Libido katilleri

Güncelleme Tarihi:

Libido katilleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Seks hayatını sabote eden yedi sağlık problemi

Karşınızdaki kadın veya erkeğe artık aşık değilsiniz. Yatak faslı tamamen bitti. Duygusal sorunlarınız nedeniyle cinsel yaşamınızın bittiğini düşünüyorsunuz. Haklısınız. Bir de deliler gibi istediğiniz kadın veya erkek var ama onunla da sevişemiyorsunuz. İşte burada yedi sağlık probleminden biriyle karşı karşıya olabilirsiniz. İşte cinsel isteği ortadan kaldıran yedi hayat katili:

Hormonal nedenler

Seks hayatı ve hormonların çalışması birbiriyle önemli derecede bağlantılı. Bunun en iyi göstergelerinden biri, doğum kontrol hapı kullanan kadınların söyledikleri. Doğum kontrol hapı alınmadan önceki günler ve sonrası kıyaslandığında, kadındaki testosteron seviyesinin yükseldiği ve kadının seks isteğinin de bu duruma göre değiştiği biliniyor. Menopoz dönemindeki isteksizlikler de hormonlarla bağlantılı. Eksilen hormonun takviyesiyle kadınlar bu problemi kolaylıkla halledebiliyorlar.

Çok az uyumak

Uyku ve seks hayatınızın canlılığı birbirine paralel gidiyor. Uyku, vücudun ısısını düzenliyor. Uykunun azalmasıyla bu düzen bozuluyor, cinsel istek de düşüyor. Tedavisi çok kolay ve ucuz. 7-9 saatlik uyku, cinsel isteğin canlanması için yeterli. Haftada üç kez yirmi dakika yapılan egzersiz, kafeinden sakınmak, gece içkiden uzak durmak, çok aç veya çok fazla yemek yemiş olarak yatağa gitmemek uykuyu artırıyor.

Çok fazla egzersiz

Zayıflamak veya forma girmek için egzersiz yapıyor olabilirsiniz. Ancak çok abartmayın. Yapılan araştırmalar kandaki testosteron seviyesinin fazla egzersiz nedeniyle yükseldiğini ve cinsel isteği düşürdüğünü gösteriyor. Özellikle menopoz dönemindeki kadınların fazla egzersizden uzak durmaları gerekiyor.

Depresyon

Çağımızda çoğu hastalığın sorumlularının başında depresyon geliyor. Depresyon, hayata karşı isteği azaltıyor, memnuniyetsizliği artırıyor. Birincil olarak da, cinsel hayat etkileniyor. Kurtulabilmek için depresyonun tedavi edilmesi gerekiyor.

Anti-depresanlar

Depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlar mükemmel ancak cinsel isteği azaltan katillerden biri de onlar. Depresyon tedavisinde alınan bu ürünlerin en önemli yan etkilerinden biri, bu. Doktorlar, bu yan etkiden kurtulabilmek için haftanın değişik günlerinde farklı doz uyguluyorlar. Ayrıca afrodizyak takviyesi de yapıyorlar.

Stres

Geç saatlere kadar çalışıp, üstlere karşı önemli raporlar hazırlayan ve sayısız aksilikle karşılaşan bir insan gece eve gittiğinde sevgilisiyle sevişemiyor. Yoğun trafikte savaşan insan da öyle. Çocuğunun sorunlarından bunalmış insan da. Sayısız stres faktörü, cinsel isteği düşürüyor. Eğer bu faktörler değişmezse,isteksizlik de kronikleşmeye başlıyor.

Seksi çok fazla istemek:

Karşınızdaki adam veya kadınla ilgili sayısız fantaziniz var ama biraraya gelince hiçbir şey olmuyor. Doktorlara göre, insanın çok fazla istediği halde karşısındaki insanla sevişememesinin nedeni, yüksek oranda psikolojik. Çeşitli travmalardan sonra da ortaya çıkabiliyor. Örneğin tecavüze uğramış kadınlarda sık karşılaşılan bir sağlık problemi.

Esanslardan yararlanalım

Mısır tohumu yağından susam yağına, basit yeşilliklerden, değerli çiçeklerin esanslarına kadar birçok doğal ürün, günümüz kozmetiklerinin dünyasında başrolü oynuyor. Üstelik bu ürünleri kendi kendinize evinizde de hazırlayabilirsiniz. Diğer kimyevi maddelere oranla bitkisel esansların cilt tarafından emilmesi çok daha kolay. Yağ salgılarından kolayca geçen esanslar, derinin ilk bölümlerine rahatça ulaşıyor, buradan da kan damarlarıyla en alt bölümdeki hücrelere dahi erişiyor, böylece derinin gereksinimi olan besinlerin alınması sağlanıyor. Dikkat etmeniz gereken nokta, esans karışımının fazla katı olmaması. Eğer evde esans içeren bir karışım hazırlamak istiyorsanız, esansın yağ ile karıştırılması tavsiye ediliyor. Kuru ciltler için mısır tohumu ya da badem yağı, normal ciltlere ayçiçek tohumundan elde edilen yağ öneriliyor. Eğer hazırladığınız karışımı derinin daha ince ve hassas olduğu yüz bölgesine uygulayacaksanız, 100 gr. yağın içine 5-6 damla esans yeterli olacaktır. Karışım vücudunuz içinse 100 gr. yağa 10 damla esans ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışımları deri üzerinde masaj yaparak yaymalısınız. Karışımlarınız için kullanacağınız esansın vücudunuza uygun olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Biberiye teninizin üzerinde tonik etkisi yaratırken, adaçayı, kadınlarda yılların geçmesiyle azalan hormonları takviye edici bir özelliğe sahip, portakal ağacı yaprakları ise hücre değişiminde etkili. Saçlarınızın dökülmesini ve kırılmasını önlemek için hintyağı size yardım edebilir.

Yarım bardak bademyağı ile karıştırılmış birkaç damla ıhlamurun banyo suyuna eklenmesi, sinir sistemi üzerinde olumlu bir etki yapıyor.

Evinizdeki kekik kokusu bakterilerin üremesini engelliyor.

Daha önce makyaj altına kullandığınız kremlere eklediğiniz birkaç damla esans, en fazla 1-2 damla, makyajınızın uzun süre kalmasını sağlayacaktır.

Karışımlarınızı göz etrafında kullanmamalısınız, çünkü göz kapaklarınızda kızarıklıklar ve şişkinlikler meydana gelebilir.

Bu karışımları güneş ışınlarından uzak tutmalısınız.

Kadınlara afrodizyak

Cinsel isteği artırmak için kullanılan afrodizyaklar ikiye ayrılıyor. İlki, yalancı afrodizyaklar. Eroin, kokain gibi maddeler bu gruba giriyorlar. Atopi'den Dr. Altuğ Barut, ikinci grup olan gerçek afrodizyakların içinde etkinliği kanıtlanmış olan yulaf ve kırmızı yonca bulunduğunu söylüyor. Isırgan otu, kola çekirdeği ve ginseng de erkeklerde genital bölgede kan akımını artırıyor ve prostat salgısını çoğaltıyor. Bitki özlü bu maddelerin birarada kullanılmasını sağlayan formüller var elbette. Fakat kadınlar için özel hazırlanmış olan bitki özlü afrodizyak pek sık rastlanan bir karışım değil. Her yaştan kadının kullanabileceği Opti-S'XTIVA bitki özlü ve cinsel isteği artırıyor dolayısıyla kadının orgazma ulaşabilme ihtimalini de yükseltiyor. İçinde yulaf, sarsaparilla, zencefil, kola çekirdeği bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!