Güncelleme Tarihi:

Kağıtta incirli levrek
NE LAZIM?
◊ 4 adet siyah incir
◊ 2 fileto levrek
◊ 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
◊ 1 adet limon (dilimlenmiş)
◊ 1 adet defne yaprağı
◊ 2 diş sarımsak
◊ Tuz
◊ Karabiber
NASIL YAPARIM?
◊ Levrek filetolarını kılçıksız ve derili olacak şekilde hazırlayın.
◊ Tuz, karabiber ve zeytinyağıyla iyice harmanlayın.
◊ Yağlı kâğıdı açıp levrekleri yerleştirin.
◊ Üzerine defne yaprağı, sarımsak, incir ve limon dilimlerini ekleyin.
◊ Kâğıdı her kenarı kapalı olacak şekilde sarın.
◊ 180 derecede 15 dakika pişirin ve servis edin.
Doyurucu bir öğün
İncirli-şeftalili semizotu salatası
NE LAZIM?
◊ 1 bağ semizotu
(ayıklanmış, yıkanmış)
◊ 4 adet taze incir (dilimlenmiş)
◊ 2 adet olgun şeftali
(ince dilimlenmiş)
◊ 50 gr beyazpeynir
◊ 1 avuç ceviz (kavrulmuş)
◊ 4 yemek kaşığı zeytinyağı
◊ 1 yemek kaşığı balzamik sirke
◊ 1 tatlı kaşığı bal
◊ Tuz-Karabiber
NASIL YAPARIM?
◊ Semizotunu yıkayıp doğrayın, geniş bir kâseye alın.
◊ Dilimlenmiş incir ve şeftalileri ekleyin.
◊ Ufalanmış beyazpeyniri ve kavrulmuş cevizi serpiştirin.
◊ Küçük bir kâsede zeytinyağı, balzamik sirke, bal, tuz ve karabiberi karıştırarak sosu hazırlayın.
◊ Sosu salatanın üzerine gezdirip hafifçe karıştırın, servis edin.
Keçi peynirli fırın incir
NE LAZIM?
◊ 8 adet taze incir
◊ 100 gr keçi peyniri
◊ 100 gr labne
◊ 2 dal taze kekik
◊ 1-2 yemek kaşığı bal
◊ 1 avuç ceviz veya badem (kavrulmuş, iri doğranmış)
NASIL YAPARIM?
◊ İncirleri yıkayıp sap kısmından yukarıdan aşağıya artı şeklinde kesin, ancak tamamen ayırmayın.
◊ Keçi peyniri, labne ve taze kekiği bir kapta iyice karıştırın.
◊ Hazırladığınız karışımı incirlerin arasına doldurun.
◊ 180 derece fırında 4 dakika pişirin.
◊ Fırından çıkar çıkmaz üzerine kavrulmuş ceviz veya badem serpin.
◊ Son dokunuş olarak bal gezdirin ve taze kekik yapraklarını ekleyin.
Kokusu evinizi sarsın
İncirli kek
NE LAZIM?
◊ 3-4 adet taze incir (küçük doğranmış)
◊ 3 yumurta
◊ 1 su bardağı toz şeker
◊ 1 su bardağı süt
◊ 1/2 su bardağı sıvıyağ
◊ 2 su bardağı un
◊ 1 paket kabartma tozu
◊ 1 paket vanilin
◊ 1 çay kaşığı tarçın
NASIL YAPARIM?
◊ Fırını 180 derece ısıtın.
◊ Yumurta ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
◊ Süt ve sıvıyağı ekleyip karıştırın.
◊ Un, kabartma tozu, vanilin ve tarçını eleyerek yavaş yavaş ilave edin, homojen bir hamur elde edin.
◊ Doğranmış incirleri ekleyip hafifçe karıştırın.
◊ Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.
◊ Önceden ısıtılmış fırında
35-40 dakika, batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
◊ Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.



