Evinizin artizan çikolatacısı olun!

Güncelleme Tarihi:

Evinizin artizan çikolatacısı olun
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 08, 2022 07:00

Kırmızı orman meyveleri, Antep fıstığı ve toz acı biber bitter çikolataya en çok yakışan lezzetlerden. Bu tatlarla damak zevkinize göre oynayarak artizan çikolatalar hazırlamaksa aslında son derece basit!

Haberin Devamı

Birbirine yakışan tat profillerini bildikten sonra kalıp ve damla çikolataları birer şahesere dönüştürebilirsiniz. Bitter çikolatada yüksek miktarda kakao hammaddesi vardır ve tadı oldukça yoğundur. Aroma eşleşmesinde de en iyi sonucu genelde kırmızı meyve çeşitleriyle verir. Vişne, çilek, kızılcık gibi kuru meyvelerle hem sağlıklı hem de lezzetli bitter çikolatalar hazırlayabilirsiniz. Kurutulmuş kızılcık kullanıyorsanız, Antep fıstığı ve ay çekirdeğinin tuzlu yapılarından faydalanarak nefis bir lezzet uyumu yakalayabilirsiniz. Kuruyemişler derinlikli bir doku da kazandıracaktır. Bitter çikolataya fıstık, badem ve fındık da çok yakışır. Bu lezzetleri portakal şekerlemesi, deniz tuzu veya karamel kullanarak zenginleştirebilirsiniz.

Bitter çikolatadaki yoğun kakao tadını en iyi tamamlayansa kesinlikle baharat çeşitleri... Toz acı biber, tarçın, zencefil çikolataya en çok yakışanlar arasında. Çikolataya şekil verip süsledikten sonra üzerlerine bu baharat çeşitlerini serpiştirebilirsiniz...

Haberin Devamı

YOĞUN BİTTER ÇİKOLATALI KURABİYE

NE LAZIM?

* 175 gr tereyağı * 150 gr şeker * 150 gr esmer şeker * 240 gr un * 60 gr kakao * 1 yumurta

* 3 yumurta sarısıÂ* 2 tutam deniz tuzu

* 300 gr damla bitter çikolata

NASIL YAPARIM?

* Fırını 180 dereceye ısıtın. * Oda sıcaklığındaki tereyağını şekerlerle birlikte mikser yardımıyla çırpın. Krem gibi bir dokuya gelip rengi açılmaya başlayınca yumurtaları tek tek yedirerek çırpmaya devam edin. Un, kakao ve tuzu tek seferde karışıma ekleyin ve nazikçe spatulayla birbirine yedirin. Bitter çikolata parçalarını hamura karıştırın.

 * Hamur hazır olunca ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisinin üzerine yerleştirin. * Fırında 10 dakika pişirin. Oda sıcaklığına geldiğinde servis edin.

Evinizin artizan çikolatacısı olun

BERGAMOT ÇAYLI, GANAJ DOLGULU BONBON 

(20 adet)

NE LAZIM?

* 225 gr bitter çikolata

* Çikolata kalıbı

Ganaj için;

Haberin Devamı

* 135 gr krema

* 25 ml süt

* 2 poşet earl grey çay

* 20 gr bal

* 1 tutam deniz tuzu

* 250 gr damla bitter çikolata

* 20 gr tereyağı

NASIL YAPARIM?

* Çikolatayı benmari usulü eritin. 2/3’ünü tercihen mermer, düz bir tezgâhın üzerine dökün. Spatula yardımıyla sağa sola hareketlerle mermer tezgâha yayın. Çikolata koyulaşmaya başlayana kadar
bu işleme devam edin. Yine spatula yardımıyla çikolatayı mermer tezgâhtan kazıyarak benmari kabına geri dökün ve yeniden erimesini sağlayın. İyice karıştırıp homojen bir kıvam elde edin.
* Bu çikolatayı kalıpların içine boşaltın. Taşanları spatulayla sıyırıp düzeltin. Buzdolabına koyun ve kabukların soğumasını bekleyin.

Haberin Devamı

* Bu sırada iç dolguyu hazırlayın. Krema ve sütü bir tencereye koyup kaynama noktasına getirin. Ocağın altını kapatın ve çay poşetlerini içerisine koyun. Çayın aromasının kremaya geçmesini sağlamak için tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.

* Çay poşetlerini krema ve sütün içerisinden sıkarak çıkarın. Tekrar ocağa alıp kaynama noktasına getirin. Ocaktan alın, tuz ve bitter çikolatayı ekleyip eriyene kadar çırpma teliyle karıştırın. Tereyağını ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Ganajın oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve ardından sıkma torbasına doldurun.

* Dolapta soğuyan çikolata kabuklarının içine ganajdan sıkın ve sertleşmesi için en az 1 saat bekletin. Daha sonra üzerlerini yine erimiş çikolatayla kaplayın. Fazlalığı spatulayla sıyırın ve soğuyup katılaşması için yeniden buzdolabına alın. Yarım saat kadar soğuttuktan sonra kalıpları sert bir yüzeye vurarak bonbonları çıkarın. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!