Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2025 07:00

Yeme-içme dünyasından en son haberler...

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Zeytinyağı ve çikolatanın uyumu

Bugün Harem Chocolate Göztepe’de özel bir tadım etkinliği gerçekleşiyor. Harem Chocolate’ın farklı lezzetlerinin Kius Zeytinyağları’yla eşleştirileceği programa Kius Zeytinyağları’nın kurucusu ve zeytinyağı tadım uzmanı Sinem Özer rehberlik edecek. Katılımcılar dört farklı çikolatayla özel zeytinyağı eşleşmelerini deneme fırsatı bulacak. Etkinlik 16.00-18.00 saatleri arasında düzenlenecek. Bilet fiyatı 2.800 lira, Harem Chocolate’ın internet sitesi üzerinden satın alabilirsiniz. (haremchocolate.com)

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Haberin Devamı

Kuşaktan kuşağa aktarılıyor

Adana 9’uncu kez Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 10-12 Ekim’de, Merkez Park’ta gerçekleşecek festivalin teması ‘Kuşaktan Kuşağa’...  Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde, belediyelerin ve odaların katkısıyla düzenlenen etkinlik, şehrin gastronomi mirasını geleceğin yaratıcılığıyla buluşturacak. Yerli ve yabancı şefler, paneller ve tadım etkinlikleriyle ziyaretçilere zengin bir program sunulacak. Adana kebabı, mezeler, şalgam ve sokak lezzetleri festivalin öne çıkan tatları arasında. Kültür, sanat, tarım ve gıda ekseninde hazırlanan program, Adana’nın sadece yemek destinasyonu değil, yaşayan bir kültür kenti olduğunu ortaya koyacak.

Geniş bir coğrafyaya ulaşacak

Bakery Plus 6. Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı, 16-19 Ekim’de
Ankara ATO Congresium’da yapılacak. Fuar bu yıl 50’den fazla ülkeden 25 bini aşkın profesyoneli ağırlayacak. 2023’te 38 ülkeden katılımcıyla gerçekleşen etkinlik, bu kez daha geniş bir coğrafyaya ulaşmayı hedefliyor. Türkiye’nin yanı sıra Balkanlar, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türki cumhuriyetlerden de ziyaretçiler fuara ilgi gösteriyor. Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından organize edilen etkinlik sektörün öncü firmalarını yatırımcılar, işletmeciler ve karar vericilerle buluşturacak.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Haberin Devamı

Elma kabuğundan meyve suyu yapalım

Okula giden çocuğunuz elmasını soyulmuş yemek istiyor ve siz de kabukları atmak istemiyorsunuz. Sorun yok. Temizlediğiniz elmayı çocuğunuzun beslenme kutusuna koyun, kabukları ve çekirdekleri kapalı bir kapta buzdolabında biriktirin. 3-4 kabuk birikince 1 litre suyun içine çekirdeklerle beraber atıp kaynatın. Demlenmesi için tencerede posayla soğutun. Tel süzgeçten geçirin ve gerekirse 1 yemek kaşığı kadar şekerle tatlandırın. İleri dönüşümle çöpe gitmekten kurtulan elma kabuklarını beslenme çantasına elma suyu olarak şişeleyerek koyabilirsiniz.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Soslarınıza kapya biber ekleyin

Haberin Devamı

Bu hafta kış hazırlıklarından ilerleyelim. Yaptığınız domates soslarının bir kısmının içerisine közlenmiş kapya biberlerden eklemeyi deneyin. Renk ve lezzette fark yaratacaktır. Barbunya gibi taneli sebzeler işleme tabi tutulmadan direkt dondurucuya atılabilir. Taze fasulye gibi sebzeleriyse  mutlaka kızgın yağda kısa süreli şokladıktan sonra (rengi parlak yeşil olur olmaz ateşi kapatın) üzerine küp domates koyup dondurabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!