Hem sofraların hem de tezgâhların yıldızı: İncir

Güncelleme Tarihi:

Hem sofraların hem de tezgâhların yıldızı: İncir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2025 07:00

Tatlı-tuzlu yorumlarıyla incir, sonbahar mutfaklarının başrol oyuncusu... Şef Müge Ergül dört incirli tarifini paylaştı. Yumuşacık kek tam tatlı düşkünlerine göreyken şeftalili-incirli salata da ferahlığıyla mest edecek. İncirli levrek ve fırında incir içinde keçi peyniriyse davet sofralarınıza şıklık katacak.

Haberin Devamı

Hem sofraların hem de tezgâhların yıldızı: İncir

Farklı bir yorum

Kağıtta incirli levrek

NE LAZIM?
4 adet siyah incir

2 fileto levrek

5-6 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet limon (dilimlenmiş)

1 adet defne yaprağı

2 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

NASIL YAPARIM?

Levrek filetolarını kılçıksız ve derili olacak şekilde hazırlayın.

Tuz, karabiber ve zeytinyağıyla iyice harmanlayın.

Yağlı kâğıdı açıp levrekleri yerleştirin.

Üzerine defne yaprağı, sarımsak, incir ve limon dilimlerini ekleyin.

Kâğıdı her kenarı kapalı olacak şekilde sarın.

180 derecede 15 dakika pişirin ve servis edin.

Doyurucu bir öğün

Hem sofraların hem de tezgâhların yıldızı: İncir

Haberin Devamı

İncirli-şeftalili semizotu salatası

NE LAZIM?
1 bağ semizotu
(ayıklanmış, yıkanmış)

4 adet taze incir (dilimlenmiş)

2 adet olgun şeftali
(ince dilimlenmiş)

50 gr beyazpeynir

1 avuç ceviz (kavrulmuş)

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı balzamik sirke

1 tatlı kaşığı bal

Tuz-Karabiber

NASIL YAPARIM?

Semizotunu yıkayıp doğrayın, geniş bir kâseye alın.

Dilimlenmiş incir ve şeftalileri ekleyin.

Ufalanmış beyazpeyniri ve kavrulmuş cevizi serpiştirin.

Küçük bir kâsede zeytinyağı, balzamik sirke, bal, tuz ve karabiberi karıştırarak sosu hazırlayın.

Sosu salatanın üzerine gezdirip hafifçe karıştırın, servis edin.

Hem sofraların hem de tezgâhların yıldızı: İncir
Sofranıza ‘hava’ katsın

Keçi peynirli fırın incir

NE LAZIM?
8 adet taze incir

100 gr keçi peyniri

100 gr labne

2 dal taze kekik

1-2 yemek kaşığı bal

1 avuç ceviz veya badem (kavrulmuş, iri doğranmış)

NASIL YAPARIM?

İncirleri yıkayıp sap kısmından yukarıdan aşağıya artı şeklinde kesin, ancak tamamen ayırmayın.

Keçi peyniri, labne ve taze kekiği bir kapta iyice karıştırın.

Haberin Devamı

Hazırladığınız karışımı incirlerin arasına doldurun.

180 derece fırında 4 dakika pişirin.

Fırından çıkar çıkmaz üzerine kavrulmuş ceviz veya badem serpin.

Son dokunuş olarak bal gezdirin ve taze kekik yapraklarını ekleyin.

Hem sofraların hem de tezgâhların yıldızı: İncir

Kokusu evinizi sarsın

İncirli kek

NE LAZIM?
3-4 adet taze incir (küçük doğranmış)

3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı sıvıyağ

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

1 çay kaşığı tarçın

NASIL YAPARIM?

Fırını 180 derece ısıtın.

Yumurta ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.

Süt ve sıvıyağı ekleyip karıştırın.

Haberin Devamı

Un, kabartma tozu, vanilin ve tarçını eleyerek yavaş yavaş ilave edin, homojen bir hamur elde edin.

Doğranmış incirleri ekleyip hafifçe karıştırın.

Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.

Önceden ısıtılmış fırında
35-40 dakika, batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!