Lazerle varis tedavisi

Güncelleme Tarihi:

Lazerle varis tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2005 16:13

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda lazerle varis tedavisine başlanacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Varis tedavisinde lazerin kullanım alanları konusunda bilgi vermek üzere Türkiye'nin değişik üniversitelerinden gelen kalp-damar cerrahlarının katıldığı workshopta konuşan EÜ Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsa Durmaz, lazerle varis tedavisinin Türkiye'de ilk kez kliniklerinde başlayacağını belirtti.

Damar cerrahisinin kalp damar hastalıkları içinde önemli yer tuttuğunu ifade eden Durmaz, dünyada çok az merkezde uygulanan lazerle varis tedavisi yönteminin Türkiye'de henüz uygulamaya geçmediğini ifade etti. Tedavinin iki şekilde yapıldığını belirten Durmaz, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Birinci yöntem, lazer probunun damarın içine sokularak lazerin ısı etkisiyle varis damarının kurutulmasıdır. İkinci yöntem ise yüzeysel örümcek ağı şekildeki damarların yine lazerin ısı etkisinden yararlanarak yüzel probla kurutulmasıdır. Bu daha çok estetik amaçla yapılan tedavi şeklidir.”

Lazer tedavisinin klasik yöntemlere göre birçok üstünlüğü bulunduğunu belirten Prof. Dr. Durmaz, bu sayede yeterli estetik görünümün sağlandığını ve hastaların çok daha kısa sürede taburcu olabildiğini belirtti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!