Kıskanmayın

Güncelleme Tarihi:

Kıskanmayın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Siz de lifli gıdayla beslenin

Dünya Sağlık Örgütü'nün araştırmasına göre, lifli gıdalar şişmanlatmıyor, üstelik şeker, kolesterol, bağırsak kanseri gibi hastalıklardan da koruyor

Lifli besinlerin yeterince alınmaması bir çok hastalığı beraberinde getiriyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün araştırmasına göre, lifli besinlerin eksikliği uzun vadede şeker, kolestrol, bağırsak kanseri ve şişmanlık gibi rahatsızlıklara yol açıyor.

Lifli gıda tok tutar

Günlük gıda tüketiminde önemli bir yere sahip olan lifli besinler hacimlerinin 20 kadar genişleme özelliğine sahip olduğu için tokluk hissi yaratıyor ve yeme isteğini azaltıyor. Enerji oranları düşük olan lifli besinler, kan şekeri, kolestrol denetimini ve kanserojen maddeleri tutarak boşaltımla atılmasını sağlıyor.

Sindirim sisteminin dostu

Öte yandan lifli besinler sindirim sistemini de rahatlatıyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün araştırmasına göre, kişinin günlük lifli gıda ihtiyacı 30 gramı buluyor.

Ancak günlük beslenme öğünlerinde bunun ancak yarısını alabiliyor. Kepek, çavdar, köy ekmeği, fıstık, kabuklu armut, marul, fındık, havuç, elma ve sarmısak lif açısından zengin gıdalar arasında yer alıyor. (ANKA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!