Kürk niye bu yıl patladı?

Güncelleme Tarihi:

Kürk niye bu yıl patladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2005 01:17

  • 1 Yeni tekniklerle yaşlı imajından kurtuldu
  • 2 Deriyle kombinlendiği için ucuzladı
  • 3 Gençler tarafından benimsendi
  • Dünyanın önemli markaları için kürk ve deri üretimi yapan Punto Deri, 12 yıllık bir geçmişe sahip. İlk yıllarda yabancı markalar için fason üretim yapan Punto, 2000’den bu yana kendi ismiyle markalaşmaya, iç piyasada tanınmaya çalışıyor. İstanbul’da üç (ikisi Zeytinburnu’nda, biri Kapalıçarşı’da), Letonya’da ise bir mağazası var.

    Madem beş yıldır tanınmaya çalışıyorlar, bizim niye haberimiz yok derseniz, basit bir nedeni var. Aslında kürk giyen Türk kadınlarının birçoğu Punto’dan alışveriş yapıyor. Ama Punto’dan değil de Paris’ten alıyorum demek için markanın ismini gizliyor! Oysa Punto Deri, tasarıma önem veriyor. Şu anda marka için iki İtalyan, bir Rus, bir Türk dört tasarımcı çalışıyor.

    Malum bu yıl tüm dünyada kürk patlaması yaşıyor. Tasarımcı Berrin Şen’e bunun nedenini soruyoruz: ‘Kürk çok pahalı bir malzemeydi. Sezon modasında kürk ile deri kombinlendiği için maliyetler biraz düştü. Bu da talebi artırdı.’

    Sözü İtalyan tasarımcı Maria Antonietta Derrico alıyor: ‘Kürk kadını en çok kadın gösteren materyaldir. Geçmişte yaşlı bir malzemeydi. Yalnızca vizon ve astragan kürkler üretilirdi. Şimdi yeni tabaklama ve boya sistemleri var. Biz turkuvaz rengi kürk bile yapıyoruz. Lazerlerin devreye girmesiyle klasik kürk figürü rafa kalktı.’
    Punto Deri’nin bu sezon için hazırladığı kürkler renk renk. En çok satan renkler petrol mavisi, gül kurusu, yeşil ve lila. Koleksiyonda deri ile kombinlenmiş kürkler ağırlıkta. ‘Elde örülen kürk şallar ürettik. O kadar beğenildi ki yetiştiremiyoruz.’ diyor Berrin Şen.

    Alessandro Dorelli gelecek yıl da kürkün moda olacağını söylüyor. ‘Avrupa’da 25 yaşında genç kızlar jean pantolon üzerine kısa kürk giyiyorlar’ diyor.

    VİZON OTEL’DE KÜRKLER SEZONU 100 DOLARA KONAKLIYOR

    Punto Deri müşterilerinin kürkleri için otel hizmeti de veriyor. Otel ilkbaharda açılıyor, sonbaharda kapanıyor. Vizon Otel’de kürkler 8 derecelik soğu hava depolarına saklanıyor. İlkbahar, yaz ve sonbahardan oluşan bir sezonluk konaklama ücreti 100 dolar. Müşteriler kürkün sezon başında eve teslim edilmesini istiyorlarsa ayrıca 30 dolar daha ödüyorlar.
    Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!