Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2006 00:00

Davet için mutfağa girdi

Sema Çelebi, Amerika’dan canlı ıstakoz ithal eden Lobster+Plus’ın adlı şirketinin birinci yılını kutlamak amacıyla önceki akşam Reina’da bir davet verdi. İş ve sanat dünyasından 300 kişinin katıldığı davet için ıstakoz şeklinde bir pasta hazırlatan Çelebi, konuklara sunulacak ıstakozlar için mutfağa da girdi ve gecenin tüm detaylarıyla bizzat ilgilendi. Gecede Burak Kut da mini bir konser verdi.

Barış için el ele

Dünya sinemasının büyük ustalarından Theo Angelopoulos filmlerinin bestecisi olarak tanınan Eleni Karaindrou, Şişli Belediyesi’nin düzenlediği "Barış için Kuzey-Güney Müzisyenleri Buluşması" etkinliğine katılmak üzere Türkiye’ye geldi. Önceki gün Yunan Konsolosluğu’nda bir basın toplantısı düzenleyen Karaindrou, 3 Aralık’ta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahneye çıkacak. Konserde, Yunan sanatçıya Erol Erdinç yönetiminde Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası ile Vangelis Christopoulos, Konstantinos Raptis, Socratis Sinopoulos, Zülfü Livaneli, Kudsi Ergüner, Cahit Berkay, Fazıl Say, Aylin Aslım, Mazlum Çimen, Aristotle Dimitriadis ve Natalia Michailidou eşlik edecek.

Yakalandılar

Türkiye eski güzellerinden Banu Sağnak ile Selma Güneri’nin oğlu Umut Sezgin’in gizli bir aşk yaşadıkları ortaya çıktı. Şimdiye kadar beraberlikleri ile gündeme gelmemek için popüler mekanlarda birlikte görünmeyen sevgililer, ilk kez Ginza adlı restorandan çıkarken objektiflere takıldı.

Habercinin gözünden

20 yıllık meslek hayatı süresince sıcak haber ve siyaset gündemindeki olayları bizlere aktaran usta haberci Mithat Bereket, "Gez Göz Pusula" adlı fotoğraf ve pusula koleksiyonu sergisi ile 6-31 Aralık tarihleri arasında Kadir Has Üniversitesi Sanat Galerisi’nde olacak. 1995’ten bu yana "Pusula" adlı haber programını hazırlayan ve sunan Bereket, hem gözüne takılan kareleri hem de bu kareleri izlerken ona yön veren pusulalarını sergiyi ziyaret edenlerle paylaşacak.

Gündüz yemek gece dans

İstanbul’un çok kültürlü hayatının sembollerinden Beyoğlu’ndaki Alkazar Sineması’nın girişinde artık yeni bir mekan var; Vanilla... Mekan, binanın tarihi yapısının izleriyle bütünleşen modern dekorasyonu, rahat ambiyansı ve dünya yemeklerinden oluşan zengin mönüsüyle dikkat çekiyor. Servisin 11.00’de başladığı Vanilla, Çeltik kebabı, Tatar mantısı, Vanilla steak, Bilinchiki gibi farklı damak tatlarına hitap eden zengin bir mönüye sahip. Vanilla, gece yarısından sonra dans edilebilinen bir mekana dönüşüyor ve 05.30’a kadar hizmet veriyor.

Parti başlıyor

Binboa Vodka, Vodkamania konseptinin ilk partisini 2 Aralık gecesi Roxy’de gerçekleştiriyor. "Binboa Vodkamania" partisi, ilginç kıyafet tasarımıyla MC ve ışık oyunlarının eşlik edeceği şovlarla hareketlenecek. Saat 22.00’de başlayacak olan partinin giriş ücreti ise 35 YTL...

150 yıllık şapel konser salonu oldu

İstanbul’un en köklü eğitim kurumlarından Notre Dame de Sion Lisesi bünyesinde bulunan 85 yıllık tarihi şapel, Mimar Oral firması tarafından renove edilerek tiyatro ve konser salonuna dönüştürüldü. "150. Yıl Konser ve Gösteri Salonu"nun açılışı, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Genel Müzik Direktörü ve Daimi Şef’i Gürer Aykal ve Yaylı Çalgılar Orkestrası tarafından verilen konserle yapıldı. Konser salonu, yenilenme çalışmaları sonrasında Mimar Oral tarafından belirlenen Türkiye’nin dört önemli fotoğraf sanatçısı tarafından yorumlandı. Renovasyon çalışmalarını sanatın ifade gücüyle bütünleştirmek amacıyla fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede, Murat Germen, İzzet Keribar ve Yalçın Savuran’ı mekana davet ettiklerini söyleyen Mimar Oral firması ortağı Emre Oral, "Sanatçılarından, gördüklerini objektiflerinden bizlere göstermelerini rica ettik. Daha sonra ortaya çıkan eserleri bir araya getirerek özel bir kitapçık oluşturduk. Ayrıca bu özel fotoğraflar salonun açılışı ile birlikte bir sergi olarak ziyaretçilerin de beğenisine sunuldu" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!