Kuaför, vücut bakım merkezi ve butik bir arada

Güncelleme Tarihi:

Kuaför, vücut bakım merkezi ve butik bir arada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2005 01:57

İstanbul Şaşkınbakkal’da açılan Mandala Fashion And Hair Design (Mandala Moda ve Saç Tasarımı), hazır giyim mağazasıyla, kuaför, güzellik ve masaj salonunu birleştiren, çok amaçlı bir mekan.

Kendini iyi hissetmeyi (wellness) hedefleyen bir Uzakdoğu felsefesi olan Mandala’nın adını taşıyan mağazada, Alman Mandala Fashion markasının giysi ve takıları, zeytinyağlı doğal bakım ürünleri satılıyor. Bunların yanında, saç tasarımından cilt bakımına, özel odalarda ve dinlendirici müzikler eşliğinde yapılan masajlara kadar türlü hizmetlerden faydalanarak, hem dış görünümünüzü, hem de ruhunuzu yenileyebilirsiniz.

Mandala, Sanskritçe’de çember anlamına geliyor. Budizm’de iç enerjiyi toplama, içe yönelme inancını, ruhu ve evreni simgeliyor. İsmine uygun olarak, Mandala’da her şey, kendini iyi hissetme (wellness) felsefesine uygun tasarlanmış. Dekorasyonu, müzikleri ve genel atmosferiyle burası, müşterilerine dinginlik ve huzur vermek için açılmış, çok amaçlı bir mekan.

Mandala’da hazır giyim mağazası ve kuaför-güzellik merkezi iç içe geçmiş. Sahibi Ufuk Akıskalı, 16 yıllık saç tasarımcısı. Bakım, saç tasarımı ve kuaförlük hizmeti için 15 kişilik bir ekip görev yapıyor. Butik bölümünde ise, Alman markası Mandala Fashion’ın ürünleri satılıyor. Mandala Fashion markasının yaratıcısı Nathalie Prieger’in tasarladığı giysiler ve doğal bakım, kozmetik ürünleri aynı çatı altında satılıyor Mandala’da.

MANİKÜR VE LAVANTA ÇAYI

Saçınızdan giyiminize, cildinize kadar baştan aşağıya yenilenmek için Mandala’nın kapısından girmeniz yeterli. Saç tasarım bölümünde, saçlarınızı Ufuk Akıskalı ve ekibinin ellerine bırakıp, yepyeni bir görünüme kavuşabilirsiniz. Saçlarınız yapılırken salatanızdan atıştırmanız da mümkün.

Sonra butik bölümüne geçip, Mandala markasının kendine has tarzını yansıtan tişört ve jean’lerine bakabilir, alışverişin ardından, aromatik yağlar ve doğal bakım malzemeleriyle, usta ellerde bir masaj yaptırabilirsiniz. Diyelim canlanmak istiyorsunuz; bunun için turuncu bir ışıklandırmada, Pilates müziği eşliğinde masaj yaptırmanız tavsiye ediliyor. Masajın ardından, tamamen doğal masaj yağları, bitkisel sabunlar, yüz maskeleri, vücut bakım ürünlerinden satın alabilirsiniz.

Manikür, pedikür sırasında sizi özel bir odaya alıyorlar. Burada lavanta çayınızı yudumlarken, kitaplıktan seçtiğiniz Uzakdoğu felsefeleri veya bakım teknikleri üzerine yazılmış bir kitabı okuyabiliyorsunuz.

Wellnes kavramını tamamlayıcı giysileri var Mandala Fashion koleksiyonunun. Giysi ve aksesuvarlar ağırlıklı olarak boş zamanlarda kullanılmak için tasarlanmış. Yani spor yaparken, tatildeyken, ya da stresli bir günün sonunda rahat bir şeyler giymek istediğinizde Mandala’yı tercih edebilirsiniz. Aktif-spor bir çizgisi olan koleksiyonda ipek bir etek de, kapüşonlu bir sweatshirt de, bir jean veya kumaş pantolon, baskılı bir tişört de bulabilirsiniz. Marka burada Puma, Nike gibi spor giyim markalarından, dişiliği ve zarafetiyle ayrılıyor. Giysilerin çoğunda, Bali’den getirilen el işi Zen yani talih boncukları kullanılıyor. Renklerin yumuşak tonlarda olmasına ve giyen kişide dinginlik hissi uyandırıp, keyif vermesine dikkat ediliyormuş. Giysilerle uyumlu, kristal ve yarı değerli taşlardan üretilmiş takılar da var Mandala Fashion’da.

SIZMA ZEYTİNYAĞLI SABUNLAR, YAĞLAR

Mandala adıyla üretilen doğal bakım ürünlerinin, Alman Mandala markasıyla ilgisi yok. Bunlar Datça’da yetiştirilen, yemeklik sızma zeytinyağından hazırlanıyor. Soğuk sıkma yöntemiyle elde edilen zeytinyağından sabun, masaj yağı ve yüz bakım serumu üretiliyor. Esansiyel bitki yağları da var. Zeytinyağlı Mandala sabunu, fazla köpürmeden cildi temizliyor ve nemlendiriyor, besliyor. Sabunun, patchuli, lavanta ve ylang ylang özlü çeşitleri de bulunuyor. Dudak ve göz çevresi gibi yüzün en hassas bölgelerinde bile kullanılabilen serum ise tümüyle A ve E vitamini içeren yağlardan yapılıyor. Düzenli kullanıldığında kırışıkların azalması, cildin canlı bir görünüm kazanması gibi yararlar sağlıyor. Papatya, geranium, lavanta, neroli, patchuli, fesleğen ve petit grain gibi bitki özlü masaj yağları da var.

Mandala Tel: (216) 360 92 36-38

MANDALA’DA FİYATLAR (YTL)

Saç kesimi 50

Fön 15

Boya 50-80

Röfle 140-180

Masaj (50 dk) 60

Bakım kremi 24.95

Yüz serumu 14.95

Masaj yağları 17.95-37.95

Sabunlar 8.95

Eşofmanlar 44.95-69.95

Elbise (ipek) 49.95

Çanta 39.95

Tişörtler 24.95-37.95
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!