Kirpikte son moda iki renk

Güncelleme Tarihi:

Kirpikte son moda iki renk
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2008 00:00

Daha belirgin ve uzun kirpiklere sahip olmak isteyen kadınların yardımına maskara yetişiyor. Kozmetik markalarının her yıl yenisini geliştirdikleri maskaraların içeriğinde, gözde alerji yaratmamak için bitkisel maddeler bulunuyor. Her yıl başka bir kirpik modası ortaya çıkıyor. Bu yıl renk renk kirpikler revaçta.

Makyaj uzmanları, yeşil gözlere mor ya da mürdüm, mavi gözlere gri ya da yeşil maskarayı tavsiye ediyor. Kahverengi ve siyah gözlüler ise, eğer tenleri koyuysa koyu ve bronz tonları, eğer tenleri açık renkse her türlü rengi kullanabiliyor. Son modaya göre, tek renk de yetmiyor. Kirpikler önce siyah veya kahverengi gibi koyu bir renge boyanıyor, sonra uçlarına yeşil, mavi, bronz ve pembe tonlarda bir maskara sürülüyor.

GÖZYAŞINA DAYANIKLI

Nivea’nın Beaute Extreme Resist adlı maskarası, suya, gözyaşına ve tere dayanıklı. Akmıyor ve bulaşmıyor. Siyah, kahverengi ve mürdüm renk seçenekleri var. Fiyatı 23.50 YTL.

Nivea’nın Double Black Designer adlı maskarası ise iki uçlu. Bir tarafı kirpikleri tek tek ayırıp, uzunluk sağlarken, diğer tarafı kirpiklere hacim katıyor. Fiyatı 15 YTL.

Maybelline’nin yeni maskarası Volume Express Lift Up’ın kıvrık fırçası, her kirpiğe şekline göre hacim veriyor. Uygulamadan sonra kalıntı ve topak olmuyor. Etkisi 24 saat sürüyor. Maybelline’de yeşil, siyah, açık mavi, koyu mavi, lacivert renkli maskaralar bulunuyor. Fiyatı 12.99 YTL.

KİRPİK UCU MASKARASI

Düzensiz, kısa ve düz kirpiklere sahip olanlar için, Lancome’un Virtuose maskara serisi ideal. Özel fırçasıyla kirpiklere kıvrımlı bir görüntü kazandırılıyor. Virtuose Serisi’ndeki Black Carat, yoğun ve abartılı bir makyaj düşünülerek hazırlanmış.

Lancome’un Hypnose adında bir başka serisi daha var. Klasik bir maskara kullanıldıktan sonra, Hypnose uygulandığında kirpik uçlarında ışıltılı bir görünüm yaratıyor. Bu iki seride kirpik uçlarına ışıltı vermek için en çok bronz ve altın renkleri tercih ediliyor. Mürdüm rengi, yeşil, gri en çok mavi gözlerde kullanılıyor. Fiyatlar 72-79 YTL arasında.

KİRPİK BESLEYİCİ

Oriflame’in Beauty Lash Extreme adlı maskarasının bir iddiası var: İçeriğiyle kirpikleri onarıyor ve koruyor. Bu maskara akasya sakızı, balmumu harmanı ve provitamin B5 içeriyor.

Yine Oriflam’in Wonder Lash adlı maskarasında ise biotin, keravis ve vitamin B5 lipozomları bulunuyor. Wonder Lash’ın en çok mor, Lash Extreme’in mavi tonu tercih ediliyor. Wonderlash 9.90, Lash Extreme 8.90 YTL. Oriflame’in ayrıca Şeffaf Kirpik Besleyici adlı bir ürünü daha var, fiyatı 7.90 YTL.

Kirpiğe göre maskara seçimi

Makyaj uzmanı Nur Toktay şu tavsiyelerde bulunuyor: "Kirpikleriniz kısa ve seyrekse endişe etmenize gerek yok. Çünkü günümüzde maskaralar, bu eksikliği kapatıyor. Önemli olan kirpik tipinize uygun bir maskara tipi seçmek. Kısa kirpikler, uzun gösteren maskaralarla daha uzun görünürken, ince ve seyrek kirpikler dolgunlaştırıcı maskaralarla daha hacimli olur. Düz kirpikler için, kıvıran ve kalkık görünüm veren maskaralar tercih edilmeli. Karışık kirpikler için şekillendirici, sert taraklı, kısa fırçası olan maskaralar ya da tek tek ayıran maskaralar kullanılmalı."

ILIK SUYLA TEMİZLENİYOR

Clinique’in en son çıkan maskarası Lash Power, tek kat sürülerek doğal bir bakış sağlıyor. Maskaranın streç dokusu kirpikleri kolayca şekillendiriyor. Marka, özel bir makyaj temizleyicisi kullanmadan sadece ılık suyla temizleneceğini belirtiyor. Fiyatı 39 YTL.

Sephora’nın Vida Loca adlı maskarası çivit mavisi rengiyle kirpiklere ıslak görünüm kazandıyor. Fiyatı 29.50 YTL.

MAC Loud Lash Maskara, çabuk kuruyor. Yumuşak ve kremsi. Antistatik fırçasıyla kirpikler kökten uca tek tek boyuyor. Ayrıca kuruyan kirpikleri yumuşatıyor. Fiyatı 28 YTL.

İKİ UÇLU MASKARA

Max Factor’un yeni maskarası Masterpiece Beyond Length, iki uçlu. Bir tarafında bildiğimiz siyah veya kahverengi klasik boya var, öbür ucunda da pembe, bronz, gümüş gibi boyalar var. Çift kombinasyonlu bu maskaraların çeşitleri şöyle: Blazing Black (siyah/pembe), Tanned Black (siyah/bronz), Moonlit Black (siyah/gümüş) ve Burnished Brown (kahverengi/bronz). Her birinin fiyatı 32.90 YTL.

Nem ve ter yazın maskaranın dayanıklılığı azaltıyor. Maxfactor bu nedenle suya dayanıklı yeni bir maskara üretti. Masterpiece Waterproof, 27.90 YTL.

Dikkat edilmesi gerekenler

Maskaraların ömrü 3-5 ay. Kullanım tarihi geçince kullanmayın.

Çok koyu maskara sürmeyin, kirpikleriniz taşıyamayacağı için çirkin kırılmasına neden olabilir.

Maskarayı, üst kirpiklerde, diplerden yukarıya doğru zigzag hareketleriyle uygulamak gerekiyor. Alt kirpiklerde ise, dipten aşağıya doğru sürülmeli. Özellikle gözleri küçük olanların alt kirpiklere maskara sürmesi gözlerin daha büyük görünmesini sağlıyor.

Alt kirpiklere üst kirpiklerden daha az maskara uygulanmalı.

Fırçayı çıkarırken asla pompalama hareketi yapılmamalı. Bu ürünün daha çabuk kurumasına neden oluyor.

Maskaranın kapağı mutlaka kapalı durmalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!