Kuzeye kış geldi, güneyde ise yaz devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Kuzeye kış geldi, güneyde ise yaz devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 10:26

Kar, Bolu başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinde dün kendini gösterdi. Öyle ki, Bolu Merkez, Gerede ve Yeniçağa ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar ile özel öğretim kurumlarında okullar, yarın 1 gün süreliğine tatil edildi. Yurdun güneyinde ise bambaşka bir tablo var. Antalya'da plajlar güzel havanın tadını çıkartmak isteyen insanlarla doldu.

Haberin Devamı

Dün Antalya yazdan kalma bir gün yaşadı. Hava sıcaklığının 22 derece olduğu turizmin başkentinde kent sakinleri plajlara akın etti. Dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı balık tutan, güneşlenen ve piknik yapanlarla dolup taştı.

Çocuklar paçalarını sıvayıp denizde yürürken, bazıları ise deniz keyfi yaptı. Bikinileriyle Aralık güneşinde bronzlaşmak isteyenler de sahilde uzandı.

Kuzeye kış geldi, güneyde ise yaz devam ediyor

Yazdan kalma bir gün yaşayan Antalya'da park ve bahçeler de doldu. Atatürk Parkı, Karaalioğlu Parkı ve Kaleiçi Yat Limanı'nda banklarda oturanlar, güneşin tadını çıkardı. İbrahim LALELİ/ANTALYA

Kuzeye kış geldi, güneyde ise yaz devam ediyor

Haberin Devamı

Bolu Dağı'nda etkili olan kar yağışı ise D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu geçişlerinde ulaşımı yavaşlattı. Bolu Dağı'nda sabah erken saatlerde başlayan yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı bölgede 10 santime ulaştı. Bolu Dağı'nın D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu geçişlerinde zeminde de etkili olan kar nedeniyle ulaşım yavaşladı.

Karayolları ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri de kar yağışı nedeniyle bölgede denetimlerini artırdı.

Kuzeye kış geldi, güneyde ise yaz devam ediyor

Kar, kent merkezinde de etkili oldu. Zaman zaman lapa lapa yağan kar nedeniyle binaların çatıları ve yeşil alanlar beyaza büründü. Vatandaşlar, kar yağışı altında sabah işyerlerine gitti. Mutlu YUCA/BOLU

İLGİLİ VİDEOLAR:

Kış depresyonuna iyi gelen besinler

Kuzey Kutubu'ndaki bembeyaz doğa, kızak çeken sevimli köpekler, kayak yapan sporcular, kutup ışıkları ve çok daha fazlası.

 Yağan kar, buz gibi hava spor tutkunları için asla engel değildir. 

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!