Kiraz Bahçesi 70 numarada bir pazartesi

Güncelleme Tarihi:

Kiraz Bahçesi 70 numarada bir pazartesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2014 12:17

Almanya’nın Nürnberg kentinde yardım kuruluşu Caritas’a bağlı çalışan Kirschgarten (Kiraz Bahçesi) Türkçe Bakım ve Refakat Grubu, her hafta pazartesi günleri Türk yaşlı ve bakıma muhtaç kişileri bir araya getirerek, güzel bir gün geçirmelerini sağlıyor.

Haberin Devamı

Bakımevi Müdürü Barbel Klug, Sosyal Pedagog Ursula Kukrecht ve Refakatçi Fatma Öz­gen ile gönüllüler, yaşlı Türkleri hayatta tutabilmek ve onları sosyal hayatın içinde olmalarını sağlamak için

Kiraz Bahçesi 70 numarada bir pazartesi
çalışıyor.

Yaşlılarımız her pazartesi ellerinde Türk bayrakları özel bakım araçlarıyla, Kiraz Bahçesi Sokağı 70 numaradaki merkeze gelip hep birlikte kahvaltı yapıp, çeşitli etkinliklere katılıyorlar.

Kahvaltıya oturduklarında beyaz sakallarıyla dikkat çeken Celal Eryuvar önce yemek duası yapıyor ve ardından Soma’da hayatlarını kaybedenler için Fa­tiha’ya başlıyor... Hemen ardın­dan da hep birlikte bir dakikalık saygı duruşuna geçiliyor. Ertuğrul Acarlı ise mızıkası ile yaşlıları coştururken, birlikte ‘Lili Marlin’ şarkısı söyleniyor.

GONG SESİ İLE HUZUR

Görevliler, küçük bir gong ile yaşlılarımızı harekete geçiri­yor, onların kulağına bu hafif melodiyi dinletiyor ve daha sonra el ele tutuşup şarkılar eş­liğinde mini jimnastik gösterisi yapıyorlar. Yaşlılarımızın hepsi hayatından memnun gözükür­ken, refakatçi Fatma Özgen şu bilgileri verdi: “Merkezimizde tavla tarzı oyunlar, hafıza egzer­sizleri, el işleri, beraber yemek pişirme gibi etkinlikler yapıyo­ruz. Türkçe konuşan Demans hastalarına da evlerinde hizmet veriyoruz. Dini tören ve geleneksel alışkanlıkların kaybolmaması için çalışıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!