Kurabiyeyle başlayıp iki şubeli pastane oldular

Güncelleme Tarihi:

Kurabiyeyle başlayıp iki şubeli pastane oldular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2006 00:00

Naran Önder ve Açalya Kulaksızoğlu iki yıl önce renkli, değişik şekillerde yaptıkları kurabiyelerle İstanbul Anadolu yakasındaki kafelerin dikkatini çektiler. Şimdi kurdukları Cake Studio’nun iki şubesi var.

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olup yabancı sermayeli bir şirkette 15 yıl çalışan Naran Önder ile Ankara TED Koleji’ni bitirip ardından Japon Dili ve Edebiyatı okuyan ve 8 yıl kokartlı İngilizce Japonca rehberi olarak çalışan Açalya Kulaksızoğlu 2 yıl önce pasta ve kurabiye işine atılmaya karar verdi. İkisi de çalıştıkları şirketlerden istifa etti.

Naran Önder, Londra’ya gidip Cordon Blue’de 5 ay kurs gördü. Sonra İstanbul’a döndü. Yiyecek içecek işletmeciliği dahil birçok kursa katıldı. 6 ay ünlü bir pastanenin mutfağında çalıştı. Açalya Kulaksızoğlu da aynen arkadaşı gibi İstanbul’da pasta kurabiye, yiyecek içecek ile ilgili ne kadar kurs varsa hepsinden dersler aldı.

Pasta eğitimleri bir yıl sürdü. Geçen yıl Kadıköy Kalamış’ta Cake Studio adını verdikleri bir dükkan açtılar.

Sarı kırmızı yeşil mor pembe rengarenk kurabiyeler ürettiler. Kurabiyelerin şekilleri ise yıldız, güneş, çiçek gibiydi. Önce semt sakinleri çok tuttu bu kurabiyeleri, sonra da onların farkına varan Bağdat Caddesi’ndeki kafeler. Onlar da kurabiyelere pastaları eklediler. Pastalar da kurabiyeler gibi renk renkti. Onlar da çok tuttu.
/images/100/0x0/55eab4e6f018fbb8f8918d20

Böylece kendilerine yeni bir meslek edinen Açalya Kulaksızoğlu ve Naran Önder pastacılık sektöründe 2005 yılından bu yana hizmet veren Cake Studio’ya, bir de Kozyatağı Ataşehir’de yeni bir şube ekledi.

Türklerin tatlı ve unlu mamullere olan düşkünlüğünü göz önüne alarak pastacılık sektöründe yeni arayışlara gittiklerini anlatan Kulaksızoğlu ve Önder, sadece damağa değil göze de hitap ettiklerini söylüyor:

"Gökkuşağının tüm renklerini ve doğanın tüm şekillerini kurabiyelere uyguladık. Ürünlerimiz arasında sarıdan kırmızıya, mordan pembeye kadar çeşit çeşit kurabiyeler var. Kurabiyelerin şekilleri için de yıldızlardan, güneşten ve çiçeklerden ilham alıyoruz. Tatlı dünyasının vazgeçilmez ürünü çikolata da tabii Cake Studio’nun ürünleri arasında bulunuyor."

Cake Studio’nun bir başka uzmanlık alanı da düğün ve şekilli doğum günü pastaları. Gelen taleplere göre istenilen her tasarımı yapan ikili, ürünlerinde katkı maddesi de kullanmıyor. Pastalarında Belçika çikolatası kullanıyorlar.

Cheese cake’lerde de iddialı olduklarını söyleyen Naran Önder ve Açalya Kulaksızoğlu kendi imalatları olan tiramisu, elmalı ve kayısılı pay, kurabiye, panini ve sandviçlerin ise çevre cafelerden bile talep aldığını söylüyorlar. Sipariş üzerine organik kurabiyelerin ve diyabetik pastaların da yapıldığı Cake Studio’da yine siparişle firma ve şahıslara özel çikolatalar üretiliyor ve davetler için özel mönüler hazırlanıyor.

Cake Studio’da fiyatlar makul. Tatlı kurabiyelerin kilosu 24 YTL, tuzluların kilosu 18 YTL, pastalar 5.5 YTL, kekler ve tartlar ise 4 YTL’den satılıyor.

Sabah 08.00’den akşam 20.30’a kadar açık olan Cake Studio’dan evlere servis de yapıyorlar.

Kadıköy Kalamış: (0216) 541 43 02. Kozyatağı Ataşehir: (0216) 456 75 25.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!