettim. İlişkilere dikkat etmek lazım. Yalnız tabii ki aşka “dur” diyemiyorsun.

- Mankenlerin çoğu şovmenlerle aşk yaşadı. Sizin hiç şovmen sevgiliniz oldu mu?
Hayır, olmadı. Kasımpaşa’da oturan Kasımpaşa çevresindeki insanları görür. Biz de hep çevremizdeki insanları görüyoruz, bazıları bunun için onlarla aşk yaşıyorlar galiba.

Haberin Devamı

- Size komedyenlerden beraberlik teklifi hiç gelmedi mi peki?
Hayır, gelmedi.

İyi modellerin gece hayatı yoktur

- Tecrübeli ve iyi bir model olarak, yeni yetişenlere önerileriniz var mı?
İyi bir model ve manken olmak için çok çalışmak lazım. İyi bir ajans ve iyi bir modacıdan çok şeyler öğrenebilirler, ama bazı arkadaşlar gibi gece kulüplerinde sabahlayıp, podyuma çıkanlardan olmayacaklar. Kendisine iyi bakmalarını, sağlıklı bir şekilde işlerini yapmalarını öneriyorum. Gece yaşamları olmamalı. İyi modellerin gece hayatları yoktur. Türkiye’de birçok insana manken, model diyorlar, bunlar gerçek modeller değiller.

- Hiç özel bir defileye katıldınız mı ya da böyle bir teklif aldınız mı?
Bana hiç öyle teklifler gelmedi. Kişiye özel defile olmaz. Bu başka bir sey olabilir. Bana böyle teklifler gelse de, ben çıkmam.

Haberin Devamı

Lezbiyen olsam bunu saklamazdım

- Bir dönem Aysu Baçeoğlu sizi travestiye benzetti. Sizinle polemiğe giren birçok manken oldu. Niye böyle oluyor, pek sevilmiyor musunuz sizce?
Aysu Baçeoğlu cevabını yargıdan aldı. Bunlar normaldir diyorum, çünkü birilerinin üstüne basarak bir yerlere gelmek isteyenler ortada... Ben kin tutan biri değilim. Zaman içinde hata yapıp sonradan özür dileyenler de oldu. Hep Sema Şimşek ve Ebru Ürün’ü örnek alırım kendime. Kimseye laf atmadım, tarzım değildir.

- Bir dönem de lezbiyen olduğunuz söylendi...
Lezbiyen olsaydım açık yüreklilikle söylerdim, bunu saklamazdım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!