Sokakların o özel tatları mutfağınızda

Güncelleme Tarihi:

Sokakların o özel tatları mutfağınızda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2025 07:00

Popülerliği gittikçe artan sokak yemeklerindeki cazibe, kullanılan malzemelerde gizli. Taze baharat, özel soslar ve yerel ürünler sokak lezzetlerine asıl tadını veriyor…

Haberin Devamı

Şehrin sokaklarından sahillere, festivallerden restoran menülerine kadar her yerde karşılaştığımız sokak lezzetlerini kendi mutfağınızda hazırlayabilirsiniz. Şef Aras Çetin “Sokak yemekleri, mutfak kültürünün en samimi ve en dürüst anlatım biçimi. Bir yemeği süslemelerden, uzun hazırlıklardan, servis ritüellerinden arındırdığınızda geriye kalan şey onun özü oluyor. Şef olarak sokak yemeklerine bakışım, onların malzeme ve teknik sadeliğiyle lezzeti doğrudan vermesi. Bugün birçok modern restoran, sokak yemeği esintili tabaklar sunuyor. Çünkü bu tarz, yaratıcı dokunuşlara çok açık. Bir dürüm ya da tost gibi sıradan görünen yemeklerin içine yerel malzemeler, fermente dokular, mevsimlik sebzelerle farklı katmanlar ekleyerek hem tanıdık hem de yepyeni bir tat yaratmak mümkün. Bu yüzden sokak lezzetleri yalnızca hızlı ve ekonomik değil; aynı zamanda yaratıcı mutfaklar için de güçlü bir ilham kaynağı” diyor.

Haberin Devamı

Pratik bir tarif

Şef Aras Çetin’den ilham verici sokak yemeği tarifini de istedik; bize şunları söyledi: “Sokak yemekleri hakkındaki yaklaşımımı en ulaşılabilir formu olan sandviçle anlatmak isterim. Önce sevdiğiniz tarzda sandviç yapabileceğiniz güzel bir ekmek seçerek başlıyoruz. Ardından güçlü bir sosa ihtiyacımız var; benim son zamanlardaki favorim kesinlikle Metro markalı Trüflü Mayonez! Ekmeğe güzelce sürüp ardından antrikot füme ve tam yağlı eski kaşarı ekliyoruz. Mevsiminde bir pembe domates ve taze marul ilavesiyle sandvici tamamlıyoruz. Ama son dokunuş, ülkemizde parmesan yerine kullanmayı en sevdiğim peynir: Coğrafi işaretli Bergama tulumu. İnce rendeledikten sonra sandviç artık yola çıkmaya hazır. Yanına da çıtır patates kızartması eklerseniz, mesela Caddebostan sahilinde bu öğünü taçlandırmak için hiçbir eksiğiniz kalmaz.”

Sokakların o özel tatları mutfağınızda

Geniş ürün yelpazesi

Metro Türkiye, sokak lezzetlerini hazırlamak için ihtiyaç duyulan her türlü ürünü kendi markasıyla da  tek çatı altında sunuyor.

Haberin Devamı

Metro Türkiye, kendi markaları Metro Chef, Metro Premium, Rioba, Aro, Metro Professional ve Fine Life altındaki zengin ürün yelpazesiyle sokak lezzetlerini menüsüne taşımak isteyen şeflere lezzet, kalite ve pratikliği bir arada sunuyor.

Sokaktan alınan ilhamı sofralara taşımak için Metro’da yok yok.Hamburger menüsünü zirveye taşıyacak dana burger köfte ve dilimli burger peyniri, tadına doyulmaz sosisliler için Bratwurst ve Frankfurter sosisler, ekmek arası köfteler için kasap köfte ve ızgara köfte, kıyma döner-piliç
döner çeşitleri ve yancısı kızartmalık patates çeşitleri Metro Türkiye raflarında...

Gurme dokunuşlar

Metro’nun yumuşacık hamburger, sandviç, tost ekmekleri ve lavaş çeşitleriyle tadına doyulmaz lezzetler yaratmak için benzersiz sos, baharat ve turşulardan dilediğinizi seçebilirsiniz. Cheddar’dan hardala, trüflü mayonezden bitki bazlı sos seçeneklerine, garam masala’dan taco çeşnisine, dilimlenmiş mantardan avokado püresine kadar şef dokunuşları sağlayan ürünleriyle Metro Türkiye, sokak mutfağını gurme bir deneyime dönüştürüyor. Sokağın tatlı lezzetleri içinse kakaolu, frambuazlı, karadutlu, Antep fıstıklı, damlasakızlı, limonlu, sade, kestaneli Metro Chef dondurmaların yanında, İspanya’nın sevilen sokak lezzeti churros ya da waffle gibi tatlı çeşitleri de Metro Chef ve Rioba markaları altında sunuluyor.

Sokakların o özel tatları mutfağınızda

Haberin Devamı

Sokak Lezzetleri Kataloğu yayında!

Metro Türkiye’nin tüm bu ürünlerini ve daha fazlasını Sokak Lezzetleri Kataloğu’nda bulabilirsiniz. Sokak lezzetlerinden ilham alarak menünüzü zenginleştirmek, global trendlerle uyumlu lezzetler sunmak ve sezona güçlü bir başlangıç yapmak için ilham dolu reçetelerin de yer aldığı kataloğa brosurler.metro-tr.com/sokak-lezzetleri linkinden ulaşabilirsiniz.

Double double decker smash burger

NE LAZIM?

4 adet Metro Chef Dana Burger köftesi 8 adet Metro Chef Dilimli Burger peyniri 1 adet hamburger ekmeği 45 gr Metro Chef domates20 gr Metro Chef göbek marul 15 gr Metro Chef dilimli salatalık turşusu 15 gr Metro Chef tereyağı

Haberin Devamı

Karamelize soğan (Tarif için 35 gramını kullanacağız)

2 adet Metro Chef kuru soğan
25 gr Metro Chef tereyağı 3 gr ARO tuz 3 gr ARO esmer şeker
5 gr Metro Chef balsamik sirke

Acı biber reçeli (Tarif için 20 gramını kullanacağız)

2 adet Metro Chef kırmızı acı biber 250 gr ARO kırmızı kapya biber 100 ml ARO toz şeker

100 ml ARO elma sirkesi

50 ml Rioba su

5 gr Metro Chef limon suyu

İsli mayonez (Tarif için 10 gramını kullanacağız)

100 gr Rioba mayonez 5 gr tütsülenmiş paprika 5 gr Metro Chef limon suyu 2 gr ARO sarımsak tozu 2 gr ARO tuz

NASIL YAPARIM?

Karamelize soğan

Küçük doğranmış soğanları tereyağında üzerine tuz ekleyerek 30-40 dk pişirin. Renk değiştirmeye başlayınca esmer şekeri katın.

Haberin Devamı

Soğanlar koyu altın/kahverengi bir renk aldığında ocaktan indirmeden önce balsamik sirke ekleyin.

1 dakika karıştırıp ocaktan alın.

Acı biber reçeli

Kırmızı acı biber ve kapya biberlerin sap, damar ve çekirdeklerini temizleyin, küçük küp küp doğrayın.

Doğranmış biberleri, toz şeker, sirke ve suyla tencereye alın.

Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Kaynayınca kısın, 25-35 dakika pişirin.

Üstte oluşan köpükleri alın.

Kıvamını kontrol edip  limon suyunu ekleyin ve 4-5 dakika daha pişirin.

İsli mayonez

Tüm malzemeleri çırpıcıyla homojen hale getirin. En az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

Smash burger

Burger köfteleri önceden ısıtılmış sıcak çelik tavaya alın ve spatulayla bastırarak ince köfte haline getirin (smash).

Her birine tuz-karabiber ekleyin.

Tek yüzü yaklaşık 2 dakika pişirdikten sonra çevirin.

Her köftenin üzerine 2 dilim cheddar koyun.

Peynirin erimesi için tava kapakla kapatılabilir ya da az su eklenerek buharlanması sağlanabilir.

Servis

Ekmekleri tereyağıyla yağlayarak tavada kızartın. Kızaran ekmeklerin içine isli mayonez sürün.

Tabana önce domates dilimleri, ardından ince jülyen kesilip buzlu suda bekletilen marulları yerleştirin.

Dinlendirilen köftelerden 2 tanesini yerleştirin, üzerine turşuları ve son 2 köfteyi yerleştirin.

Üzerine karamelize soğan ve acı biber reçeli koyun ve üstünü kapatın.

Sponsorlu içeriktir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!