Koruyor, parlatıyor, nemlendiriyor, ferahlatıyor

Güncelleme Tarihi:

Koruyor, parlatıyor, nemlendiriyor, ferahlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2008 00:00

Yazın tatile giderken yanımıza aldığımız kozmetik ürünler, artık bir iki makyaj malzemesi ve güneş sütüyle sınırlı değil. Her sene pek çok yeni ürün çıkıyor. Yaz gecelerinde sürülmek üzere vücut parlatıcıları, suya dayanıklı makyaj malzemeleri, saç koruyucular, tüylerin çıkmasını geciktiren nemlendiriciler var.

Piyasadaki ürünleri sizin için derledik, güneşten koruyucu vücut sütlerini, ayrı bir konu olduğundan listeye dahil etmedik.

AYAKLARA ÖZELLİKLE DİKKAT

Ayaklar, yazın vücutta en fazla yıpranan yerlerin başında geliyor. Özellikle de denizin tuzu ve kumla karşılaşınca... Oriflame’in yaz ayları için çıkardığı Advanced FootCare ayak bakım serisi, topuk yumuşatıcı krem ve ayak bakım maskesinden oluşuyor. Bu ürünler topuk kısmındaki kuru, sertleşmiş ve pürüzlü bölgeleri yumuşatıyor, yorgun ve kuru ayaklarınızı canlandırıyor. Topuk yumuşatıcı krem 8.90, ayak bakım maskesi 9.90 YTL. The Body Shop’un Nane Ferahlatıcı Ayak Bakım Serisi, içeriğindeki nane yağı sayesinde ayakları canlandırarak bakım yapıyor. Seri dokuz farklı üründen oluşuyor. Fiyatlar 8.90-22.50 YTL arasında.

BRONZ TENİNİZ IŞIL IŞIL PARLASIN

Sephora’nın altın ışıltısı veren vücut yağı Golden Sparkle Body Oil, cildi nemlendiriyor ve yanık tende seksi bir görünüm yaratıyor. Sephora Compact pudra, cildinizi güneş ışınlarına karşı koruyor. Bronzlaştırmanın yanı sıra, en hassas ciltlere de uygulanabiliyor. Vücut yağı 23.90, pudra 34.90 YTL.

Sally Hansen Smooth Glow vücut kremi, tatilden önce kullandığınız süre boyunca cildinizi bronzlaştırıyor ve tatil sonrası bronzluğu daha da kalıcı kılıyor. Tüylerinizin çıkmasını yavaşlatıyor ve vücudunuzu nemlendiriyor. Fiyatı 35 YTL.

GÜNEŞ SONRASI FERAHLIK

Oriflame’in taze pembe greyfurt ve antioksidan ginko özleri içeren cilt bakım serisi nemlendirici vücut kremi, duş jeli, vücut arındırıcısı ve sabundan oluşuyor. Güneşlenme sonrası kuruyan cildi canlandırıyor, ferahlatıyor. Nemlendirici vücut kremi 9.90, duş jeli 4.90, vücut arındırıcısı 6.90, sabun 1.90 YTL.

Md Formulations’ın Mouisture Defence Antioksidant Spray adlı ürünü, içeriğindeki yatıştırıcı bitkisel ekstreler ile güneş sonrası cilt nemini arttırırken teninize ferahlık ve canlılık veriyor. Güneşlenme sırasında ya da sonrasında kullanılıyor. Makyaj sabitleyici olarak da tercih ediliyor. Güneşlenme nedeniyle aşırı kuruyan ve yıpranan cilt için diğer bir alternatif Hand&Body Creme. Ölü hücreleri gideriyor, el ve vücut derisini genç bir görünüme kavuşturuyor. Hand&Body Creme 85, Mouisture Defence Antioksidant Spray 146 YTL.

Nuxe Huile Prodigieuse çok amaçlı yağ ve altın pırıltılı çok amaçlı yağ, saten gibi bir cilt ve ipeksi saçlar yaratıyor. Güneş sonrası her iki ürünü de yüzünüzü, vücudunuzu ve saçlarınızı beslemek, korumak, yatıştırıcı ve besleyici özleri ile onarmak için kullanabilirsiniz. Altın pırıltılı çok amaçlı yağı bronzluğu vurgulamak, bacaklarınızda ipeksi bir görünüm yaratmak, altın parklaklığında saçlara kavuşmak için tercih edebilirsiniz. Çok amaçlı yağ 69.50, altın pırıltılı yağ 59 YTL.

SUYA DAYANIKLI MAKYAJ

Nemden, terden yazın maskaranızın dayanıklılığı azalır. Maxfactor’un suya dayanıklı yeni maskarası Masterpiece Waterproof, bu soruna çözüm olarak üretilmiş.

En ince ve kısa kirpikleri dahi tek tek ayırıp belirginleştiriyor, kirpiklere ekstra dolgunluk da kazandınyor. Fiyatı 27.90 YTL. Aynı markanın yine suya dayanıklı Lipfinity Colour& Gloss ruju sayesinde dudaklar yanardöner bir renk ve ışıltıyla parlıyor. Önce, kalıcı sıvı ruju uygulayıp kuruması bekleniyor, ardından parlaklık ve nem veren şeffaf nemlendirici, parlatıcı uygulanıyor. Gün boyu tazelemek gerekmiyor. Fiyatı 29.90 YTL

Nivea Beaute Extreme Resist Maskara, suya, gözyaşına ve tere dayanıklı özel formülüyle akma ve bulaşma yapmıyor. 24 saat boyunca etkisini koruyor ve gün boyu rahat kullanım olanağı sağlıyor. Özel fırçasıyla her bir kirpiği kavrıyor, topaklanma yapmadan kirpiklere dolgunluk kazandırıyor. Siyah, kahverengi ve mürdüm renk seçenekleri var. Fiyatı 23.50 YTL. Watsons’un dudak koruyucu ’Magic lip stick’i şeffaf gibi görünmesine rağmen sürünce pembemsi renk alıyor. 25 faktör güneş koruyuculu, E vitaminli, yoğun nemlendiricili bu lip stick dudakları parlak ve bakımlı yapıyor, güneşe karşı koruyor, suda çıkmıyor.

SAÇLAR TATİLDE DE CANLI

John Frieda’nın ödüllü ürünü Tousled Tresses, sizi dağılmış görünümlü ama havalı saçlara kavuşturabilir. İçeriğindeki papatya ve ayçiçeği özü, özellikle sarı saçlardaki parlaklığı korumaya yardımcı oluyor. Fiyatı 24 YTL.

Lifetex Sun Renk Koruyucu Bakım Kremi, yazın olumsuz etkilerinden saçı koruyor ve zararlı ışınların saça temasını ve saçın renginin solmasını engelliyor. Fiyatı 38 YTL.

Sebastian Yeniden Yapılandırıcı Parlak Bakım Maskesi de güneşten ve denizden yıpranmış saçları onarıyor, canlandırıyor. Aynı zamanda saçın rengini de koruyor. Özellikle kuru, kıvırcık, yıpranmış, saçlar için ideal. Fiyatı 58 YTL.

System Professional’ın yaza özel Sun Serisi güneş öncesi ve sonrası kullanıyor. Bu yaza özel yeni bir ürün olan SP Sun Nem ve Hafif Şekillendirme, güneş sonrasında saçın ihtiyacı olan ekstra nemi sağlıyor. Saçın taranmasını kolaylaştırıyor ve hafif şekillendirme olanağı veriyor. Fiyatları 47-51 YTL arasında.

Dış etkenler sebebiyle zarar görmüş saçlar için, Kerastase’ın da farklı ürünleri var. Bio-Recharge saç banyosu, saç derisine enerji verip doğal savunma mekanizmasını arttırıyor. Saç derisinin ekosistemini dengeleyen 5 haftalık Konsantre Biorecharge, güneşten yıpranmış, kuru saçların uçlarını canlandırıyor. Fiyatları 43-78 YTL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!