Yengeci, ıstakozu, midyesi...

Güncelleme Tarihi:

Yengeci, ıstakozu, midyesi...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2022 07:00

Kimi ıstakozu pişi üzerinde sunuyor, kimi odun ateşinde şeker karides ve bebek kalamarlı pide pişiriyor. Servis edecekleri kabuklular için bizzat kendileri dalış yapanlar dahi var. Jürimize tatilde olanlar veya mevsimi yazlık yerlerde geçirenler için, tatil beldelerindeki en iyi ‘fine dining’ deniz mahsulleri restoranlarını sorduk.

Haberin Devamı

1-TADIM MENÜSÜ

Orfoz Restaurant, Muğla

Yengeci, ıstakozu, midyesi...

Bodrum’da... Levon Bağış’ a göre Türkiye’de hiçbir yerde göremeyeceğiniz kabuklu, kabuksuz deniz ürünleri burada. Ebru Erke “Kabuklular için kendileri özel dalışlar yapıyorlar” diyor. Somer Sivrioğlu, Ebru Erberdi ve Ferit Özkaşıkcı’nın da favorisi. Balık çorbası, deniz salyangozu ve limonlu kidonyanın da olduğu tadım menüsü kişi başı 750 lira.(0544) 316 42 85

2-GASTRONOMİK ŞÖLEN

MA Urla, İzmir

Urla’daki mekân için Teoman Hünal “Şef Osman Sezener’in yaratıcı mutfağı... Gidin, asla pişman olmazsınız” diyor. Ebru Erke “Denizin sunduğu en taze ve lezzetli ürünleri farklı tekniklerle yorumlayarak gastronomik şölene dönüştürüyorlar” diye ekliyor. Humuslu ızgara kalamar (295 lira) ve kum midyeli makarna (290 lira) öne çıkan tatlarından... (0532) 696 39 30

Haberin Devamı

3-KURU DİNLENDİRME...

Amavi, İzmir

Yengeci, ıstakozu, midyesi...

Alaçatı’daki Alavya Otel’in bahçesinde... Savaş Özbey’e göre ‘kuru dinlendirme balık dolabı’ burayı özel kılan unsurlardan. Patates camında isli midye (150 lira), pişi üzerinde ıstakoz (500 lira) ve bebek kalamar tava (250 lira) en sevilen tabaklarından... (0533) 352 60 12

4-DÜNYA MUTFAKLARINDAN...

AZUR Bodrum, Muğla

Yengeci, ıstakozu, midyesi...

Yalıkavak’ta... Ebru Erke “Deniz ürünlerine standartların dışında bir bakış açısıyla yaklaşıyorlar” diyor. Menüde İspanya, İtalya, Peru ve Japonya’nın geleneksel yemeklerinden ilham alan örnekler de var.Kral yengeçli cavatelli makarna ve deniz mahsullü paella 2 kişilik, 990 lira... Restoranın İstanbul’da da şubesi var. (0252) 386 34 44

5-PAELLA’SINI TADIN

The Galliard Cove House, Muğla

Haberin Devamı

Yengeci, ıstakozu, midyesi...

Bodrum’da... Burada deniz mahsullü paella, ceviche, ahtapot ızgara gibi tabaklar eşliğinde günbatımını izleyebilirsiniz.
Arborio pirinci, istiridye, kalamar, karides ve kerevitle hazırlanan 2 kişilik paella 1.740 lira. 444 0 233

6-TÜM ÜRÜNLER GÜNLÜK

Manzara Restaurant Söğüt, Muğla

Yengeci, ıstakozu, midyesi...

Marmaris’teki mekânın keşkekle sunduğu langustu çok ünlü. Ceviche çeşitleri ve ballı-hardallı karidesleri de çok seviliyor. Tüm ürünler günlük temin edildiği için fiyatlar da günlük olarak değişiyor. (0507) 484 65 66

7-MANZARA EŞLİĞİNDE...

Istakozcu Canbaba, İzmir

Haberin Devamı

Yengeci, ıstakozu, midyesi...

Çeşme’deki mekân Kuzey Ege’nin langustunu layıkıyla pişiren işletmelerden... Ebru Erberdi “Ege Denizi’nin doyumsuz manzarası eşliğinde ıstakoz keyfi çok özel” diyor. Istakozlu makarnası (500 lira) meşhur. (0232) 722 12 15

8-TAY USULÜ...

Sota Alaçatı, İzmir

Yengeci, ıstakozu, midyesi...

Karides, langust, ıstakoz, yengeç, istiridye, vongole gibi kabuklular menüde başrolde ve çoğu, havuzlarında canlı olarak bulunuyor. Deniz mahsullü pizza 195 lira, Tay usulü mavi yengeç 450 lira... (0232) 716 98 78

9-KARİDESLİ, KALAMARLI PİDE

Naru, Muğla

Yengeci, ıstakozu, midyesi...

Haberin Devamı

Bodrum’da... Odun ateşinde pişen, şeker karidesli ve bebek kalamarlı pidesi (310 lira) ünlü. Mavi kuyruklu karides, deniztarağı, Bergama tulumlu kesme şehriyeleri (395 lira) de çok seviliyor. Savaş Özbey öneriyor. (0252) 335 01 48

10-DENİZDEN TABAĞA...

Lucca by the Sea, Muğla

Yengeci, ıstakozu, midyesi...

Bodrum Mandarin Oriental otel içindeki mekân, yaz boyunca ‘denizden tabağa’ konseptiyle deniz mahsulü ağırlıklı bir menü sunuyor. Menüde ahtapot carpaccio, ceviche gibi lezzetler var. (0532) 741 44 34

Haberle ilgili daha fazlası: