Köpek hastaları

Güncelleme Tarihi:

Köpek hastaları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Onlar kediler gibi değil. Hiçbir art niyet beslemeden, karşılıksız bir aşkla sevmesini biliyorlar. İşte bu nedenle birçok ünlü kişi, insan ilişkilerinde bulamadığı sıcaklığı, köpeklerin sınırsız sadakat ve şefkatinde arıyor.

İnsan ve köpek, dünyanın en mükemmel çiftini oluşturuyor. Birbirlerini ideal ölçülere varacak şekilde tamamlıyor, hani neredeyse monogam bir ilişki yaşıyorlar. Aynı yatağı, koltuğu, buzdolabını paylaşıyorlar. Tabii bu arada köpeklerin beslenme tarzının bizimkine göre çok daha sağlıklı olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Bugün yeryüzünde yaşayan birçok insan, köpeklerde koşulsuz ve sınırsız sevgiyle bağlılığı, mükemmel uyumu buluyor. Çünkü köpekler zaman içinde kesinlikle sahiplerine benzemeye, kendilerini sahiplerinin kişiliğiyle özdeşleştirmeye başlıyorlar. Ama bu arada bazıları salt bir ‘‘moda aksesuarı ve prestij nesnesi’’ olarak kullanıyor köpekleri...

İnsan ilişkilerinde aradığı sıcaklığı bulamayan birçok ünlü kişi için köpekler, hem sadık birer hayat arkadaşı işlevi görüyor, hem de sahiplerine sayısız faydaları dokunuyor. Moda dünyası da köpek düşkünü ünlülerden geçilmiyor. Örneğin Naomi Campbell'in Paris'teki defilelere giderken bile yanında taşıdığı Bokser cinsi köpeği, hem güçlü kuvvetli, hem de çok kıskanç. Yani istenmeyen kişileri Naomi'nin yanına asla yaklaştırmıyor. Ayrıca joggingi çok sevdiği için insanın formunu korumasına da yardımcı oluyor.

Eva Herzigova da aynı Naomi gibi her gittiği yere köpeğini de götürüyor. Maltız cinsi ‘‘Angel Face’’ (Melek Yüz), Herzigova'yae o kadar düşkün ki, çok minik olduğu için sürekli sahibesinin ceket ceplerinde dolaşıyor.

Malibu'da yaşayan ünlü Alman model Tatjana Patitz de Husky cinsi ‘‘Bosco’’suna çok düşkün. Bir havyan bakımevinde görüp aldığı Bosco'nun ‘‘mavi gözlerine karşı koyamadığını’’ belirtiyor ünlü top model.

Ünlü İtalyan modacı Valentino'nun beş adet bücür Mops'un en avantajlı yönü, insana kolay ayak uydurmaları. Bu köpekler, Valentino'nun stilini tamamladıkları gibi Paris'teki defilelere giderken hiç huysuzluk etmiyorlar.

Erkekler arasında, kendileriyle özdeşleştirildiği için, maço tipli köpek besleme modası da geçmiş gibi görünüyor. Aynı Valentino'nun bücürleri gibi Fransız aktör Jean-Paul Belmondo da minik köpekleriyle dolaşıyor. Belmondo ve sevgilisi Nathalie, Maya ve Calypso adlı Yorkshier Terrier cinsi köpeklerini bir an olsun yanlarından ayırmıyorlar. Bu arada köpek delisi ünlü çiftler de var. Formula 1 yarışlarının en ünlü ismi Michael Schumacher ile eşi, dört köpekle birlikte yaşıyor. Bir suikaste kurban giden ABD Başkanı J. F. Kennedy'nin oğlu John Kennedy Jr. ve eşi Carolyn Bessette de ‘‘Friday’’ adlı kırma köpeklerini her gittikleri yere götürüyorlar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!