Kahveyle kremanın enfes buluşması

Güncelleme Tarihi:

Kahveyle kremanın enfes buluşması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2025 07:00

Gerçek mascarpone peyniri, taze demlenmiş espresso ve ustalıkla hazırlanmış pandispanya... İtalyan mutfağının en zarif klasiklerinden biri olan tiramisu sadece bir tatlı değil, sabrın ve ustalığın buluştuğu bir lezzet. Uzman jüri üyelerimiz dokusu, kreması ve dengesiyle fark yaratan en iyi tiramisuları seçti.

Haberin Devamı

Masada hazırlanıyor

Terrazza Italia, İstanbul

Kübra Yaman “Mascarpone (İtalyan peyniri) dondurması, marsala sabayon (şarapla hazırlanan sos), espresso, fındık ve çikolata sosu masada hazırlanıyor” diyor. Ebru Erke ve Müge Akgün’ün de favorisi. 950 lira. (0531) 733 09 02

Klasik reçetesiyle...

Casa Lavanda (İstanbul)

Defne Ertan Tüysüzoğlu: “Otantik İtalyan reçetesiyle hazırlanan tiramisu, gerçek mascarpone, espresso ve ev yapımı kedidiliyle tam bir klasik.” Ebru Erke ve Murat Bozok’un da önerisi. 550 lira.
(0216) 736 56 40

Özgün dokunuşlar

Tiramisu Duca, İstanbul

Duygu Tuğcu, Uluslararası Tiramisu Dünya Kupası’nda jüri olarak görev alan Nazmiye Bal’ın markası olduğunu anlatıyor. Tiramisu Duca klasik reçeteleri özgün dokunuşlarla buluşturuyor. Klasik tiramisu 275  lira. (0505) 107 09 69

Haberin Devamı

Yukarı taşıyor

Filo D’Olio, İstanbul

Tiramisularının adı ‘Al Beni Yukarı’. Ebru Erke “Tiramisuyu klasik formundan çıkarıp özgün bir şekilde servis ediyorlar” diyor.
450 lira. (0212) 285 03 01

Popüler adreslerden biri

SimpleCo., Ankara

Murat Bozok “Pandispanyayı kavurdukları çekirdeklerden yaptıkları kahveyle ıslatıyorlar. Bununla hazırladıkları tiramisu lezzet çıtasını yükseltiyor” diyor. Tunalı’daki mekân kentin en popüler adreslerinden biri. 300 lira. (0312) 355 88 08

‘Tarife sadık kalıyor’

La Mora Pizza, İstanbul

Likörlü veya likörsüz alternatifi var. Zeynep Kakınç “Tiramisunun tarifi İtalya’dan gelen bir aile reçetesine dayanıyor. Şef Tuğba Özüçer tiramisuyu tarife sadık kalarak hazırlıyor ve tadına doyum olmuyor” diyor. 350 lira. (0536) 766 15 56

‘İpeksi, yumuşak dokulu’

Il Sud, İstanbul

Kadıköy ve Caddebostan’da hizmet veren İtalyan restoranı zengin tatlılarıyla öne çıkıyor. Tiramisularını Jale Balcı şöyle anlatıyor: “Yumuşak dokulu ve ipeksi kremalı tiramisuları benim favorim.”
490 lira. (0532) 300 78 26

En gözde lezzetlerden

Arka Ristorante Pizzeria, Bodrum

Asuman Dokgöz “Bodrum merkez ve Yalıkavak’ta iki şubesi olan restoran 2025 Muğla Bib Gourmand Listesi’ne girdi. Tiramisusuysa menünün en gözde lezzetlerinden” yorumunu yapıyor.
230 lira. (0252) 316 28 57

Haberin Devamı

‘Gösterişten uzak ama karakterli’

Napoli Gourmet, İstanbul

Kübra Yaman şunları söylüyor: “Her gidişimde küçük bir İtalyan evi hissi veriyor; sade, samimi ama detaylarda özenli. Tiramisusu gösterişten uzak ama karakterli. Kreması ipek gibi, kahve aroması tam kıvamında. ‘Keşke biraz daha olsa’ diye düşündüren o nostaljik tatlardan.” 495 lira. (0501) 343 14 14

Butik pastanenin özel tadı

Marilen Atelier Patisserie, İzmir

Alsancak’ın sevilen tatlı durağı. İtalyan bir aileden gelen Marilen Braggiotti Pedal’ın kurduğu bu butik pastane için Deniz Ayrancı “İzmir’de tiramisu denince akla ilk gelen adres. Bu tatlıyı seven herkesin denemesi gerek” tavsiyesini veriyor. 380 lira. (0532) 541 40 66

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!