Güncelleme Tarihi:

Masada hazırlanıyor
Terrazza Italia, İstanbul
Kübra Yaman “Mascarpone (İtalyan peyniri) dondurması, marsala sabayon (şarapla hazırlanan sos), espresso, fındık ve çikolata sosu masada hazırlanıyor” diyor. Ebru Erke ve Müge Akgün’ün de favorisi. 950 lira. (0531) 733 09 02
Klasik reçetesiyle...
Casa Lavanda (İstanbul)
Defne Ertan Tüysüzoğlu: “Otantik İtalyan reçetesiyle hazırlanan tiramisu, gerçek mascarpone, espresso ve ev yapımı kedidiliyle tam bir klasik.” Ebru Erke ve Murat Bozok’un da önerisi. 550 lira.
(0216) 736 56 40
Özgün dokunuşlar
Tiramisu Duca, İstanbul
Duygu Tuğcu, Uluslararası Tiramisu Dünya Kupası’nda jüri olarak görev alan Nazmiye Bal’ın markası olduğunu anlatıyor. Tiramisu Duca klasik reçeteleri özgün dokunuşlarla buluşturuyor. Klasik tiramisu 275 lira. (0505) 107 09 69
Yukarı taşıyor
Filo D’Olio, İstanbul
Tiramisularının adı ‘Al Beni Yukarı’. Ebru Erke “Tiramisuyu klasik formundan çıkarıp özgün bir şekilde servis ediyorlar” diyor.
450 lira. (0212) 285 03 01
Popüler adreslerden biri
SimpleCo., Ankara
Murat Bozok “Pandispanyayı kavurdukları çekirdeklerden yaptıkları kahveyle ıslatıyorlar. Bununla hazırladıkları tiramisu lezzet çıtasını yükseltiyor” diyor. Tunalı’daki mekân kentin en popüler adreslerinden biri. 300 lira. (0312) 355 88 08
‘Tarife sadık kalıyor’
La Mora Pizza, İstanbul
Likörlü veya likörsüz alternatifi var. Zeynep Kakınç “Tiramisunun tarifi İtalya’dan gelen bir aile reçetesine dayanıyor. Şef Tuğba Özüçer tiramisuyu tarife sadık kalarak hazırlıyor ve tadına doyum olmuyor” diyor. 350 lira. (0536) 766 15 56
‘İpeksi, yumuşak dokulu’
Il Sud, İstanbul
Kadıköy ve Caddebostan’da hizmet veren İtalyan restoranı zengin tatlılarıyla öne çıkıyor. Tiramisularını Jale Balcı şöyle anlatıyor: “Yumuşak dokulu ve ipeksi kremalı tiramisuları benim favorim.”
490 lira. (0532) 300 78 26
En gözde lezzetlerden
Arka Ristorante Pizzeria, Bodrum
Asuman Dokgöz “Bodrum merkez ve Yalıkavak’ta iki şubesi olan restoran 2025 Muğla Bib Gourmand Listesi’ne girdi. Tiramisusuysa menünün en gözde lezzetlerinden” yorumunu yapıyor.
230 lira. (0252) 316 28 57
‘Gösterişten uzak ama karakterli’
Napoli Gourmet, İstanbul
Kübra Yaman şunları söylüyor: “Her gidişimde küçük bir İtalyan evi hissi veriyor; sade, samimi ama detaylarda özenli. Tiramisusu gösterişten uzak ama karakterli. Kreması ipek gibi, kahve aroması tam kıvamında. ‘Keşke biraz daha olsa’ diye düşündüren o nostaljik tatlardan.” 495 lira. (0501) 343 14 14
Butik pastanenin özel tadı
Marilen Atelier Patisserie, İzmir
Alsancak’ın sevilen tatlı durağı. İtalyan bir aileden gelen Marilen Braggiotti Pedal’ın kurduğu bu butik pastane için Deniz Ayrancı “İzmir’de tiramisu denince akla ilk gelen adres. Bu tatlıyı seven herkesin denemesi gerek” tavsiyesini veriyor. 380 lira. (0532) 541 40 66