Kutsi için 60 yıl hapis cezası isteniyor! Kutsi kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Kutsi için 60 yıl hapis cezası isteniyor Kutsi kimdir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 14:08

Ünlü şarkıcı Kutsi’ye resmi belgede sahtecilik yapmak ve rüşvet vermek suçlarından dolayı 21 yıldan 60 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Sahte çürük raporu soruşturması kapsamında aralarında şarkıcı Kutsi'nin de bulunduğu 30 kişi hakkında 2015 yılında iddianame hazırlanmıştı. İşte detaylar…

Haberin Devamı

Seslendirdiği şarkılar ile birçok genç kızın hayranlığını kazanan ünlü şarkıcı Kutsi’nin hakkında çıkan hapis cezası gündeme bomba gibi düştü. Ünlü şarkıcının askerlik görevini yerine getirmemesi için ''sahte çürük raporu'' çıkarttığı iddiası ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine hakkında soruşturma başlatılan şarkıcıya rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarından 21 yıldan 60 yıla kadar hapis cezası isteniyor.. Ünlü şarkıcının başına gelen bu olay hayranlarını şoke etti.

Sahte çürük raporu soruşturması kapsamında ünlü şarkıcı Kutsi’nin de aralarında bulunduğu 30 kişi hakkında 2015 yılında iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede yer alan açıklamaya göre çete ile irtibatlı olan Kutsi’nin askerlik görevini yerine getirmemek için “depresif bozukluk” tanısı ile ard arda 3 kez çürük raporu aldığı öne sürüldü. Bunun üzerine hakkında yapılan soruşturma kapsamında ünlü şarkıcıya 21 yıldan 60 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Haberin Devamı

Şarkıcının avukatı Sabahattin Güman ise yaptığı açıklamada Kutsi’ye verilen 20 Aralık 2006, 26 Aralık 2007 ve 16 Ocak 2009 tarihli raporların onun ruhsal sağlığının bozukluğu nedeniyle aldığı gerçek raporlar olduğunu belirtti.

3 sevk geciktirme raporunun da 10 uzman doktor tarafından onaylanarak imzalandığı gerçek raporlar olduğunu öne sürdü.

Şarkcı avukatı aracılığı ile mahkemeye 'Lekelenmeme hakkım çiğnendi' sözlerinin yazılı olduğu bir dilekçe göndererek, hakkında çıkan rüşvet ve resmi belgede sahtecilik iddiasının asılsız olduğunu belirtti.

Aldığı raporların ruh sağlığı bozukluğundan dolayı verildiğini ifade eden şarkıcı "Bana konulan psikolojik ve ruhsal bozukluğa, henüz 14 yaşımda iken tanısı konulan 'Stevens Johnson Sendromu' etkili olmuştur. Bu hastalık nadir görülen ve ölümcül sonuçlar doğurabilen bir sendromdur. Sahte olduğu iddia edilen raporlarda 10 doktorun imzası vardır. Haşmet Işıklı dışında diğer doktorların hiçbirisinin ceza davası yoktur" dedi.

Kutsi için 60 yıl hapis cezası isteniyor Kutsi kimdir

KUTSİ kimdir?

Haberin Devamı

Kutsi, 16 Mart 1973 tarihinde Malatya’da doğmuştur. Tam adı Ahmet Kutsi Karadoğan‘dır. İsmini Türk şair Ahmet Kutsi Tecer’den almıştır. Anne adı Hatice, baba adı Şinasi’dir. Müge adında bir kız kardeşi vardır. Anne tarafı Zonguldak, baba tarafı Malatyalıdır.

Ankara’da Ayrancı Lisesinden mezun olmuştur. Lise yıllarında gitar çalıp yarışmalara katılmıştır. İlk bestesiyle Ankara Ayrancı Lisesi adına birincilik bile almıştı. Sanat hayatına 1990 yılında Ankara’da Hollywood Pizza’da bir arkadaşıyla gitarla program yaparak başladı.

Üniversitede Mimarlığı yarıda bırakarak sanat hayatına başlamıştır.

Ankara’da birgün arkdaşını beklerken bir mağazanın vitrininde güzel bir gitar görüyor ama 400 bin lira olan gitarı alamıyor. magaza önünde bulunan piyango satıcısından kazı kazan alıyor ve 500 bin lira çıkıyor ardından gitarı hemen alıyor. Böylece müzik hayatında büyük bir adım atmış oldu.

Haberin Devamı

1992 yılında kendi bestelerinden oluşan ufak bir albümle İstanbul’a gelmiş ancak bu dönemde prodoktörlerin dikkatini çekmeyi başaramamıştır. 1998 yılında İstanbul’a taşınmıştır. Şan dersi alan Kutsi, 2000 yılında Erol Köse Production tarafından ilk albümü “Aşk Payını Aldı”yı çıkardı.

2005 yılında “Sana Ne” adlı albümünü çıkartı. a hepsi Kutsi’ye aittir.

Kral Tv’de İlanı Aşk adlı programıyla müzik ve sunuculuğu bir arada yürütmüstür. Kutsi 2005 ylında Kral Tv’de en iyi düet, 2007 ylında ise IFA En İyi Pop Erkek ve Kral Tv Yılın Şarkısı ödüllerine layık görülmüştür.

Meslek olarak sadece müzisyenlik değil aynı zamanda oyunculuğu da seçen Kutsi 2006 yılında Doktorlar dizisi ile oyunculuğa ilk adımını atmış ve çok büyük bir başarı yakalamıştır.

Haberin Devamı

Gitar çalmak, playstation oynamak ve yağlı boya yapmak Kutsi’nin hobileri arasındadır. Kutsi’nin yükseklik korkusu vardır. Beşiktaş futbol takımını tutmaktadır. En sevdiği yemek Patlıcan Oturtma ve en sevdiği film Hayat Güzeldir filmidir.

Kutsi, 28.08.2008 tarihinde 8 yıldır birlikte olduğu Sinem Bayraktutar ile evlendi. Ceylin Ada (d. 24.09.2009) adında bir kızı vardır.

Filmleri :
2006-2009 – Doktorlar (TV dizisi) (show tv)
2009-2010 – Kahramanlar(TV dizisi) (Show TV)
2011 – Acı Hatıralar
2011 – Gülbeyaz
2011 – Antep (Fırat’ın Nar Bahçeleri )
2012 – Huzur Sokağı (TV dizisi) (atv)

Albümleri :
2000 – Aşk Payını Aldı
2005 – Sana Ne
2006 – Kördüğüm (Petek Dinçöz ile)
2007 – Aynı Şehirde Nefes Almak Bile Bana Yetiyor
2008 – Aynadaki Yüzünün Karşılığı Benim
2010 – Bambaşka

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!