Tarihi hamamdan Pan-Latin’e...

Güncelleme Tarihi:

Tarihi hamamdan Pan-Latin’e...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2021 07:00

Toro Latin Gastro Bar’da Latin Amerika yemekleri. Japon malzeme ve teknikleriyle harmanlanıyor. Şef Richard Sandoval yemeklerinde kimi zaman Türk mutfağına özgü malzemeler de kullanıyor. Buğday trigotto’yla servis edilen dana bonfile ve buharda kılıçbalığı öne çıkan lezzetlerden...

Haberin Devamı

İstanbul’da açılıp kapanan birkaç iyi niyetli deneme saymak mümkün ama akılda kalıcı bir menüyle Latin mutfağı deneyimi yaşayabileceğimiz çok seçenek yok. Sarıyer’deki Six Senses Kocataş Mansion içinde, otelin tarihi hamamını, camekân bir kokteyl bar ve teras alanıyla birleştirerek bir adım öne geçen Toro Latin Gastro Bar, menüsüyle de mutlu ediyor.

Tarihi hamamdan Pan-Latin’e...
Toro Latin Gastro Bar’ın dekorasyonu camekân tasarımla ferahlatılmış.

Toro restoran zincirini bilenler biliyor. Özellikle Amerika’da hayli meşhur. Şefi Richard Sandoval, Pan-Latin adını verdiği konseptle dünyanın birçok yerinde yoğun ilgi görüyor. Sandoval, kendi adını öne çıkaranlardan değil. Daha ziyade, sessiz sakin, sıkı çalışan şeflerden... İstanbul’da açılan şube, şefin gastro barlarının konseptinde. Latin baharat ve aromalarını Asya teknikleriyle karıştıran paylaşımlık tabaklar çoğunlukta. Her şey ortaya geliyor, aile usulü tadım yapılırken önce şöyle bir gözünüz doyuyor. Paylaşımlıklar kadar barın özel kokteylleri de denenmeli.

Haberin Devamı

ŞEF SIK SIK İSTANBUL’A GELİYOR

Latin mutfağının bitip tükenmeyen enerjisi ve renkli sofraları, Güney Amerika’nın farklı ülke kültür ve pişirme tekniklerini birleştirmesiyle şekilleniyor. Baharat ve sosların bunda katkısı büyük. Şef Sandoval, Toro’nun genel konseptini Pan-Latin olarak özetliyor. Meksika, Peru, Brezilya, Şili, Arjantin gibi ülkelerin yemeklerini Japon malzeme ve teknikleriyle harmanlıyor. Baharatın kullanımı genellikle belirleyici tatları ortaya koyuyor. Sıklıkla İstanbul’a da gelip giden şef, Türk baharatından da eklemeler yapabiliyor.

Tarihi hamamdan Pan-Latin’e...
Şef Richard Sandoval’ın imza lezzeti tatlı çıtır karides.

YERLİ ARTİZAN PEYNİRLER KULLANIYORLAR

Şefin imza lezzeti, tatlı çıtır karidesi... Sırrı üzerini kapladıkları Japon usulü ekmek kıtırı panko. Trüf ponzu sosunda servis edilen tiradito, yine Peru usulü buğday trigotto üzerinde servis edilen dana bonfile, buharda servis edilen kılıçbalığı menüde öne çıkan tatlar. Patates kremalı ve biber çimiçuri soslu kuzu incik de şefin özel yemeklerinden... Bu arada barın geçen bahar yenilenen camekân restoran alanı ve ufak terası Toro’ya farklı bir hava katmış.

Haberin Devamı

Tarihi hamamdan Pan-Latin’e...
Buharda servis edilen kılıçbalığı tabağı

Six Senses otel zincirinin Sarıyer’deki ayağı diğerlerinden farklı. İstanbul’u İstanbul yapan birçok güzelliği bir arada görebileceğiniz bir konumda olması dışında, iki ayrı tarihi yalının içinde bahçe avantajını da iyi kullanıyorlar.

Tarihi hamamdan Pan-Latin’e...
Buğday trigotto üzerinde servis edilen dana bonfile

1900’lü yıllardan kalma Kocataş ve Sait Paşa yalıları geleneksel dokuları bozulmadan ve değiştirilmeden restore edilmiş. 45 odalı butik otelin bahçesinde bir de Avlu Restoran var. Ancak bahçe kısmı özellikle hafta sonları kalabalık olduğu için Toro’nun bulunduğu hamam tarafına kaçmak iyi fikir. Tarihi hamam, otelin yapım aşamasında tesadüfen ortaya çıkmış.

Haberin Devamı

Otelin tüm restoranlarının başında deneyimli şef Özgür Üstün var. Toro dahil her restoranlarında, kurdukları minik organik bahçeden malzemeler kullanıyorlar. Yerli üreticileri desteklemek konusunda gösterdikleri hassasiyet menüde özellikle kullandıkları yerli artizan peynirlerle hissediliyor.

BAKMADAN GEÇME!