Kış bir kez daha yaklaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Kış bir kez daha yaklaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2014 01:22

Her ne kadar nisanda yayınlanmaya başlayacak olsa da yeni sezonun ilk fragmanının piyasaya çıkmasıyla Taht Oyunları hayranlarını sevindirdi. Artık ‘Kış Yaklaşıyor’ sloganının televizyonlardan yayılmaya başlaması için geri sayım başlamış demektir.

Haberin Devamı

Taht Oyunları’nın dördüncü sezonu için ilk tanıtım filmi yayınlandı. Ancak sevilen dizinin ekranlarımıza dönmesine hâlâ üç aya yakın zaman var. Üçüncü sezonun finalinden bu yana geçen süre zarfında beklemeye dayanamayıp hikâyenin varacağı yeri öğrenmek için kitaplara sarılan çok oldu. Ama bu da kesin bir çözüm değil. Çünkü fantastik edebiyat sevenlerin çok iyi bildiği üzere türün seri olarak yazılan örneklerinde genellikle yazar ölmeye yaklaşmadığı sürece yazmaya ve dolayısıyla macerayı uzatmaya devam ediyor. Örneğin fantastik camianın en önemli eserlerinden olan Zaman Çarkı’nın yazarı Robert Jordon hayatını kaybedene kadar 11 kitap yazmıştı. Onun ölümünden sonra Brandon Sanderson eksik kalan seriye üç kitap daha ekledi. Aynı şekilde Game Of Thrones’un yazarı George R. R. Martin de henüz beş cildini yayımladığı serisine en az iki kitap daha ekleyecek. Yani yayımlanmış kitapların tamamını okuyarak bile hikâyenin finaline vâkıf olmak şu an için mümkün değil. Beklenen dördüncü sezonun da üçüncü kitap olan Kılıçların Fırtınası’nın ikinci kısmına tekabül ettiğini belirtelim. Kısacası daha önümüzde çok uzun bir yolculuk ve dizinin takipçilerinin tahmin edeceği üzere pek çok ölüm var.

Haberin Devamı

Bunlar da ilginizi çekebilir

Aemon Targaryen karakterini canlandıran Peter Vaughan, karakterin kendisi gibi görme engelli.
2012 yılında ABD’de doğan 160 kız çocuğuna diziden esinlenerek Khaleesi ismi verildi.
George R. R. Martin, Jeoffrey karakterini yaratırken Roma İmparatoru Caligula’dan esinlendiğini söylüyor.
Dizide Sansa’yı oynayan Sophie Turner kurdunu canlandıran köpeği gerçek hayatta beslemeye devam ediyor.
Jaime Lannister’ı canlandıran Nikolaj Coster-Waldau YouTube’da en sevdiği şeyin Tyrion’un Jeoffrey’i tokatladığı sahnenin arka arkaya montajlandığı video olduğunu açıklamıştı.
Dothrakiler’in konuştuğu dil, dilbilimci David Peterson tarafından yaratıldı ve 3000 kelimeden oluşuyor.

Ortamın yeni savaşçısı

Fragmanda dikkat çeken bir diğer isim de dördüncü sezonla beraber aramıza katılacak olan yeni karakter Oberyn Martell. Kendisini, Lannisterların gayriresmi mottosu olan “Lannisterlar her zaman borçlarını öder”e atıfta bulunarak “Söyle ona borçlarını ödeyenler bir tek Lannisterlar değildir” derken ve ‘Dağ’ lakaplı Gregor Clegane ile hoplaya zıplaya dövüşürken görüyoruz. Kitapta 40’lı yaşlarında oldukça tehlikeli mizaca sahip bir savaşçı prens olarak tanıtılan Martell sezonun heyecan veren karakterlerinden olacak ve
Pedro Pascal tarafından canlandırılacak.

Haberin Devamı

Şu ana kadar yayımlanan kitaplarda toplam 284 karakter öldü. Dağılım şöyle:

Taht Oyunları: 54
Kralların Çarpışması: 72
Kılıçların Fırtınası: 97
Kargaların Ziyafeti: 23
Ejderhalarla Dans: 38

Gelecek neler getirecek?

Yeni sezon fragmanında Jaime Lannister’ın tekrar kılıç tutmak için bir yol bulduğunu gördük. Kendisi bu esneda sarf ettiği “Savaş henüz kazanılmadı” cümlesiyle de dikkat çekti. Jorah Mormont’un “Bütün düşmanlarının kötü olduklarını varsaymak cezbedici bir düşünce ama bugüne kadar yapılmış her savaşta iki tarafın içinde de iyilik ve kötülük vardır” diyerek verdiği hayat dersi de bir o kadar ilgi uyandırıcı. Gerçi Game Of Thrones evreninde Jeoffrey gibi yüzde 100 kötü karakterlere de sıklıkla rastladığımız için cümlenin sağlamasını yapmak zor. Buna mukabil hayat dersini almasını beklenen Daenerys’i “Bir seçenekleri var: benim yeni dünyamda yaşayabilir ya da kendi eski dünyalarında ölebilirler” derken görüyoruz. Verilen ders karşılığını tam olarak bulamamış olabilir. Fragmanda ilgi çeken diğer detaylardan biri Tyrion’un kelepçeli elleri, diğeri de Jeoffrey’in düğün sahnesi. Dizide izlediğimiz son düğün pek verimli geçmemiş ve katılımcıların çoğunun ölmesiyle sonuçlanmıştı. Kırmızı Kadın Melisandre’nin fragmanı kapatan “Sadece bir tane cehennem var: Şu anda içinde yaşadığımız” sözleri de bu sezonun kan, ter ve gözyaşı açısından diğerlerinden eksik kalmayacağının göstergesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!