Ekmeği bandıra bandıra...

Ekmeği bandıra bandıra...

Nohut, tahin ve kimyonun muhteşem uyumu humus, dünyanın dört bir yanında tanınan, kendine sofralarda sık sık yer bulan bir lezzet. Genellikle zeytinyağıyla yapılıp soğuk servis ediliyor. Ama üzerine cızır cızır pul biberli tereyağı gezdirilmiş sıcak versiyonunun seveni de çok... Sadece humus yapan salaş dükkânlarımız bol olsa da modern sunumuyla restoranlarda da karşımıza çıkıyor. Humusun kaliteli malzemeyle ve usulüne uygun yapılmış en iyilerini jürimiz seçti.

Haberin Devamı

1-ILIK SERVİS EDİLİYOR

Humusçu İbrahim Usta, Hatay

Zeynep Kakınç “Hatay humus konusunda çok iyidir. Özellikle de Humusçu İbrahim Usta efsanedir” diyor. Pınar İshakoğlu “Nohudu biraz karbonatla haşlıyor, püre kıvamına gelene kadar tahta tokmakla dövüyor ve ılık servis ediyorlar” diyor. Ferit Özkaşıkçı ve Savaş Özbey’in de favorilerinden... Porsiyon fiyatı 35 lira. (0326) 213 55 06

2-KREMA KIVAMINDA

 Basta! Neo-Bistro, İstanbul

Ebru Erke “Bence İstanbul’daki en iyi humus Basta’nın... Hem Kadıköy’deki sokak yemekleri dükkânlarında hem de Çiftehavuzlar’daki bistroda servis ediyorlar. Kırmızı biber ve zeytinyağıyla sundukları humusun kremadan farksız kıvamı ve lezzeti şahane. Yanında da leziz kuru et dilimleri var. İster ekmekle ister kendi başına kaşık kaşık yersiniz” diyor. Humusun fiyatı 78 lira. (0216) 755 77 50

Haberin Devamı

3-OTLU, MANTARLI SUNUM

Muutto Anatolian Tapas Bar, İstanbul

Zeynep Kakınç “İstiridye ve kestane mantarı, trüf yağı ve taze otlar eşliğinde sunulan humusun (98 lira) tadı damağımda” diyor. Pınar İshakoğlu, şef Umut Karakuş için “Geleneksel humusçulardan farklı yorumlayarak, klasik humusa lezzetten ödün vermeden harika bir elbise giydiriyor” diye ekliyor. Galataport’taki mekânı Ebru Erke de öneriyor. (0507) 243 40 40

4-SICAK SEVENLERE...

Konak Restaurant, Hatay

Ebru Erke’ye göre burası Antakya’nın humusta başarılı işletmelerinden... Gamze Cizreli “Tereyağlı sundukları sıcak humusu nefis” diyor. Restore edilmiş tarihi bir konağın avlusunda hizmet veren işletmenin kiremitte sıcak humusunun porsiyonu 55 lira. (0326) 214 32 14

5-PANCARLI, AVOKADOLU, KAJULU

Tahin Restoran, İstanbul

Ekmeği bandıra bandıra...

Sade, pancarlı (41 lira), avokadolu (51 lira) ve çamfıstıklı-kajulu (58 lira) olmak üzere dört çeşit humus veriyorlar. Ferit Özkaşıkçı “Lübnan mutfağının başarılı temsillerini sunuyor” diyor. Humus dürümleri de (41 lira) var. (0212) 263 49 11

6-BAHARATI YERİNDE

Haberin Devamı

Sade Beş Denizler, İstanbul

Ekmeği bandıra bandıra...

Zeynep Kakınç, Teşvikiye’deki mekân için “Şef Deniz Şahin’in Hatay usulü humusu (44 lira) favorim. Nohudun tozunu değil, kendini kullanıyor. Aşırı baharat katmadığı için nohudun lezzetini alıyorsunuz” diyor. (0212) 234 01 34

7-SURİYE USULÜ

Buuzecedi, İstanbul

Ekmeği bandıra bandıra...

Pınar İshakoğlu, Fatih’te Şam lezzetleri sunan restoran için “Humuslarının kıvamı da lezzeti de olay!” diyor. Tandırda pişen sıcacık ekmeklerle sunuluyor. Falafelleri de beğeniliyor. Kilosu 40 liradan satılıyor. (0505) 005 97 70

8-KAŞARLISI DA VAR

Kervan Humus, Mersin

Haberin Devamı

Ferit Özkaşıkçı tereyağlı (32 lira) humuslarını öneriyor. Pastırmalı, sucuklu, kaşarlı, et dönerli, bonfileli ve tavuklu gibi pek çok sıcak humus çeşitleri var. Kaşarlısını, üzerine peynir gezdirip fırınlayarak servis ediyorlar. İşletmede zeytinyağlı soğuk humus (30 lira) da var. Tüm çeşitler turşu, soğan, limon, yeşillik ve ekmekle sunuluyor. (0324) 614 09 43

9-VEGANLAR TERCİH EDİYOR

Falafel Köy, İstanbul

Ekmeği bandıra bandıra...

Savaş Özbey “Kumbaracı Yokuşu’nda, Suriyelilere ait otantik bir işletme... Humusları lezzetli. Asıl ün kazandıkları falafelin yanında mutlaka servis ediyorlar” diyor. Burası, İstanbul’da veganların da sıklıkla tercih ettiği bir yer.  Porsiyonu 25 lira. (0552) 218 74 94

Haberin Devamı

10-KIVAMI ŞAHANE

Akın Humus, Tarsus

Zeynep Kakınç “Tarsus’taki efsane humusçulardan aklıma ilk geleni... Pastırmalı humusu burada sevdim, kullandıkları tahinin lezzeti de humusun (25 lira) kıvamı da şahanedir” diyor. (0324) 622 15 04

Haberle ilgili daha fazlası: