Lapa değil lezzet sunuyor

Güncelleme Tarihi:

Lapa değil lezzet sunuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

MIchel Montignac'ın ‘‘Yedikçe Zayıfla’’kitabı ülkemizde haftalarca satış rekorları kırınca, geçtiğimiz yıl bir restaurant açıldı istanbul'da. Almanya, Amerika, Rusya, Japonya, Güney Afrika, Danimarka ve pekçok ülkedeki diğer Montignac cornerlarından farkı diyet ürünlerinin satıldığı, bu beslenme yönteminin uzmanlarca anlatıldığı ve yönteme uygun diyet mönülerin hazırlandığı bir butik-restaurant olmasıydı. Şekersiz reçelden çikolataya, bisküiden pirince, makarnaya kadar Montignac markası altında kırk çeşit ürün satılıyor burada. Sadece çayda 120 çeşit bulmak mümkün. Bio ürünü adı verilen ve içinde hiçbir katkı maddesi olmayan, biyolojik ürünler hepsi. Restaurant'daki yemekler Montignac mutfağında eğitim görmüş Fransız aşçı Alain Jose Perreau'nun elinden çıkıyor.

Michel Montignac'ın Türkiye'deki koordinatörü François Bernard, Montignac rejimini uygulayıp vazgeçemeyenlerden.‘‘Bu bir rejim değil, beslenme alışkanlığı.

İçine girdiniz mi yaşamınız boyunca mahkumsunuz yapmaya. İlk aşamada 9 kilo verdim. Şimdi bu kiloyu koruyorum’’diyor. Sadece Bernard değil, burada çalışan herkes Montignac beslenme metodunu uyguluyor.

François Bernard, erkeklerin de kadınlar gibi Montignac beslenme metoduna ilgi duyduğunu, bazılarının dükkana tek başına gelmektense ürün almaya eşlerini yolladığını söylüyor.‘‘Çok yanlış bir kanı var. Bizi rejim restoranı olarak tanıyorlar. Oysa yemeklerimiz geleneksel Fransız mutfağıdır. Sulu havuç yapmıyoruz burada. Hepsi de çok leziz. Yemeklere yarım litre yerine sadece iki üç damla yağ damlatıyoruz. Nedense pahalı olarak ün yaptık. Oysa fiyatlarımız komşu kebapçı kadar.’’ Restoranın müdavimleri iş adamları, iş kadınları, mankenler ve tabii ki Montignac rejimini yapanlar. Ayşegül Aldinç, Selim İleri, Bülent Eczacıbaşı, Sibel Asna, Ömer Koç, Leyla Akarcalı Montignac rejimine gönül verenlerin başında geliyor.

MONTİGNAC'TAN İNCİLER

En iyi şişmanlama yolu, kendini yemekten mahrum etmektir.

Akşam yemeği hafif ve yatma vaktine en uzak zaman diliminde yenmeli.

Yemekten hemen sonra meyvve yemeyin.

Kişinin başarısını yönetmesi, bir anlamda beslenmesini yönetmesi demektir.

Şeker insanlığın en kötü buluşudur. Türkler şeker yeme alışkanlığını kazandıktan sonra savaşçı özelliklerini yitirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!