Kışa Hazırlık - 4

Güncelleme Tarihi:

Kışa Hazırlık - 4
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2004 00:00

Meyve biraz değişime uğruyor, ama reçel, marmelat, pekmez yaparak yazı kışa taşımak, yaz hazırlıklarından bir diğeri... Reçel meraklıları kuşkusuz kıştan da yaza kalan reçeller yapmıştır. Ayva, portakal başta olmak üzere... Çilek gibi de ara dönem reçelleri de var. Ama yaz gelince en önce yapılacak reçel, kuşkusuz vişnedir. Onu şeftali, kayısı izler. Kızılcık özel meraklısı olan bir meyve olduğu için, her evde pişmez. Kızılcığın mermaletı da nefistir, hele pişirilmeden güneşin sıcaklığıyla pişen kızılcık marmelatı... Marmelatlar arasında kuşburnunun da yeri başkadır. Reçeller ve marmelatlar hem tatlarını farklı mevsimlere kahvaltılık olarak taşır, hem de sulandırılarak içimizi ferahlatan güzel bir meyve suyuna dönüşebilirler.İnce NoktalarTüm dünyada 15 ana pişirme usulüyle binlerce yemek yapıldığını ve toplam 7 çeşit ana sos olduğunu, geri kalan bütün yemek ve soslarınsa, bunların türevleri olduğunu biliyor muydunuz?HAFİF VE KEYİFLİFırında kabakYapılışı:Önce kabakları iyice yıkayıp, saplarını keselim ve kabuğunu hafifçe kazıyalım. İnce halkalar halinde doğrayalım. Bir tencerede suyu tuzla beraber kaynatalım. Kaynayınca kabakları atarak 5 dakika haşlayalım. Süzdürdüğümüz kabakları yağladığımız fırın kabına yerleştirelim. Diğer yanda yumurtaları, yoğurt, un, zeytinyağı ve sütle beraber iyice çırpalım. Karabiberini serpip, bu karışımı kabakların üzerine dökelim. 175 derecede ısıttığımız fırınımızda 25 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra servis yapalım.6 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 35 dakikaMalzeme listesi3 adet kabak1 su bardağı su2 adet yumurta1 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı zeytinyağı1 su bardağı süt1 çay kaşığı tuz, karabiberSafranlı muhallebiYapılışı:Bir tencereye süt, şeker, safranı koyup karıştıralım. Bir taşım kaynattıktan sonra, bir kasenin içine bir kahve fincanı su, nişasta ve unu koyalım. İyice karıştırarak bulamaç haline getirelim. Bu bulamacı tencreye sürekli karıştırarak yavaşça akıtalım. Muhallebi kaynayınca 3 dakika daha kendi halinde pişmeye bırakalım. Vanilyasını katarak soğuk suyla ıslattığımız küçük kalıplara muhallebiyi boşaltalım. Ilınınca buzdolabına alalım ve bir gece bekletelim. Servis yapmadan önce kaseleri tabaklara ters çevirelim. Üzerini dövülmüş Antep fıstığıyla süsleyerek servis yapalım.Yemekçinin notu: Ağız tadınıza göre şeker ayarını düzenleyebilirsiniz.4 kişilikHazırlama süresi 5 dakikaPişirme süresi 15 dakikaMalzeme listesi3 su bardağı süt1 çay bardağı toz şeker1 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı un1 paket vanilya1 tatlı kaşığı safranÜzeri için1 yemek kaşığı dövülmüş Antep fıstığı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!