Gastronomi kazanında kaynayanlar...

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2025 08:00

Yeme-içme dünyasından en son haberler...

Haberin Devamı

Etkinlikleri not edin

Alaçatı’nın popüler gastronomi adreslerinden Tarla, yaz boyunca her çarşamba günü düzenleyeceği Pop Up Wednesdays serisine başlıyor. 100 kişilik kapasitede gerçekleşecek etkinliklerde hem Türkiye’den hem dünyadan ünlü şefler konuk olacak. 9 Temmuz’da Sıralı Kebap, 23 Temmuz’da Arjantinli Michelin yıldızlı şef Tomas Kalika, 30 Temmuz’da Anadolu mutfağını modern bir şekilde yorumlayan Türev Uludağ lezzetlerini sunacak. 6 Ağustos’ta Alaf 2 Tek, 13 Ağustos’ta Gault&Millau Yükselen Şefler listesine giren Can Aras konuk olacak. 3 Eylül’deyse Arjantin’in önemli isimlerinden Julio Martin Baez açık ateş tekniğiyle imza yemeklerini hazırlayacak. Rezervasyon: (0541) 446 30 61

130 yıllık birikim

Dünyanın köklü mutfak sanatları okulu Le Cordon Bleu 130’uncu yılını kutladı. Özyeğin Üniversitesi çatısı altında faaliyet gösteren Le Cordon Bleu İstanbul’un ev sahipliğinde, Fransız Sarayı’nda düzenlenen buluşmaya Fransa İstanbul Başkonsolosu Nadia Fanton da katıldı. ‘Geleceğe Taşıyanlar’ temasıyla gerçekleşen organizasyonda mezun şefler ve sektör temsilcileri bir araya geldi. Etkinlikte 2025’in gastronomi trendleri tartışıldı.

Haberin Devamı

Vejetaryen alternatif de var

Shake Shack menüsüne yeni lezzetler ekledi. Black Truffle serisinde, Swiss peyniri, roka, çıtır arpacık soğanı halkaları ve özel trüf sosuyla hazırlanan black truffle burger; beyaz et ya da vejetaryen alternatifiyle sunulan black truffle chicken ve shroom burger, ayrıca trüf sosuyla servis edilen patates kızartması black truffle fries var.

Pörsümüş sebzelere ikinci şansı verin!

Pazara gittiğimizde zümrüt gibi yeşillikleri, pırıl pırıl sebzeleri görünce planladığımızdan fazla alışveriş yapabiliyoruz. Özellikle salata yapılacak yeşilliklerin pörsüdükten sonra
çok tadı kalmıyor, haklısınız ama yine de lütfen atmayın. Bir kâse suyun içine bolca buz ekleyin, yumuşamış yeşillikler başta olmak üzere havuç, salatalık gibi sebzeleri içine koyup 30-45 dakika kadar bekletin. Sebzeleri, beklerken kaybettikleri suyu yerine koyup yeniden çıtır ve canlı bir hale getireceksiniz. Hemen karışık bir salata yapıp hafif bir yaz öğünü olarak değerlendirin.

Haberin Devamı

Balın fiyatını ne belirler?

Bal sağımları hızla devam ederken biraz da bal konuşalım. Balın fiyatını hammadde kalitesi ve sürdürülebilirlik belirler. Yani o balın hangi çiçekten veya hangi coğrafyadan geldiği, arının yaşam alanı, polen çeşitliliği çok önemli.  Coğrafi koşulların zorluklarına göre değişen arıcı emeğini de göz ardı etmemeli. En önemli şeylerden biri de doğal balın ispatı olan analizdir. Bir balın DNA’sını ancak laboratuvar analizleriyle anlayabiliriz, mutlaka yapılması gereken bu analizlerin ufak da olsa fiyata etkisi vardır.

BAKMADAN GEÇME!