Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2025 07:00

Yeme-içme dünyasından en son haberler...

Haberin Devamı

Rota oluşturuldu

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası 4. Bursa Gastronomi Festivali’nin geçen günlerde gerçekleşen tanıtımı da adeta festival havasında geçti. Tanıtımda İskender’den koruk suyuna, süt helvasından tahinli pideye kadar Bursa’nın lezzetleri tadıldı. Montania Otel’deki akşam yemeğinde şef Atakan Özen, ‘Modern Bursa Mutfağı’ menüsünü sundu. İkinci gün Doğancı Kadınlar Köyü Sofrası’nda köy kahvaltısı ve Armutköy’de şeftali hasadı yapıldı. Uluslararası 4. Bursa Gastronomi Festivali ‘Rota Yeniden Oluşturuluyor’ temasıyla 26-28 Eylül’de Merinos Parkı’nda yapılacak. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, festivalin gastroekonomi, sosyal gastronomi, kültür-sanat ve gastroturizm ekseninde şekilleneceğini söyledi.Festivalin programında yerli ve yabancı şeflerin gösterileri, panel ve söyleşiler, Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, kadın kooperatifleri atölyeleri, açık hava sineması ve konserler olacak. ‘Bursa Lezzet Durağı’ projesiyle özgün lezzetlere güvenilirlik sertifikası verilecek.

Haberin Devamı

Sertifikalı organik bağ

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Nevşehir’deki Argos Bağları, uluslararası geçerliliğe sahip Ecocert organik tarım sertifikasını alarak bölgenin ilk ve tek sertifikalı organik üzüm bağı oldu. 2019’da Doğuş Grubu bünyesine katılan bağlar, kimyasal girdi kullanılmadan, tamamen organik tarım esaslarına göre yönetiliyor.

Dumanı üstünde sandviçler

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Alaçatı köy içinde mini minnacık bir sandviççi açıldı, ismi Un Posto. 4-5 masalı bu dükkânda 8 çeşit sandviç yapılıyor. Focaccia ekmeğini gözünüzün önünde pişiriyorlar, sıcak sıcak içini hazırlayıp dumanı üzerinde servis ediyorlar. 50 ve 80 gram hazırlanan sandviçler 240-895 lira arasında. 11.00-2.00 arasında açık. Bu arada bir şubesi de çok yakında İstanbul, Akaretler’de açılacakmış.

Haberin Devamı

Evinin şefi Gülay Barbaros Altan’dan haftanın atıksız önerisi

Kendi kaymağımızı yapıyoruz

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Taze, günlük süt alıyor musunuz? Ben A2 ya da Jersey sütü olarak bilinen ve artık birçok markette olan sütü tercih ediyorum. Çok yağlı ve besin değeri çok daha yüksek olan bu sütü kaynattıktan sonra geniş bir tencerede bir gece bekletip soğutuyorum. Üzeri kalın bir kaymak bağlıyor. Ertesi gün bir bıçakla önce tencerenin kenarlarından ayırıp ardından ortadan kestiğim kaymağı bir kevgir yardımıyla kendi üzerine katlayarak iki parça halinde ayrı bir kaba alıyorum. Kahvaltıda ekmeğin üzerine sürebilir, yemekleriniz veya tatlılarınızda da kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ebru Erke’den ne yediğini bil!

‘Ziyan olmasın’ diye tüketmeyin

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Profiterol, ekler, tiramisu gibi pastane ürünleri, kremalarında yumurta ve süt olduğu için yaz aylarında çabucak bozulabilir. Marketten, pastaneden alındığında hemen dolaba konmalı. Artan yemekleri de en geç bir saat içinde buzdolabına kaldırın. Çiğ ve pişmiş ürünleri asla aynı kaba koymayın. Pikniğe giderken soğuk zinciri koruyacak buz akülerinden edinin. Yiyeceklerinizi kapalı, hava almayan kaplarda muhafaza edin. Tadı ya da kokusu ‘biraz garip’ gelen hiçbir şeyi ‘ziyan olmasın’ diye tüketmeyin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!