Light'lar hakkinda ne biliyorsunuz?

Güncelleme Tarihi:

Lightlar hakkinda ne biliyorsunuz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sadece bir sözcük: ‘‘light.’’ Daha az yağ ve daha az şeker, zayıflamak isteyenleri kendilerine doğru çeken sihir. Peki ama bu yiyecekler gerçekten işe yarıyor mu? Kilolarınızdan rahatsızsanız uygulayacağınız birkaç yol var. Ya daha az yiyeceksiniz, peki ama nasıl karnınız doyacak? Ya da öğünlerinizden kalorisi fazla yiyecekleri çıkaracaksınız, o zaman ağız tadınız ne olacak? Ya da şekeri ve yağı az olan ‘‘light’’ yiyecekleri tercih edeceksiniz. Ama onlar hakkında herşeyi doğru biliyor musunuz?

Light yiyecekler diğerlerinden daha mı az kalorili?

Evet: Light yiyeceklerdeki kalori azlığı gözle görülür düzeyde, 100 gr. peynirde 300'den 200'e, mayonezde 700'den 500'e, ton balığında 200'den 110'a düşüyor. Bunu elde etmek için, hayvansal ürünlerde, yağın bir bölümü su ile değiştiriliyor, tatlılarda ise şeker yerine sakarin kullanılıyor. Alkollü içeceklerde alkol oranı düşürülüyor.

Diyet yapan kişiler sadece light ürünler mi yemeli?

Hayır: Önemli olan gün içinde tükettiğiniz kalori miktarını doğru hesaplayabilmek. Bu yüzden ürünlerin üzerlerindeki kalori miktarını bilerek yiyeceklerinizi seçmeniz en doğrusu olacaktır.

Light ürünlerin tüketiminde belirli bir sınır var mı?

Evet: Dünya Sağlık Örgütü günde 150 mg. sakarin tüketimine izin veriyor. Bu da aşağı yukarı iki kutu diyet içeceğe ya da bir paket şekere eş değer görülüyor.

Tadları normal ürünlerle aynı mı?

Evet: Light yiyecekler ve diğer ürünler arasında tat bakımından hiçbir fark bulunmuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!